Aktívna a bezpečná Veľká Noc pre vaše deti

Blížiace sa veľkonočné prázdniny sú ideálnym časom pre aktívny pobyt v prírode. Paralelne s tým však rastie aj počet úrazov detí.

Blížia sa sviatky jari a všetko sa prebúdza do aktívneho života. Túto zmenu vítajú najmä deti a teplé počasie ich láka von, za kamarátmi a
dobrodružstvom. Nepodceňujte ale ich bezpečnosť a spolu s prevenciou
myslite aj na ich poistenie.

Veľkonočné prázdniny sú ideálnym časom pre aktívny pobyt v prírode. Paralelne s tým však  rastie počet úrazov detí. Úrazy a hospitalizácie môžu nepríjemne zaťažiť aj rodinný rozpočet. Náklady na liečbu môžu dosiahnuť aj niekoľko stoviek eur, preto je dobré byť na takéto situácie pripravený a svojim deťom uzatvoriť detské poistenie.

Malá 8-ročná školáčka sa ponáhľala za svojimi kamarátmi na ihrisko v sprievode svojej mamy a pri prechádzaní cez cestu ju zachytil moped. Spôsobil jej zlomeninu ľavej stehennej kosti, ktorú jej lekári v nemocnici liečili 10 dní. Celkové  nevyhnutné liečenie trvalo 192 dní. „Vďaka detskému poisteniu  sme mali pokryté všetky výdavky aj kompenzovalo nám aj čiastočný výpadok príjmu. O dcéru som sa totiž starala doma a nemohla som chodiť do práce. Poisťovňa nám vyplatila spolu 768 eur ako odškodné za dni liečenia doma a 90 eur za dni hospitalizácie
v nemocnici. Ďalších 100 eur sme dostali ako poistnú sumu za zlomeninu,“
hovorí školáčkina mama.

„Nečakané úrazy, zdravotné komplikácie a hospitalizácie môžu nepríjemne zaťažiť
rodinný rozpočet. Aby nás takéto situácie nezaskočili, je možné uzavrieť pre
najmladších členov rodiny detské poistenie, ktoré stojí len 46 centov denne.
Vyplatené poistné plnenie rodine značne pomôže takúto udalosť zvládnuť,“
dodáva Anna Tkáčová, hovorkyňa Poisťovne Poštovej banky.

Ponúkame vám niekoľko tipov a rád, ako zabrániť neželaným úrazom pri ich najčastejších aktivitách.

1. Jarná lyžovačka

Mnohé rodiny využívajú koniec zimy a posledný sneh na návštevu hôr a dobrú lyžovačku. Okrem povinnej lyžiarskej prilby a lekárničky by ste nemali pri výbave vašich detí zabúdať na adekvátnu kontrolu lyží a viazania. Nepodceňujte ani odporúčania, ktoré zjazdovky môžu byť pre vaše deti nebezpečné. Ak je to potrebné, pomôžte im pri nasadaní na vlek. Pre každý prípad by ste
mali mať pri sebe potrebné telefónne čísla, ak by na zjazdovke došlo
k nehode. Ak sa rozhodnete využiť zjazdovky v zahraničí, nezabudnite
na cestovné poistenie – nie len pre deti, ale aj pre vás.  Ušetrí vám náklady na prípadné ošetrenia aj čas, pretože si ho môžete vybaviť online.

2. Turistika

Aktívny pohyb v prírode je po niekoľko mesačnej zime ideálnym spôsobom ako privítať jar. Základným pravidlom každého turistu je nepodceňovať terén a počasie. Ranné slnečné lúče sa môžu z minúty na minútu zmeniť na silnú búrku. Informujte sa preto u Horskej záchrannej služby (+421 (0) 527877711 alebo www.hzs.sk), aké počasie očakáva v konkrétny deň. Svojim deťom zabezpečte vhodnú výbavu, najmä obuv. Vysvetlite im pravidlá pohybovania sa podľa turistických značiek a na chodníkoch.

3. Ihriská

Bezpečnosť detí nepodceňujte ani v prípade, že budete sviatky jari vítať v pohodlí domova. Deti s vidinou dobrodružstva vyhľadávajú nezvyčajné miesta na hranie, láka ich to viac ako klasické ihriská. Pre každý prípad vložte svojim deťom do mobilného telefónu tiesňové čísla, kontakty na vás, starých rodičov a iných zodpovedných ľudí. Najlepšie je, keď ich uložíte ako predvolené čísla rýchlej voľby.

4. Bicykel, kolieskové korčule

Spoločnou rodinnou aktivitou počas voľných dní sú väčšinou výlety na bicykloch alebo korčuľovanie sa. Povinné prilby na hlavu doplňte chráničmi na kolená a lakte. Poučte deti o pravidlách cestnej premávky a dohliadnite na to, aby ich rešpektovali. Ak je to možné, radšej sa vyberte niekam, kde je vybudovaný cyklistický chodník a kde je obmedzená cestná premávka.

5. Prázdniny u starých rodičov

Jednou z alternatív sú veľkonočné sviatky u starých rodičov. Babičky vnúčatám rady varia, pečú a odovzdávajú svoje skúsenosti. Starí otcovia vnúčatá radi priučia menším remeslám. Tieto krásne chvíle však môže pokaziť úraz alebo nepríjemné poranenie.

Riešením môže byť Detské poistenie pre nezbedníkov od Poisťovne Poštovej banky. Môžu ho uzavrieť aj starí rodičia a zabrániť tak akýmkoľvek problémom s úrazmi svojich vnúčat. Poistenie je určené pre deti od 2 mesiacov až do 15 rokov a jeho uzatvorenie prináša tieto výhody:

•           sami si vyberiete dĺžku trvania poistenia,

•           poistné iba 46 centov denne,

•           poistenie platí na celom svete,

•           poistenie môžu uzatvoriť aj starí rodičia pre svoje vnúčatá,

•           úrazové poistenie je spojené s výhodným sporením, t.j. s garantovanou výškou poistnej sumy (500 € až 1 000 €),

•           možnosť  uzatvoriť poistenie na každej pošte a v pobočkách Poštovej banky.

Poštová poisťovňa, a.s., je súčasťou skupiny Poštovej banky od roku 2008. Na slovenskom trhu je jedným z popredných poisťovateľov úverov pre obyvateľstvo. V rámci svojho portfólia však oblasť poistenia pokrýva komplexne cez: poistenie bývania, poistenie domácnosti, detské poistenie pre nezbedníkov, kapitálové životné poistenie, investičné životné poistenie, cestovné poistenie a poistenie pohrebných nákladov.

Polus Market – trh v srdci nákupného centra

Po čerstvú zeleninu, sladučký med, či lokálne pivo už nemusíte chodiť ďaleko. Stačí sa zastaviť v Polus Markete.

Ako dostať akné pod kontrolu? Odhaľte jeho príčiny!

Prečo vás trápia čierne a biele bodky alebo vyrážky? Porozumejte spúšťacím faktorom a zlepšite stav svojej problematickej pleti.

Ušetrite na vykurovaní s novým Teplom so zárukou od ZSE

Vedeli ste, že väčšina nákladov na energie obvykle pripadá na vykurovanie a ohrev vody?

Vo VSD prepli na vyššiu rýchlosť, šetria nám čas a peniaze

Každý chce dobré a rýchle riešenia. Nečudo, veď súčasné technológie nás už dávno predbehli.