Čas zbaviť sa starého železa

Je ťažké uveriť, že prešlo už 12 rokov od uvedenia operačného systému Windows Server 2003. Systému, ktorý stanovil role serverom.

Hovorí sa, že všetky konce znamenajú nové začiatky, a technológia nie je výnimkou. Vzhľadom k tomu, že rýchlosť technologických inovácií rapídnym tempom rastie, aj softvér sa musí vyvíjať a držať krok s dobou. Dáva preto zmysel, že Microsoft pomaly ukončuje podporu pre starší operačný systém Windows Server 2003 z čias, kedy požiadavky na hardvér boli nízke a o mobilných zariadeniach či aplikáciách nebolo takmer vôbec počuť.

Koniec oficiálnej podpory operačného systému Windows Server 2003 zo strany Microsoftu príde 15. júla 2015, teda čas na upgrade sa skracuje a tri mesiace nie sú vo svete IT veľa. Prenesenie jedného či dvoch serverov nie je nijak časovo náročné pre skúseného IT admina, no transfer napríklad päťdesiatich serverov môže byť už ťažším orieškom. Aktualizačný moment využil aj slovenský poskytovateľ e-business riešení Millennium, ktorému prechod na cloudové riešenie Microsoft Azure ušetril 80 000 eur. Ak teda ešte stále využívate služby zastaraného Windows Server 2003, radi by sme vám pripomenuli, že teraz je ten správny čas svoje dáta preniesť.

Práve prechodom na cloudové riešenie Microsoft Azure získate množstvo výhod, a to nie len možnosť využívať vždy najnovšie verzie softvéru, ale tiež ľubovoľne dočasne, napríklad na týždeň alebo mesiac, zvýšiť úložnú kapacitu alebo výkon serverov. Prechod do cloudu znamenal pre mnohé spoločnosti spočiatku možno vyššiu pracovnú záťaž, no už po niekoľkých mesiacoch vedeli, že im dlhodobo svitá na lepšie časy a pokojnejší spánok.

Viac o cloudovom riešení serverovní si môžete prečítať na https://www.azurecloud.sk/.

V prípade akýchkoľvek otázok či informácií môžete navštíviť webstránku špeciálne venovanú ukončeniu podpory pre Windows Server 2003.

Prihláste sa a vložte PR článok

Štýlové osvetlenie do obývačky: Rozhoduje i to, ako žijete

Do veľkého priestoru patria veľké lampy, aby obohatili interiér a nestratili sa v ňom.

PSK Aréna stavia základy pre kvalitný a moderný hokej

Štadión poskytuje priestor pre všetkých nadšencov ľadových športov už od tých najmenších.

Maurícius: Slnečná dovolenka v zime

Exotický ostrov Maurícius je aj v zime zárukou príjemnej dovolenky.

Podnikajte vo vlastnom blízko historického centra

Štýlové a pritom praktické priestory umiestnené v lukratívnej časti Košíc.