Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Správy v angličtine o Slovensku v novom dizajne

Najväčší spravodajský portál informujúci o dianí na Slovensku v anglickom jazyku, spectator.sme.sk, prichádza s novou verziou webu.

Najväčší spravodajský portál informujúci o dianí na Slovensku v anglickom jazyku, spectator.sme.sk, prichádza s novou verziou webu. Okrem nového dizajnu prináša svojim používateľom aj možnosť bezplatného prijímania informácií o aktuálnom dianí v anglickom jazyku na e-mail.

„Nová stránka The Slovak Spectator nie je len o zmene dizajnu a nových prvkoch, ale aj o zmene prístupu vydavateľstva k publikovaniu správ,“ povedal Ján Pallo, vydavateľ The Slovak Spectator. „Kým doteraz bolo zverejňovanie správ online vo väčšej miere ovplyvnené dátumom vydania novín, teraz na webe návštevník nájde aktuálne informácie v reálnom čase a v prípade záujmu môže dostávať prehľad správ na svoj e-mail či už v dennej, alebo týždennej periodicite.“ Podľa vydavateľa tak vzniká produktový partner k tlačenému vydaniu The Slovak Spectator, ktoré cez autorské články umožňuje čitateľovi priamy kontakt s dianím na Slovensku bez toho, aby musel denne sledovať spravodajstvo.

Okrem nového členenia správ do šiestich kategórií pribudli na webe fotogalérie a niekoľko nových tematických rubrík, do ktorých sú zaraďované články s rovnakou témou. Oproti pôvodnému dizajnu došlo k sprehľadneniu publikovaných informácií a zjednodušeniu štruktúry webu.

Pri tvorbe stránky boli zužitkované dlhoročné skúsenosti vývojárskeho tímu portálu Sme.sk. „The Slovak Spectator získal modernú stránku, ktorá vychádza z dizajnu Sme.sk v jeho najnovšej podobe,“ povedal Michal Moščovič, vedúci vývoja spoločnosti Petit Press, a.s. Nový systém prešiel vďaka jeho aplikovaniu na ostrej prevádzke spectator.sme.sk  finálnou fázou testovania. Počas roku 2015 by sa mal postupne nasadiť na všetky obsahové weby Sme.sk. „Pri vývoji sme sa snažili skĺbiť aktuálne trendy s doterajšími skúsenosťami so starým systémom, s cieľom čo najviac uľahčiť prácu redakcii,“ doplnil Michal Moščovič. Je to systém, ktorý je stále vo vývoji, a všetky weby v skupine budú profitovať z nových funkcií, ktoré budú postupne pribúdať. Projektový tím viedol Martin Paulďuro a architektúru systému mal na starosti Andrej Hudec. Za redizajn online shop bol zodpovedný Mark Northrop.

O The Slovak Spectator:

The Slovak Spectator sú jediné noviny v anglickom jazyku prinášajúce informácie o Slovensku nepretržite od roku 1995. Publikuje ich vydavateľstvo The Rock, s.r.o., ktoré taktiež prináša špecializované tituly v anglickom jazyku: Spectacular Slovakia (cestovateľská príručka), Book of Lists (kniha kontaktov najvýznamnejších spoločností), Investment Advisory Guide (podnikateľské prostredie), Career & Employment Guide (oblasť ľudských zdrojov).

Stránka spectator.sk je jediným portálom svojho druhu, ktorý prináša informácie zo všetkých oblastí diania na Slovensku v anglickom jazyku na dennej báze. Vďaka svojím subdoménam greenpages.spectator.sk, living.spectator.sktravel.spectator.sk poskytuje návštevníkom komplexné informácie a predstavuje vstupnú bránu pre ľudí zaujímajúcich sa o Slovensko.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

BILLA podáva v kritickom období pomocnú ruku ľuďom z kultúry

Spoločnosť BILLA podáva pomocnú ruku ľuďom pôsobiacim v slovenskej kultúre.

Vynovená predajňa v Smrdákoch

COOP Jednota Senica, spotrebné družstvo, pokračuje v modernizácii svojich predajní.

Pôžička bez úrokov a poplatkov? Áno, existuje

Chcete si konečne kúpiť novú kuchynskú linku či potrebujete dať auto do opravy, ale chýbajú vám peniaze?