Predloží Nesrovnal návrh na vyriešenie situácie okolo PKO?

BRATISLAVA, 26. február 2015 – Predseda poslaneckého KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Borguľa žiada primátora, aby v zmysle svojich predvolebných sľubov predložil návrh riešenia budúcnosti PKO.

Na dnešnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva bol predložený návrh uznesenia s informáciou o rokovaniach so spoločnosťou Henbury Development, ktorá je vlastníkom pozemkov pod budovami PKO. Materiál predložil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Henbury Development vedie s mestom súdny spor a žiada ho o náhradu škody a ušlého zisku.

Poslanec za Staré Mesto a predseda KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Borguľa predložil doplnenie k uzneseniu, v ktorom žiada primátora, aby pripravil materiál, ktorý bude obsahovať jednak návrh riešenia súdnych sporov s Henbury Development, ako aj návrh stratégie, konkrétnych opatrení a postupov, smerujúcich ku komplexnému vyriešeniu problematiky PKO v prospech obyvateľov Bratislavy. Doplnenie uznesenia bolo zastupiteľstvom prijaté.

„Ja som sa vyjadril jasne, že pre mesto je ideálnym riešením zbúranie PKO a jeho nahradenie iným, zmysluplným projektom. Pán primátor deklaroval vo svojom predvolebnom programe spôsobilosť vyriešiť situáciu okolo PKO. Preto ho žiadam, aby pripravil materiál, ktorý bude obsahovať, aké je jeho riešenie situácie a budúcnosti PKO a a predložil ho poslancom. Zároveň som pripravený podať primátorovi pomocnú ruku a participovať na príprave tohto materiálu,“ povedal Martin Borguľa.

Materiál by mal byť predložený na májové zasadnutie Mestského zastupiteľstva.

Alori: upratujte efektívne a bez námahy

Produkty Alori sľubujú čistý a bezpečný domov pre vás, vašich blízkych aj pre vašich domácich miláčikov.

Gansberg Koliba - Housing as a symbol of success

The apartments are designed to meet even the most demanding requirements.

Slovensko čaká najdôležitejšie politické rozhodnutie roka

A na faktoch vtedy záleží.

V Tescu vlani zákazníci nakúpili až 700 miliónov sl. potravín

Tesco patrí k maloobchodným reťazcom s najväčším počtom predaných slovenských výrobkov.