Utorok, 22. október, 2019 | Meniny má Sergej

Bezpečné účtovníctvo

Počuli ste už o online účtovníctve? Ak áno, potom viete, že online účtovný program a ani účtovné dáta nie sú uložené vo vašom počítači. Je to dostatočne bezpečné?

Počuli ste už o online účtovníctve? Ak áno, potom viete, že online účtovný program a ani účtovné dáta nie sú uložené vo vašom počítači. Na jednej strane to prináša celý rad výhod, ale na strane druhej to vyvoláva   množstvo otázok.

Je to dostatočne bezpečné, ak informácie o hospodárení firmy, zamestnancoch a obchodných partneroch máte niekde na webe? Aké nástrahy na nás striehnu pri spracovaní údajov prostredníctvom internetu ?

V súčasnosti štátna správa už v mnohých oblastiach poskytuje formu elektronickej komunikácie. Výkazy na zdravotné poistenie, sociálne poistenie, prihlášky, odhlášky, daňové priznania a ďalšie informácie odovzdávame elektronicky prostredníctvom internetu.

Štát je dostatočnou autoritou na to, aby sme mu dôverovali a využívali takúto formu komunikácie. Na druhej strane je to aj rýchle a pohodlné a v mnohých prípadoch aj povinné.

V prípade využívania komerčných riešení je situácia z pohľadu používaných technológií podobná. Na trhu nájdete rôzne online fakturácie, CRM systémy, online mzdový program a aj online účtovný program . Ak uvažujete o ich využívaní, potom si pozorne pozrite referencie daného riešenia, akí zákazníci ho využívajú, aká je história firmy, ktorá dané riešenie poskytuje a samozrejme aj portfólio zákazníkov, ktorí daný produkt používajú. Dôležitým ukazovateľom spoľahlivosti a dôveryhodnosti je aj čas ako dlho dané riešenie už existuje a reálne funguje v praxi.

Na tieto a ďalšie podobné otázky, prináša odpovede web Bezpečné účtovníctvo .

Na jeho stránkach nájdete informácie o jednotlivých rizikách a spôsoboch ochrany. Zároveň je tam porovnaná úroveň zabezpečenia online účtovníctva a klasického účtovného programu.

Hľadáte nový účtovný program ?

Ak hľadáte nový mzdový alebo účtovný program a chcete sa dozvedieť viac o tom ako funguje online účtovný program a či by bol pre vás vhodnou alternatívou, navštívte aj stránku Účtovníctvo online .

Dozviete sa tu ako online účtovníctvo funguje, aké sú jeho výhody a nevýhody. Zároveň tu nájdete porovnanie online účtovníctva s klasickým účtovným programom.

Niektoré informácie vás možno prekvapia. Napríklad fakt, že online účtovníctvo môže byť lacnejšie a zároveň bezpečnejšie ako klasický ekonomický softvér.

Ako jazdí VW T-Roc s výkonom 300 koní?

Zaviedli nás na tie najkrajšie šoférske cesty v južnom Francúzsku, aby sme si vyskúšali nový T-Roc R.

IT je dokonalá ukážka slovenskej kreativity. Tretia časť

Ítečkári sa v tom čase fotili všade, len nie za počítačmi.

V prvom roku fixný výnos až do 8,5 % ročne

Vybrané dlhopisy teraz nakúpite s výnimočným benefitom