Čas zbaviť sa starého železa

Je ťažké uveriť, že prešlo už 12 rokov od uvedenia operačného systému Windows Server 2003. Systému, ktorý stanovil role serverom.

Hovorí sa, že všetky konce znamenajú nové začiatky, a technológia nie je výnimkou. Vzhľadom k tomu, že rýchlosť technologických inovácií rapídnym tempom rastie, aj softvér sa musí vyvíjať a držať krok s dobou. Dáva preto zmysel, že Microsoft pomaly ukončuje podporu pre starší operačný systém Windows Server 2003 z čias, kedy požiadavky na hardvér boli nízke a o mobilných zariadeniach či aplikáciách nebolo takmer vôbec počuť.

Koniec oficiálnej podpory operačného systému Windows Server 2003 zo strany Microsoftu príde 15. júla 2015, teda čas na upgrade sa skracuje a tri mesiace nie sú vo svete IT veľa. Prenesenie jedného či dvoch serverov nie je nijak časovo náročné pre skúseného IT admina, no transfer napríklad päťdesiatich serverov môže byť už ťažším orieškom. Aktualizačný moment využil aj slovenský poskytovateľ e-business riešení Millennium, ktorému prechod na cloudové riešenie Microsoft Azure ušetril 80 000 eur. Ak teda ešte stále využívate služby zastaraného Windows Server 2003, radi by sme vám pripomenuli, že teraz je ten správny čas svoje dáta preniesť.

Práve prechodom na cloudové riešenie Microsoft Azure získate množstvo výhod, a to nie len možnosť využívať vždy najnovšie verzie softvéru, ale tiež ľubovoľne dočasne, napríklad na týždeň alebo mesiac, zvýšiť úložnú kapacitu alebo výkon serverov. Prechod do cloudu znamenal pre mnohé spoločnosti spočiatku možno vyššiu pracovnú záťaž, no už po niekoľkých mesiacoch vedeli, že im dlhodobo svitá na lepšie časy a pokojnejší spánok.

Viac o cloudovom riešení serverovní si môžete prečítať na https://www.azurecloud.sk/.

V prípade akýchkoľvek otázok či informácií môžete navštíviť webstránku špeciálne venovanú ukončeniu podpory pre Windows Server 2003.

Zastrašovanie od majiteľov hotela Danube nehoráznosťou!

Poslanec mesta M. Borguľa je pripravený platiť proti nim právnikov.

Naše finančné družstvo - postoj člena vyjadrený básňou

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 7. vydanie.

Online predplatné na mesiac zadarmo v novej iOS aplikácii SME.sk

Nová, rýchlejšia a prehľadnejšia.

Cestovateľské tipy, kde stráviť Veľkú noc

Využite voľno počas Veľkej noci a spoznávajte zaujímavé miesta po celom svete.