Rozpočet predložený poslancom mesta nebol aktuálny

Mestskí poslanci dostali po týždni ďalšiu verziu rozpočtu na posúdenie a spripomienkovanie. Čas na preštudovanie sa tak opäť skrátil.

BRATISLAVA, 6. marec 2015 – Dnes, týždeň po tom, ako prijali mestskí poslanci rozpočet na posúdenie a prípravu pripomienok, dostali ďalšiu verziu rozpočtu. Čas na jeho preštudovanie sa tým opäť skrátil. Upozornil na to predseda poslaneckého KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Borguľa.

Rozpočet mesta bol poslancom pôvodne predložený na ostatnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva 26. februára 2015. KLUB PRE BRATISLAVU už vtedy upozorňoval, že na preštudovanie a prípravu fundovaných pripomienok majú poslanci málo času, len dva týždne, pričom jeden týždeň pripadá na jarné prázdniny. Rozprava orozpočte by sa mala konať na zasadnutí Mestskej rady už 12. marca 2015.

Ako sa ukázalo, predložený rozpočet nebol finálny. Dnes totiž poslanci dostali e-mailom aktuálnu verziu rozpočtu.

„Už dva týždne na relevantné preštudovanie rozpočtu, ktorý je najdôležitejším dokumentom mesta, som pokladal za šibeničný čas. To som ešte netušil, že celý týždeň pracujem s dokumentom, ktorý nie je finálny“, povedal predseda KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Borguľa.

Podľa Martina Borguľu nie je možné pripraviť sa fundovane na rozpravu o rozpočte v takom krátkom čase.

„Ostro sa ohradzujem proti takémuto prístupu. Naozaj nie je možné prísť dôkladne pripravený na stretnutie Finančnej komisie MZ, ktoré sa koná už budúci pondelok a následne na zasadnutie Mestskej rady, ktoré sa koná vo štvrtok a na ktorých by sme mali o rozpočte hovoriť. Nielen že má rozpočet viacero závažných chýb, ktoré je potrebné prediskutovať, teraz je ešte aj takmer nemožné dôkladne sa s návrhom rozpočtu oboznámiť. Obávam sa, že za týchto okolností je jeho prijatie na marcovom zastupiteľstve vážne ohrozené a že Bratislave hrozí to, čoho sme sa najviac obávali - rozpočtové provizórium aj na ďalšie mesiace“, povedal na záver Martin Borguľa.

Intenzívne sa rozvíjajúca spolupráca s čínskymi univerzitami

Rektor EU v Bratislave podpísal 7.6.2018 memorandum o porozumení so Shanghai University of International Business and Economics.

Šariš obliekol svoje pivá do unikátneho šatu

Originálny dizajn plechoviek piva Šariš milujú obchodníci, jedinečnú chuť zas svetoví odborníci.

Chcete zažiť skvelú dovolenku 2018? Na toto netreba zabudnúť!

Asi jedným z najčastejších letných problémov sú tráviace ťažkosti.

Events you should not miss during your visit in Bratislava

For anyone looking to spend their summer in Bratislava, there is a great time to be had.