Silné srdce a dobrá pamäť, ako na to?

Moderná medicína dospela k poznaniu, že ochorenia srdcovo-cievneho systému alebo problémy s pamäťou nie sú nevyhnutným sprievodným znakom starnutia. Viete ako znížiť riziko kardiovaskulárnych ochorení či problém so zlyhávaním pamäti na minimum?

Človek si tieto problémy často „predpláca” sám v mladosti a strednom veku. Potvrdilo sa, že mnohé z tzv. stareckých chorôb v skutočnosti vôbec nie sú dôsledkom normálneho procesu starnutia, ale úzko súvisia s nesprávnym spôsobom života a veľmi často s absenciou výživy nevyhnutnej pre správnu činnosť srdca i mozgu.

Hodnotnou stravou s dostatkom vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a bielkovín i vhodnými doplnkami výživy podporujúcimi vitalitu organizmu, jeho celkové prekrvenie, zvýšenie látkovej výmeny v bunkách. Lekári odporúčajú dopĺňať si stravu predovšetkým výživovými doplnkami z prírodných zdrojov, napríklad výťažkov ginkga dvojlaločného či sójového oleja.

Ľahko stráviteľnými výživovými doplnkami sú vitamíny Jamieson, vyrobené z prírodných surovín, ktoré neobsahujú žiadne cukry, farbivá ani konzervačné látky. Pre organizmus sú biologicky dostupnejšie, a teda vhodnejšie ako syntetické vitamíny. Preto sú zvlášť vhodné aj pre diabetikov. Navyše ich výrobca, kanadská firma Jamieson Ltd., využíva už viac ako 90 rokov ako jediný na svete unikátnu biotechnológiu 360 Pure – vo výrobnom procese uplatňuje 360 krokov kontroly, ktoré vedú k bezpečnosti, účinnosti a absolútnej čistote prírodných výživových doplnkov.

lecitín

Lecitín – regeneruje organizmus

Lecitín je súčasťou každej živej bunky – svalovej, nervovej, mozgovej. Tento doplnok výživy vyrobený zo 100 % čistého sójového oleja je prírodným zdrojom biologicky dôležitého cholínu (B4), inozitolu (B8), fosfolipidov a aminokyseliny metatión.

Účinne podporuje naše zdravie, fyzickú aj duševnú kondíciu a napomáha predchádzať väčšine civilizačných chorôb. Pri pravidelnom používaní pomáha znižovať hladinu cholesterolu a čistí cievne steny. Podporuje taktiež premenu tuku na energiu, posilňuje pamäť a imunitný systém. Podieľa sa na celkovej regenerácii organizmu a pomáha výžive mozgových buniek – zlepšuje stav pri bolestiach kĺbov, tvorbe ekzémov a pôsobí aj na zlepšenie kvality pleti. Pri preventívnom užívaní dokáže potlačiť prejavy predčasného starnutia. Odporúča sa proti únave pri fyzickom vypätí a aktívnym športovcom. Podporuje hojenie rán, má výrazné protizápalové účinky. Pôsobí priaznivo aj na afty a zápaly v ústach.

ginkgo biloba

Ginkgo biloba – zlepšuje prekrvenie mozgu

Výťažok z pravdepodobne najstaršieho žijúceho stromu, Ginkga dvojlaločného, sa vzhľadom na svoje jedinečné účinky používa už stáročia. Vďaka obsahu flavonoidov podporuje krvnú cirkuláciu a zlepšuje zásobovanie mozgu krvou. Pozitívne tak ovplyvňuje pamäť a zachovanie duševnej vitality.

Napomáha tiež zabrániť vzniku krvných zrazenín, ktoré sú najčastejšou príčinou trombózy a srdcového infarktu. Prípravok s vysokým antioxidačným efektom má priaznivý dopad na účinnú ochranu buniek pred škodlivým pôsobením voľných radikálov, čím pomáha spomaliť procesy starnutia organizmu a má pozitívny vplyv na zníženie rizika onkologických ochorení.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom