Nepustite do svojho počítača cudzích!

Chcete používať svoj počítač bez obáv o zneužitie osobných údajov? Pre moderného hackera je otázkou niekoľkých sekúnd nabúrať sa vám do súkromia. Sťažte im to vybudovaním bezpečnostného múru, cez ktorý len tak ľahko nepreniknú!

Ako sa brániť pred virtuálnymi votrelcami, sa dozviete už najbližší štvrtok, 26. marca 2015, o 14.00 v Digipointe v Polus City Center. Hosťami  v panelovej diskusii „IT SECURITY -  Bezpečnosť v informačných technológiách“ budú renomovaní odborníci z oblasti IT na Slovensku.

V diskusii spojenej s krátkymi prezentáciami na témy, ako je ochrana súkromia, ochrana dát voči útokom hackerov,  bezpečnosť podnikových počítačových sietí a prieniky do interných podnikových systémov. Samostatnou témou v rámci panelovej diskusie bude bezpečnosť pri používaní cloud infraštruktúry, ktorá má neustále vyšší podiel na využívaných informačných technológiách.

Vítaní sú všetci, ktorých zaujíma bezpečnosť údajov v podnikových alebo i osobných informačných systémoch.

Účasť na odborných prednáškach je bezplatná, ale z kapacitných dôvodov je nutné registrovať sa vopred na adrese: monika.balazova@stuba.sk.

it-security-r919_res.jpg

Čo je to DIGIPOINT?  Miesto, kde žijú inovácie a stretávajú sa informácie a informačné technológie.

Jediné takéto miesto -unikátny priestor na testovanie nových technológií a taktiež zaujímavých projektov FIIT STU /Fakulty informačných technológií v Bratislave/ s názvom DIGIPOINT funguje od októbra 2013 v Poluse. Pod jeho vznik sa podpísal unikátny nápad, dlhodobá príprava a v neposlednom rade netradičná spolupráca nákupného centra Polus City Center s FIIT STU a so spoločnosťou Microsoft Slovakia.

DIGIPOINT je zároveň občianske združenie založené Fakultou informatiky a informačných technológií STU v Bratislave v spolupráci s Polus City Center a spoločnosťou Microsoft. Polus s partnermi vytvoril projekt a zariadil priestor, ktorý je nie len náučný, ale aj obsahovo zaujímavý a zároveň prepojený s komerčnými  prezentáciami produktov, čím sa vytvorí pre zákazníkov pohodlie výberu produktov na jednom mieste. „V „našich končinách“ nie je vôbec obvyklé, aby sa subjekt, ako je nákupné centrum, venovalo edukácii a prezentovaniu technologického pokroku.  Práve preto je DIGIPOINT na Slovensku unikátom.“ uviedla Zuzana Špičková, online marketingová manažérka nákupného centra. DIGIPOINT je určený rôznym komunitám:  verejnosti - návštevníkom nákupného centra, akademikom - študentom IT  a taktiež komerčným spoločnostiam vyrábajúcim a predávajúcim HW.

DIGIPOINT má i ďalšiu úlohu. Projekty študentov Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave budú odteraz dostupné pre každého a to práve v unikátnom priestore DIGIPOINT v bratislavskom  nákupnom centre  Polus City Center.  DIGIPOINT  tiež potvrdzuje priblíženie FIIT STU ku komerčným firmám a ochotu fakulty reagovať na rýchlo sa meniace prostredie na trhu práce. Ako ďalší faktor prichádza konečný spotrebiteľ.

Ďalšie informácie vám poskytne: Monika Balážová, koordinátorka aktivít, monika.balazova@stuba.sk, 0919442 834 www.digipoint.sk

Legendárna Transsibírska magistrála

19-dňové dobrodružstvo z Moskvy do Pekingu na slávnej železničnej trati.

Auto ako vianočný darček, rastie záujem o zánovné vozidlá

Najväčší dopyt je momentálne o autá kategórie SUV

Vianočný bázar chalaňov

Aj tento rok na Stavebnej fakulte STU prebiehala vianočná zbierka.

Vianočné mecheche 2017

Dňa 5.12.2017 sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnil ďalší ročník akcie s názvom Vianočné mecheche.