PKO by mal nahradiť komplex s kultúrnou mestskou halou

BRATISLAVA, 25. február 2015 – Poslanecký KLUB PRE BRATISLAVU presadzuje názor, že na mieste dnešného PKO by mal vzniknúť multifunkčný komplex s tým, že kultúrna tradícia priestoru zostane zachovaná v podobe mestskej haly.

KLUB PRE BRATISLAVU pokladá takéto riešenie za realistické, pretože mesto nemá peniaze na kompletnú rekonštrukciu PKO, ktorá by bola potrebná.

„Viem, že mnohých Bratislavčanov viažu k tomuto priestoru pekné spomienky a pri pohľade na PKO cítia nostalgiu, pretože tu prežili kus svojej mladosti. Skutočná hodnota PKO nie je architektonická, jeho hodnota spočíva práve v spomienkach a sentimente. Dnes sa však treba na celú situáciu pozrieť reálne, nechať sentiment minulosti a posunúť sa dopredu,“ povedal predseda klubu Martin Borguľa.

Ako ďalej uviedol, je tiež dôležité odpovedať si na otázku, či chceme mať z Bratislavy modernú metropolu na Dunaji, alebo v nej zakonzervovať staré časy.

„PKO je dnes už, bohužiaľ, chátrajúca budova, ktorá má problémy so statikou a ktorá sa rozpadáva. Najideálnejším riešením pre mesto je preto vybudovať v tomto priestore nový polyfunkčný komplex, ktorého súčasťou bude aj kultúrny priestor v podobe mestskej haly určený pre všetkých Bratislavčanov,“ uviedol Martin Borguľa.

V súčasnosti je podľa Martina Borguľu predovšetkým dôležité urovnať všetky súdne spory v tejto veci, aby mesto neprišlo o žiadne peniaze.

„Následne by architekti a urbanisti v spolupráci s predstaviteľmi mesta mali pripraviť také architektonické riešenie, ktoré bude pre Bratislavu znamenať posun bližšie k moderným metropolám Európy. Verím, že čas nám dá za pravdu, a keď bude na mieste dnešného PKO o päť rokov stáť moderný komplex s novou mestskou promenádou, kam budú Bratislavčania chodiť či už za kultúrou, alebo za športom, povieme si: škoda, že tu takéto niečo nestálo už skôr,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.