Mestská rada dnes odmietla podporiť vybudovanie detského ihriska

Mestská rada hlavného mesta Bratislavy na svojom dnešnom zasadnutí neodsúhlasila prenájom časti pozemku na vybudovanie detského ihriska pre materskú školu na Vyšehradskej ulici v Petržalke.

BRATISLAVA, 12. február 2015 – Mestská rada hlavného mesta Bratislavy na svojom dnešnom zasadnutí neodsúhlasila prenájom časti pozemku na vybudovanie detského ihriska pre materskú školu na Vyšehradskej ulici v Petržalke.

Do programu dnešného zasadnutia Mestskej rady sa dostal aj návrh uznesenia na prenájom časti pozemku na Vyšehradskej ulici za účelom vybudovania a následného užívania exteriérových priestorov pre materskú školu, ktorá sídli v susedstve. Ide konkrétne o vybudovanie detského ihriska a pieskoviska na trávnatej ploche, ktorá je v súčasnosti zdevastovaná a nie je nijakým spôsobom využívaná. Väčšina poslancov rady však tento návrh odmietla podporiť.

„Jednanie poslancov sa mi zdá nepochopiteľné. Ak existuje niekto, kto chce zveľadiť nevyužívaný a zdevastovaný priestor a vytvoriť na ňom zmysluplný projekt, ktorý by slúžil deťom priľahlej materskej školy, nerozumiem, prečo takýto zámer nepodporíme,“ povedal Slavomír Drozd, člen Mestskej rady a člen poslaneckého KLUBU PRE BRATISLAVU.

„KLUB PRE BRATISLAVU dôrazne protestuje proti tomu, aby mesto neumožnilo realizovať takýto chvályhodný zámer,“ dodal predseda KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Borguľa.

Členmi Mestskej rady sú starostovia všetkých sedemnástich mestských častí, desať poslancov Mestského zastupiteľstva a traja viceprimátori. Zámer prenajať uvedený pozemok a vybudovať na ňom detské ihrisko obhajuje aj starosta Petržalky a ďalší člen KLUBU PRE BRATISLAVU Vladimír Bajan.

„Rozhodne som za to, aby Mestská rada schválila toto uznesenie, a tým podporila dobrý zámer. Prenájmom bude tento pozemok rekultivovaný a môže slúžiť dobrému a zmysluplnému účelu,“ uviedol na záver Vladimír Bajan.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.