Piatok, 26. apríl , 2019

Maškrtný štvrtok v Maďarsku 19. februára

Máte radi maďarské gastronomické špeciality? Teraz si ich môžete vychutnať za polovičné ceny.

Ste pravidelným návštevníkom prihraničných maďarských reštaurácií alebo ste už počuli o povestnej maďarskej pohostinnosti, ale zatiaľ ste ju nemali možnosť zažiť?  Je jedno, či ste odborník na gastronómiu a pôžitkár alebo chcete si len vychutnať dobré jedlo v príjemnej spoločnosti rodiny a priateľov, podujatie Maškrtný štvrtok Vás určite poteší.  19. februára 2015 sa v Maďarsku nielen dobre najete, ale aj výrazne ušetríte.

Národná turistická centrála Maďarska, Magyar Turizmus Zrt. (Maďarský turizmus) v tomto roku už po desiaty raz organizuje obľúbené gastronomické podujatie, do ktorej sa zapájajú reštauračné zariadenia rôzneho druhu a kategórie po celej krajine.  Iba jeden deň v roku získate 50 %-nú zľavu z cien všetkých jedál a nápojov v zariadeniach, ktoré sa zapoja do akcie s názvom Maškrtný štvrtok. V tomto roku tento deň pripadne na 19. februára, tak si rýchlo rezervujte v kalendári dátum a vo vybranej reštaurácii stôl. Niečo sa Vám nezdá? Maškrtný štvrtok je prvý štvrtok po Popolcovej strede, kedy sa zaháji 40-dňový veľkonočný pôst. Podľa starodávnych ľudových zvykov však práve vo štvrtok sa na jeden deň prerušil pôst a bolo povolené najesť sa dosýta, aby sa skonzumovali posledné pozostatky jedál z fašiangov. Preto tento deň dostal prívlastok maškrtný.

Maškrtný štvrtok (Torkos Csütörtök) je veľmi populárny v Maďarsku, kedy obidve strany získajú. Hostia vďaka zľavám majú príležitosť  objaviť nové podniky a nové chute, vyskúšať si viac druhov jedál a ich rozpočet pokryje aj drahšie položky. Reštaurácie  zase získavajú nových zákazníkov.

maškrtný štvrtok v maďarsku

Výber je naozaj pestrý, od pizzerií až po prestížne podniky, od tradičných maďarských špecialít po medzinárodnú kuchyňu, od výdatných mäsitých jedál až po vegetariánske pochúťky a samozrejme k tomu rôzne alternatívy nápojov. Záujem je veľký, tak organizátori odporúčajú vopred si rezervovať miesto vo vybranom zariadení.

Počet registrovaných reštaurácií sa zvyšuje každým dňom a ich aktuálny zoznam aj s vyznačením na mape nájdete na webovej stránke: www.madarsko.sk .

Myslite na Maďarsko – ponúka viac, než by ste očakávali.

Tipy od sprievodkyne: Ako si užiť dovolenku na nádhernej Ischii?

Hodinky odložte, čas tu nikomu nič nehovorí, hovorí sprievodkyňa.

Arca Brokerage House mala úspešný rok 2018

Obchodník s cennými papiermi Arca Brokerage House pokračoval v roku 2018 s výrazným rastom aktív pod svojou správou.

5 funkcií ČSOB SmartBankingu, ktoré vám ušetria čas

ČSOB svoje mobilné bankovníctvo zdokonaľuje už 9 rokov.

Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.