Trnavský Festival Supertriedy 2015

Pozývame Vás na Trnavský Festival SuperTriedy 2015, ktorý sa uskutoční dňa 15.6.2015 v priestoroch Anglicko/Slovenskej Bilingválnej Školy BESST na Limbovej 3 v Trnave.

Organizátori celoslovenského projektu SuperTrieda a vyhlasovateľ projektu MŠVVAŠ SR, srdečne pozývajú všetkých žiakov na Trnavský Festival SuperTriedy 2015, ktorý sa uskutoční dňa 15.6.2015 v priestoroch Anglicko/Slovenskej Bilingválnej Školy BESST na Limbovej 3 v Trnave.

Projekt cestou tvorivých aktivít integruje jednotlivcov z rôznych sociálnych, spoločenských, rasových a náboženských vrstiev, skupín a vyznaní. Psychológmi je SuperTrieda hodnotená ako prevencia voči šikane; je súťažou triednych kolektívov základných a stredných škôl v tvorbe vlastných umeleckých hudobno-dramatických a filmových útvarov.

Témou na tento rok sú myšlienky: Čo by na to povedala príroda? alebo SuperTrieda nie je žiadna veda.

Novinkou jubilejného 10.ročníka SuperTriedy je výtvarná súťaž v maľovaní veľkoplošného plagátu na vyššie spomínané témy. Trieda spolu maľuje plagát (200x130 cm) a jej fotografia bude súťažiť v celoslovenskom hlasovaní na Facebooku SuperTriedy/SuperClass o titul Billboard SuperTriedy 2015. Víťazný plagát bude inštalovaný v centre mesta Bratislavy. Zo všetkých plagátov sa v Bratislave uskutoční vernisáž.

Sútaže sa môžu zúčastniť deti materských škôl, žiaci základných aj stredných škôl.
Súťaž motivuje deti k vzájomnej tolerancii, empatii, spolupráci a schopnosti si pomáhať.

Posielať prihlášky do sútaže môžete do 11. 6. 2015 na info@supertrieda.sk.

SuperTrieda

Vyhlasovateľom súťaže je MŠ SR, organizátorom OZ SuperTrieda,  partnermi projektu sú Zastúpenie EK v SR a Slovenský výbor pre UNICEF. Projekt sa stal oficiálnou a odporúčanou súčasťou osnov umeleckých predmetov v školách. SuperClass prebrali aj školy v zahraničí a získal niekoľko európskych ocenení, aj titul Good Practice Model of European Educational Network.

plagat-a3-01-r675_res.jpg

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.