Primátor Bratislavy sa správa ako svätý za dedinou

BRATISLAVA, 20. február 2015 – Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa dnes stretol s poslancami k téme rozpočtu mesta. V ňom zadefinoval svoje priority, ale nezohľadnil priority poslancov.

Primátor Ivo Nesrovnal dnes odprezentoval poslancom svoju predstavu a idey, ktoré chce uplatniť pri tvorbe rozpočtu mesta. Poslanci v mnohých bodoch protestovali, nepáči sa im, že primátor s nimi nevedie dialóg, nerešpektuje ich priority, zatiaľ čo svoje priority chce v rozpočte zohľadniť.

„Pán primátor si v rozpočte zadefinoval vlastné priority vo výške 700 000 eur, ale na priority poslancov neberie ohľad. Myslím si, že týmto krokom chce len zalepiť oči verejnosti, aby odvrátil jej pozornosť od vážnych problémov, na ktoré nemá riešenie, hoci ich vo svojej predvolebnej kampani sľuboval. Mám na mysli problém hlavnej stanice alebo Starého mosta a Štúrovej ulice,“ povedal poslanec mesta a predseda poslaneckého KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Borguľa.

Poslancovi Martinovi Borguľovi sa nepáčia ani ďalšie vyjadrenia primátora, ktoré sa týkajú finančnej situácie, v ktorej údajne mesto našiel.

„Pán Nesrovnal bol predsedom finančnej komisie mesta a mužom číslo dva v predchádzajúcom volebnom období. Finančnú situáciu teda musí dokonale poznať a nemôže byť pre neho nemilým prekvapením, ako to momentálne prezentuje na verejnosti. Naopak, to, v akej je dnes Bratislava finančnej kondícii, je výsledkom aj jeho pôsobenia a jeho rozhodnutí v zastupiteľstve. Chcel by som zdôrazniť, že pán Nesrovnal hlasoval za všetky rozpočty predkladané predchádzajúcim vedením mesta,“ uviedol Martin Borguľa.

Martin Borguľa v mene KLUBU PRE BRATISLAVU vyzýva primátora, aby začal konečne o rozpočte mesta diskutovať.

„Nie je normálne, aby bol pre poslancov problém stretnúť sa s primátorom. Vyzývam pána Nesrovnala, aby začal pri tvorbe rozpočtu hovoriť s poslancami a nesnažil sa pripraviť rozpočet sám bez vypočutia názorov poslaneckého zboru. Je najvyšší čas, aby sa primátor prestal správať, ako keby bol vo vlastnej súkromnej firme,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.