Martin Borguľa sa za kritiku A.R.K. tech. služby neospravedlní

BRATISLAVA, 30. 3. 2015 – Poslanec mesta Martin Borguľa sa rozhodol nevyhovieť žiadosti spoločnosti A.R.K. technické služby o ospravedlnenie, pretože túto žiadosť pokladá za neopodstatnenú.

Spoločnosť A.R.K. technické služby žiada poslanca Martina Borguľu, aby sa ospravedlnil za vyjadrenia v rámci rozpravy na zasadnutí Mestského zastupiteľstva hlavného mesta Bratislavy dňa 5. februára 2014. Martin Borguľa považuje túto žiadosť za účelovú a neopodstatnenú.

„Ako mestský poslanec som dostal mandát od obyvateľov Bratislavy, aby som zastával záujmy mesta a jeho obyvateľov. Na spomínanom zasadnutí zastupiteľstva som vystúpil a upozornil na nedostatočnú starostlivosť o mestské komunikácie v zimnom období, a to predovšetkým v súvislosti s absolútne nezvládnutou kalamitou v Bratislave niekoľko dní predtým. Moje vystúpenie považujem za legitímne a kritické vyjadrenia k výkonu zimnej údržby v meste za oprávnené“, uviedol vo svojom stanovisku Martin Borguľa.

Poslanec považuje žiadosť spoločnosti za zastrašovanie svojej osoby a za dôkaz, že spoločnosť nepracuje úplne transparentne.

„Žiadosť o ospravedlnenie zo strany A.R.K. technické služby považujem len za snahu zastrašiť ma. Moje kritické slová na adresu práce spoločnosti pre mesto neboli ani prvé ani jediné, ktoré zazneli na pôde zastupiteľstva. Podobne sa vyjadrili aj ďalší poslanci a výsledkom uvedenej rozpravy bola požiadavka na zanalyzovanie a prípadné prehodnotenie spolupráce so spoločnosťou A.R.K. technické služby, ktorá bola zastupiteľstvom schválená. Chcel by som tiež pripomenúť, že spolupráca s touto firmou bola kritizovaná už aj v minulosti, a to kvôli vysokej cene, ktorú mesto firme platí za zimnú údržbu a zimnú pohotovosť. V neposlednom rade sa moje vyjadrenia opierajú aj o správu hlavného kontrolóra mesta, ktorý taktiež našiel pochybenia a kritizoval kontrakt so spoločnosťou A.R.K. technické služby,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Intenzívne sa rozvíjajúca spolupráca s čínskymi univerzitami

Rektor EU v Bratislave podpísal 7.6.2018 memorandum o porozumení so Shanghai University of International Business and Economics.

Šariš obliekol svoje pivá do unikátneho šatu

Originálny dizajn plechoviek piva Šariš milujú obchodníci, jedinečnú chuť zas svetoví odborníci.

Chcete zažiť skvelú dovolenku 2018? Na toto netreba zabudnúť!

Asi jedným z najčastejších letných problémov sú tráviace ťažkosti.

Events you should not miss during your visit in Bratislava

For anyone looking to spend their summer in Bratislava, there is a great time to be had.