Maškrtný štvrtok v Maďarsku 19. februára

Máte radi maďarské gastronomické špeciality? Teraz si ich môžete vychutnať za polovičné ceny.

Ste pravidelným návštevníkom prihraničných maďarských reštaurácií alebo ste už počuli o povestnej maďarskej pohostinnosti, ale zatiaľ ste ju nemali možnosť zažiť?  Je jedno, či ste odborník na gastronómiu a pôžitkár alebo chcete si len vychutnať dobré jedlo v príjemnej spoločnosti rodiny a priateľov, podujatie Maškrtný štvrtok Vás určite poteší.  19. februára 2015 sa v Maďarsku nielen dobre najete, ale aj výrazne ušetríte.

Národná turistická centrála Maďarska, Magyar Turizmus Zrt. (Maďarský turizmus) v tomto roku už po desiaty raz organizuje obľúbené gastronomické podujatie, do ktorej sa zapájajú reštauračné zariadenia rôzneho druhu a kategórie po celej krajine.  Iba jeden deň v roku získate 50 %-nú zľavu z cien všetkých jedál a nápojov v zariadeniach, ktoré sa zapoja do akcie s názvom Maškrtný štvrtok. V tomto roku tento deň pripadne na 19. februára, tak si rýchlo rezervujte v kalendári dátum a vo vybranej reštaurácii stôl. Niečo sa Vám nezdá? Maškrtný štvrtok je prvý štvrtok po Popolcovej strede, kedy sa zaháji 40-dňový veľkonočný pôst. Podľa starodávnych ľudových zvykov však práve vo štvrtok sa na jeden deň prerušil pôst a bolo povolené najesť sa dosýta, aby sa skonzumovali posledné pozostatky jedál z fašiangov. Preto tento deň dostal prívlastok maškrtný.

Maškrtný štvrtok (Torkos Csütörtök) je veľmi populárny v Maďarsku, kedy obidve strany získajú. Hostia vďaka zľavám majú príležitosť  objaviť nové podniky a nové chute, vyskúšať si viac druhov jedál a ich rozpočet pokryje aj drahšie položky. Reštaurácie  zase získavajú nových zákazníkov.

maškrtný štvrtok v maďarsku

Výber je naozaj pestrý, od pizzerií až po prestížne podniky, od tradičných maďarských špecialít po medzinárodnú kuchyňu, od výdatných mäsitých jedál až po vegetariánske pochúťky a samozrejme k tomu rôzne alternatívy nápojov. Záujem je veľký, tak organizátori odporúčajú vopred si rezervovať miesto vo vybranom zariadení.

Počet registrovaných reštaurácií sa zvyšuje každým dňom a ich aktuálny zoznam aj s vyznačením na mape nájdete na webovej stránke: www.madarsko.sk .

Myslite na Maďarsko – ponúka viac, než by ste očakávali.

Intenzívne sa rozvíjajúca spolupráca s čínskymi univerzitami

Rektor EU v Bratislave podpísal 7.6.2018 memorandum o porozumení so Shanghai University of International Business and Economics.

Šariš obliekol svoje pivá do unikátneho šatu

Originálny dizajn plechoviek piva Šariš milujú obchodníci, jedinečnú chuť zas svetoví odborníci.

Chcete zažiť skvelú dovolenku 2018? Na toto netreba zabudnúť!

Asi jedným z najčastejších letných problémov sú tráviace ťažkosti.

Events you should not miss during your visit in Bratislava

For anyone looking to spend their summer in Bratislava, there is a great time to be had.