Mestská rada dnes odmietla podporiť vybudovanie detského ihriska

Mestská rada hlavného mesta Bratislavy na svojom dnešnom zasadnutí neodsúhlasila prenájom časti pozemku na vybudovanie detského ihriska pre materskú školu na Vyšehradskej ulici v Petržalke.

BRATISLAVA, 12. február 2015 – Mestská rada hlavného mesta Bratislavy na svojom dnešnom zasadnutí neodsúhlasila prenájom časti pozemku na vybudovanie detského ihriska pre materskú školu na Vyšehradskej ulici v Petržalke.

Do programu dnešného zasadnutia Mestskej rady sa dostal aj návrh uznesenia na prenájom časti pozemku na Vyšehradskej ulici za účelom vybudovania a následného užívania exteriérových priestorov pre materskú školu, ktorá sídli v susedstve. Ide konkrétne o vybudovanie detského ihriska a pieskoviska na trávnatej ploche, ktorá je v súčasnosti zdevastovaná a nie je nijakým spôsobom využívaná. Väčšina poslancov rady však tento návrh odmietla podporiť.

„Jednanie poslancov sa mi zdá nepochopiteľné. Ak existuje niekto, kto chce zveľadiť nevyužívaný a zdevastovaný priestor a vytvoriť na ňom zmysluplný projekt, ktorý by slúžil deťom priľahlej materskej školy, nerozumiem, prečo takýto zámer nepodporíme,“ povedal Slavomír Drozd, člen Mestskej rady a člen poslaneckého KLUBU PRE BRATISLAVU.

„KLUB PRE BRATISLAVU dôrazne protestuje proti tomu, aby mesto neumožnilo realizovať takýto chvályhodný zámer,“ dodal predseda KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Borguľa.

Členmi Mestskej rady sú starostovia všetkých sedemnástich mestských častí, desať poslancov Mestského zastupiteľstva a traja viceprimátori. Zámer prenajať uvedený pozemok a vybudovať na ňom detské ihrisko obhajuje aj starosta Petržalky a ďalší člen KLUBU PRE BRATISLAVU Vladimír Bajan.

„Rozhodne som za to, aby Mestská rada schválila toto uznesenie, a tým podporila dobrý zámer. Prenájmom bude tento pozemok rekultivovaný a môže slúžiť dobrému a zmysluplnému účelu,“ uviedol na záver Vladimír Bajan.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave

V utorok 19. júna 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Kreditná karta – áno alebo nie

Názory na „kreditky“ sú dvojaké – priaznivci kreditnej karty by bez nej ani nevyšli z domu, no mnohí jej na chuť ešte neprišli.