Nedeľa, 25. október, 2020 | Meniny má AurelKrížovkyKrížovky

Vivaldianno 2015

Nové, veľkorysé a ambiciózne pokračovanie úspešného projektu, ktorý už od jeho vzniku v roku 2008 videlo viac ako 25.000 divákov, zavíta na Slovensko. Baroková hudba so súdobým zvukom a novou energio

Projekt Vivaldianno, ktorý samotných tvorcov už od počiatku neprestáva prekvapovať vrelosťou ohlasov publika, vo svojej najnovšej, tretej vývojovej fáze, doslova vystrelil k vskutku strmému letu. Z pôvodného hudobného experimentu sa z tohto projektu stala medzinárodná audiovizuálna šou. Projekt s podtitulom Mesto zrkadiel má ambície veľkolepej medzinárodnej koncertnej show s hráčmi svetovej elity, s modernou animáciou a projekciou, s tancom aj hovoreným slovom, s tým všetkým v službách trochu mrazivého príbehu o nádejách a stratách barokového génia Antonia Vivaldiho.

Autor celého projektu, Michal Dvořák, o ňom hovorí: „Vivaldianno – Město zrcadel, to je nebývalé hráčske obsadenie, nebývalý autorský tým, nebývalá investícia do realizácie a tiež, povedal by som, výborná konštelácia hviezd“.

V našich podmienkach je skutočne výnimočná udalosť, ak sa na pódiu okrem osvedčených protagonistov ako sú Michal Dvořák z kapely LUCIE, husľový virtuóz Jaroslav Svěcený, či fenomenálne Heroldovo quarteto) stretnú také hviezdy svetového formátu ako Tina Guo a Li Chuan Yun. Popri nich sú súčasťou tohto skvelého projektu aj zakladanúci člen kapely LUCIE bubeník Tomáš  Waschinger, gitarista Jiří Janouch, ktorý spolupracoval so speváčkou Annou K., gitarista Michal Pelant z Kollerbandu a v neposlednom rade aj Julie Svěcená, neobyčajne talentovaná huslistka, dcéra Jaroslava Svěceného.

Tina Guo je famózna hráčka na elektrické i akustické cello, v Shanghai narodená a dnes v USA žijúca sólistka San Diego Orchestra. Jej hudobná kariéra ide naprieč najrôznejšími hudobnými žánrami. Dôkazom je fakt, že Tina hrá pravidelne skladby Antonína Dvořáka, sprevádzala slávnu rockovú skupinu Foo Fighters, spolupracovala s Al Di Meolou, Peter-om Gabrielom, Carlosom Santanou, Stevie Wonderom, Hans Zimmerom a ďalšími. Po celom svete koncertovala v rámci predstavení Cirque du Soleil “Michael Jackson: The Immortal World Tour“ a podieľala sa na desiatkach filmovej a televíznej hudby.

Li Chuan Yun, geniálny čínsky huslista ovládajúci neuveriteľnú techniku hry, držiteľ pomyselného titulu “najmladší profesionálny huslista na svete”. Na husle začal hrať vo svojich 3 rokoch, ako päťročný vyhral prvú cenu Beijing Youth & Junior Violin Competition, v 11 rokoch získal najvyššiu cenu na Wieniawski International Youth Violin Competition ako najmladší držiteľ tejto ceny v celej histórii. Paganiniho skladby nahral vo svojich 14 rokoch. Li Chuan Yun koncertuje po celom svete a na svojom konte má 12 CD a DVD.

Na projekte sa podieľajú aj títo tvorcovia: režisér koncertnej show Michal Caban, scénograf Šimon Caban, autor libreta Tomáš Belko, filmové a animačné štúdio EALLIN ANIMATION. Pod samotnú animáciu sa podpísal geniálny Kosuke Sugimoto z Japonska.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova

Kvalitné sporenie je to najmenej, čo pre zhodnotenie svojich úspor môžete urobiť. Sporiaci účet si dokážete vybaviť cez internet.

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.