Chris Botti v Bratislave

Fenomenálny trubkár a skladateľ Chris Botti vystúpi na Slovensku. So svojím jedinečným orchestrom vystúpi 22. októbra v Incheba Expo Arene v Bratislave!

CHRIS BOTTI

22.10.2015 BRATISLAVA – INCHEBA EXPO ARENA

VSTUPENKY: WWW.XL.SK

CENY VSTUPENIEK OD 39,- €

V PREDAJI OD 17.3.2015 od 11:00

FENOMENÁLNY TRUBKÁR A SKLADATEĽ CHRIS BOTTI VYSTÚPI NA SLOVENSKU. SO SVOJÍM JEDINEČNÝM ORCHESTROM VYSTÚPI 22. OKTÓBRA V INCHEBA EXPO ARENE V BRATISLAVE!

NENECHAJTE SI UJSŤ NAJSLEDOVANEJŠIU JAZZOVÚ UDALOSŤ TOHTO ROKA!

Chris Botti sa od vydania kritikou veľmi pozitívne prijatého titulu „When I Fall In Love“ stal jedným z najpredávanejších amerických inštrumentálnych umelcov. Slávi úspech u popového i žánrovo vymedzeného publika, na svojom albumovom konte má štyri jazzové nahrávky, ktoré sa umiestili na prvých priečkach najrôznejších rebríčkov a pýši sa zlatými aj platinovými platňami ako aj cenou Grammy. Práve za svoj posledný album „Impressions“ bol v roku 2013 ocenený cenou Grammy v kategórii „Najlepší popový inštrumentálny album“. Koncertuje po celom svete, doposiaľ predal viac ako štyri milióny albumov, našiel formu umeleckého prejavu, ktorý začína v jazze a putuje za hranice akéhokoľvek žánru.

Chris Botti sa narodil v roku 1962 v americkom Portlande. Počiatočný hudobný vplyv získal prostredníctvom jeho mamy, príležitostnej učiteľky klavíra. Na trúbku začal hrať ako deväťročný a naplno sa jej odovzdal v dvanástich rokoch, keď počul skladbu Milesa Davisa „My Funny Valentine“.

V 17-tich ho vybrali do McDonalds’ All American High School Jazz band. Po dokončení strednej školy začal študovať na Indiana University School of Music. Počas štúdia si spravil prestávku, keď v poslednom ročníku odišiel na krátke turné s Frankom Sinatrom a Buddy Rich-om.

V roku 1985 sa presťahoval do New Yorku s cieľom zdokonaľovať sa ako štúdiový hudobník.

V roku 1990 sa začal jeho viac ako dekádu trvajúci koncertno-nahrávací vzťah s Paulom Simonom, ktorý Chrisovi otvoril cestu k ďalším umelcom veľkého hudobného sveta.  Počas tohto obdobia Botti vystupoval s takými hviezdami ako Aretha Franklin, Natalie Cole, Bette Midler, Joni Mitchel a mnohými ďalšími.

Botti v posledných troch desaťročiach nahrával a vystupoval s tými najlepšími hudobníkmi, vrátane Stinga, Barbry Streisand, Tonyho Bennetta, Lady Gaga, Johna Mayera, či Andrea Bocelli. Na koncertných cestách strávil tento trubkár viac ako 300 dní v roku a zahral si najlepšie symfónie v najprestížnejších svetových centrách od Carnegie Hall a Hollywood Bowl po Sydney Opera House a Real Teatro di San Carlo v Taliansku.

Jeho album „Impressions“, ktorý získal cenu Grammy, je zatiaľ posledný z radu vydaných hviezdnych titulov, medzi ktoré patrí „When I Fall In Love“ (2004), „To Love Again: The Duets“ (2005), „Italia“ (2007) či „Chris Botti in Boston“ (2009), a potvrdzuje fakt, že Chris Botti je jedným z najzaujímavejších umelcov súdobej americkej hudobnej scény.

Jeho originálna a jedinečná hra s výrazným zvukom dáva skladbám, na ktorých sa podieľali umelci ako Andrea Bocelli, Vince Gill, Herbie Hancock, Mark Knopfler a David Foster, originálnu a intímnu atmosféra vyvolávajúcu hudobnú predstavivosť.

So všetkými svojimi doposiaľ vydanými albumami sa Chris Botti dôkladne etabloval ako jedna z najdôležitejších inovatívnych osobností súčasného hudobného sveta.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu