Objavte skryté poklady počas jarných prázdnin

Slovenské národné múzeum ponúka mnoho zaujímavých expozícií, ktoré budú skvelou a plnohodnotnou záchrannou vestou aj v prípade nepriaznivého počasia.

Marcové počasie je nepredvídateľné, a preto sa hlavne s deťmi ťažšie niečo plánuje. Máme pre vás výborné riešenie, kam s deťmi počas jarných prázdnin! Slovenské národné múzeum ponúka mnoho zaujímavých expozícií, ktoré budú skvelou a plnohodnotnou záchrannou vestou aj v prípade nepriaznivého počasia.

Jarné prázdniny sú ideálnym časom, kedy môžete deťom ukázať nezvyčajné miesta vo svojom okolí. Napríklad Bratislavský hrad v sebe ukrýva najväčšie poklady zhromaždené v Historickom múzeu SNM. V neďalekej Modre sa nachádza Múzeum Ľudovíta Štúra, v rámci ktorého si môžete pozrieť autentickú izbu nášho najväčšieho dejateľa. A ak pôjdete severnejšie, v srdci kopaníc v Myjave, objavíte dom pani Koléniovej. Historicky po prvýkrát v ňom v roku 1848 zasadala prvá Slovenská národná rada.

Prírodovedné múzeum, SNM v Bratislave

ZÁZRAK PRÍRODY – Príbeh života na Zemi

Stála expozícia

Otvorené denne okrem pondelka od 9:00 do 17:00 h, posledný vstup o 16:30 h

Pre všetkých detských i dospelých milovníkov dinosaurov. Expozícia približuje významné evolučné zmeny a predstavuje hlavných zástupcov živočíchov a rastlín jednotlivých geologických období.

Historické múzeum, SNM v Bratislave (Bratislavský hrad)

DEJINY HRADU

Stála expozícia

Otvorené denne okrem pondelka od 9:00 do 17:00 h, posledný vstup o 16:00 h

Po rekonštrukcii Hradného paláca sa expozícii Dejín Bratislavského hradu ponúka priestor, doteraz uzatvorený pre návštevníkov. Expozícia mapuje históriu hradu od jeho začiatku cez významné udalosti až po súčasnosť.

Múzeum Ľudovíta Štúra, Modra

Utorok – Štvrtok, 8:30 – 16:00 h

V roku Štúra by ste si nemali nechať ujsť nahliadnutie do súkromia nášho národného dejateľa. V múzeu sa nachádza i Pamätná izba Ľudovíta Štúra, kde strávil posledné dni svojho života.

Kaštieľ Dolná Krupá

Utorok – Piatok, od 8:00 do 15:30 h, po osobnom dohovore

Ku kaštieľu prislúcha i krásny park, ktorý je verejnosti otvorený od 8:00 do 18:00 h.

Ak máte čas i chuť ísť trošku ďalej od svojho domova, odporúčame nasledujúce miesta:

Bojnický Zámok

Utorok – Nedeľa, od 10:00 do 15:00 h

Bojnický zámok patrí k najromantickejším a najnavštevovanejším kultúrnym pamiatkam v strednej Európe. Interiér zámku ukrýva množstvo umelecko-historických exponátov, ktoré zhromaždil najmä posledný majiteľ zámku gróf Ján František Pálfi.

Múzeum Milana Rastislava Štefánika v Košariskách

Streda – Piatok, od 8:00 do 16:00 h

Múzeum Slovenských národných rád v Myjave

Pondelok – Piatok, od 8:00 do 16:00 h

Múzeum v rodisku jednej z najvýznamnejších osobností Slovenska symbolicky sprítomňuje generála Milana Rastislava Štefánika, osobnosť našich národných dejín prostredníctvom jeho zhmotneného, ale aj duchovného odkazu. Okrem toho vás privíta príroda krásnych kopaníc. Neďaleko nájdete Mohylu M. R. Štefánika, či
v neďalekej Myjave Múzeum Slovenských národných rád s domom Anny Koléniovej, v ktorom historicky po prvýkrát zasadala prvá Slovenská národná rada (Ľudovít Štúr, Jozef Miloslav Hurban, Michal Miloslav Hodža).

Slovenské národné múzeum dlhodobo podporuje Poštová banka, ako jeho generálny partner. Za ten čas mohli obdivovať slovenské kultúrne a historické dedičstvo tisícky jeho návštevníkov. Navyše, všetci klienti Poštovej banky majú vďaka tomuto partnerstvu 20-percentnú zľavu na vstup do všetkých 18 múzeí Slovenského národného múzea po celom Slovensku.

Poštová banka pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. S miliónom klientov patrí v oblasti retailu k najsilnejším bankám. Jej vlastnú sieť tvorí 44 pobočiek, 216 bankomatov a svoje služby poskytuje aj na viac ako 1 500 poštách po celom Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii viac ako 7 000 miest na výber hotovosti. Štandardnú ponuku bankových produktov a služieb dopĺňajú poistné produkty, podielové fondy a dôchodkové sporenie v druhom pilieri.

Prihláste sa a vložte PR článok

Mladí vodiči preferujú čoraz silnejšie autá

Šoféri do 25 rokov si trúfajú na stále výkonnejšie, luxusnejšie a viac vybavené vozidlá

Ako sa zbaviť chladnej podlahy

Pri zateplení sa často zabúda na úniky tepla do nevykurovanej pivnice či garáže. Ako vyriešiť problém „studeného“ prízemia?

V tomto roku si už konečne užijem Vianoce bez vrások

Túto modlitbu odriekame s nádejou v hlase každý rok, ale zakaždým nás predvianočný zhon pohltí a my i naša pleť trpíme. Čo s tým?

Online analýza spotreby elektriny vám pomôže ušetriť

Máme pre vás zaujímavé tipy, ako dosiahnuť úsporu na elektrine.