Preč s vejárikmi na nohách

Prejavujú sa ako drobné červené, modré alebo fialové vejáriky. Reč je o metličkových žilkách, ktoré trápia prevažne ženy. Okrem toho, že predstavujú nepríjemný kozmetický problém, upozorňujú aj na ten zdravotný. Čo je ich príčinou a čo by mala zahŕňať starostlivosť o postihnuté miesta sme sa porozprávali s dermatologičkou MUDr. Nadeždou Suchou.

Pomoc z prírody v podobe kosodrevinovej silice

Výskyt “malých pavúčikov” je daný najmä genetikou – až z 80 %. Metličky patria do rodiny kŕčových žíl a vyžadujú si cielenú liečbu. Samé od seba nezmiznú. Presnej diagnóze by malo predchádzať dôkladné preskúmanie cievneho systému na základe klinického a ultrazvukového vyšetrenia. Metličky sa tvoria u žien počas celého života, typickými sú najmä pre obdobie dospievania, pôrodu a prechodu. Nie je nič nezvyčajné, ak sa spolu s nimi objavia pocity napätia a bolesti nôh. Samotné metličky sa zvyčajne odstraňujú pomocou sklerotizácie a laseru. Výhodou sklerotizácie je lepší efekt u väčších metlíc, laser je vhodný pre najmenšie metličky a „pavučinky.“ Zvyčajne sa vyskytujú na vonkajších stranách stehien, ale napríklad aj na tvári. Rizikovými faktormi sú nesprávna životospráva, nadváha a nedostatok pohybu. Prevencia ich rozvoja spočíva najmä vo včasnej liečbe, v zdravom životnom režime s dostatkom pohybu, tekutín a spánku. „V starostlivosti o nohy sú veľmi účinné prípravky obsahujúce kosodrevinovú silicu. Tá vďaka vysokému obsahu delta-3-karénu, prírodnej účinnej substancii, podporuje telu vlastné regeneračné procesy,“ hovorí MUDr. Nadežda Suchá. Prírodnú kosodrevinovú silicu tej najvyššej kvality nájdeme v produktoch Allga San.

allga san balzam.jpg

Prevencia, ošetrenie a krytie

Pri mnohých ťažkostiach s nohami hrá dôležitú úlohu pravidelná starostlivosť a ošetrenie. Úľavu a ochladenie pri venóznych problémoch, ktoré sa prejavujú opuchom, oťažením a únavou nôh poskytuje Allga San Chladivý sprej na metličkové žilky s pantenolom (75 ml/6,83€). Kosodrevinové mlieko na nohy ( 100 ml/ 6,40 €) nohy výrazne osvieži, ošetrí suchú pokožku a podporí jej prekrvenie. Allga San Balzam na metličkové žilky ( 100 ml/ 9,45€ ) zase obsahuje starostlivo zosúladené zložky a prispieva tak k zmierneniu viditeľnosti metličkových žiliek. Zároveň má chladivo osviežujúci účinok. Odporúča sa nanášať ho minimálne 2-krát denne na pokožku nôh a jemne rozotrieť v smere zdola nahor. Unavené, ťažké nohy z času na čas potrápia každého z nás. Často sa objavujú v dôsledku nedostatku pohybu. Pravidelné prechádzky sú preto výbornou prevenciou. Veľmi účinné sú aj striedavé teplé a studené kúpele nôh, pretože podporujú cirkuláciu krvi. Pomáhajú tiež jemné masáže.

chladivy sprej na metlickove zilky.jpg

Tipy pre pekné pevné nohy:

1.Trénujte svalstvo lýtok.
2. Vykladajte si nohy hore tak často, ako je to len možné.
3. Noste rovné pohodlné topánky.
4. Vyhýbajte sa príliš tesným nohaviciam

5. Dbajte na vyváženú racionálnu stravu
6. Športujte: plávanie, bicyklovanie po rovnom teréne, beh na lyžiachkosodrevinove mlieko na nohy.jpg

Skin in Balance, kozmetická starostlivosť z lekárne, obsahuje produkty na ošetrenie problematickej pleti. Pomáha účinne redukovať problémy ako pigmentové škvrny, akné, rozšírené cievky a iné. Na výrobu produktov sa používa tradične spracovaný panenský olivový olej z Toskánska, extrakty liečivých bylín, urea, či mikrostriebro. Spoločnosť Pharmatheiss Cosmetics ponúka kozmetické prípravky vyvinuté dermatológmi. Viac informácii nájdete na stránke www.naturprodukt.sk.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  4. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  5. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  7. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  8. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 706
  2. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 16 608
  3. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 536
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 817
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 013
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 981
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 644
  8. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 6 324
SkryťVypnúť reklamu

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 4 h

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 18 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

27. mar
SkryťZatvoriť reklamu