Maškrtný štvrtok v Maďarsku 19. februára

Máte radi maďarské gastronomické špeciality? Teraz si ich môžete vychutnať za polovičné ceny.

Ste pravidelným návštevníkom prihraničných maďarských reštaurácií alebo ste už počuli o povestnej maďarskej pohostinnosti, ale zatiaľ ste ju nemali možnosť zažiť?  Je jedno, či ste odborník na gastronómiu a pôžitkár alebo chcete si len vychutnať dobré jedlo v príjemnej spoločnosti rodiny a priateľov, podujatie Maškrtný štvrtok Vás určite poteší.  19. februára 2015 sa v Maďarsku nielen dobre najete, ale aj výrazne ušetríte.

Národná turistická centrála Maďarska, Magyar Turizmus Zrt. (Maďarský turizmus) v tomto roku už po desiaty raz organizuje obľúbené gastronomické podujatie, do ktorej sa zapájajú reštauračné zariadenia rôzneho druhu a kategórie po celej krajine.  Iba jeden deň v roku získate 50 %-nú zľavu z cien všetkých jedál a nápojov v zariadeniach, ktoré sa zapoja do akcie s názvom Maškrtný štvrtok. V tomto roku tento deň pripadne na 19. februára, tak si rýchlo rezervujte v kalendári dátum a vo vybranej reštaurácii stôl. Niečo sa Vám nezdá? Maškrtný štvrtok je prvý štvrtok po Popolcovej strede, kedy sa zaháji 40-dňový veľkonočný pôst. Podľa starodávnych ľudových zvykov však práve vo štvrtok sa na jeden deň prerušil pôst a bolo povolené najesť sa dosýta, aby sa skonzumovali posledné pozostatky jedál z fašiangov. Preto tento deň dostal prívlastok maškrtný.

Maškrtný štvrtok (Torkos Csütörtök) je veľmi populárny v Maďarsku, kedy obidve strany získajú. Hostia vďaka zľavám majú príležitosť  objaviť nové podniky a nové chute, vyskúšať si viac druhov jedál a ich rozpočet pokryje aj drahšie položky. Reštaurácie  zase získavajú nových zákazníkov.

maškrtný štvrtok v maďarsku

Výber je naozaj pestrý, od pizzerií až po prestížne podniky, od tradičných maďarských špecialít po medzinárodnú kuchyňu, od výdatných mäsitých jedál až po vegetariánske pochúťky a samozrejme k tomu rôzne alternatívy nápojov. Záujem je veľký, tak organizátori odporúčajú vopred si rezervovať miesto vo vybranom zariadení.

Počet registrovaných reštaurácií sa zvyšuje každým dňom a ich aktuálny zoznam aj s vyznačením na mape nájdete na webovej stránke: www.madarsko.sk .

Myslite na Maďarsko – ponúka viac, než by ste očakávali.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.

Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?

Prinášame vám niekoľko cestovateľských tipov, za ktorými nemusíte cestovať ďaleko.

Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali

Súhlasíte s tým, že na Slovensku sú zimné športy veľmi populárne?

Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut

Oproti ostatným krajinám Vyšehradskej štvorky boli u nás vozidlá najmladšie, no aj raz tak drahé