Začiatok roka sa nesie v znamení nárastu spotrebných úverov

Záujem klientov o spotrebné úvery v úvode tohto roka prekonal minuloročné čísla. Na konci februára mali Slováci od bánk napožičiavaných cez spotrebné úvery 3,14 miliardy eur.

Záujem lientov o spotrebné úvery v úvode tohto roka prekonal minuloročné čísla. Na konci februára mali Slováci od bánk napožičiavaných cez spotrebné úvery 3,14 miliardy eur, teda v medziročnom porovnaní o pätinu viac. Spotrebné úvery sa vo veľkej miere využívajú na rekonštrukcie domov či bytov a ich zariadenie. Práve na jar je najvhodnejšie začať napríklad s rekonštrukciou fasády či opravou strechy.

„Nárast objemu čerpaných úverov je spôsobený historicky najnižšími úrokovými sadzbami. Pri spotrebných úveroch sa priemerné sadzby dostali vo februári pod 12 %. Celkový objem všetkých nových úverov za prvé dva mesiace medziročne narástol o viac ako 30 %, čo je ďalší z rekordných nárastov,“ vysvetľuje Maroš Ovčarik, finančný analytik portálu financnykompas.sk.

Podľa údajov Európskej centrálnej banky a prepočtov Poštovej banky mal na konci februára každý dospelý Slovák z banky požičaných v priemere 5 294 eur. Spotrebné úvery pritom tvoria asi 15 % úverového trhu.

„Viac ako polovica klientov Poštovej banky siaha po spotrebnom úvere Dobrá pôžička najčastejšie vtedy, keď potrebuje financie na úpravy bytov či domov alebo na nákup zariadenia a spotrebičov. Požičiavajú si ale napríklad aj na nové auto,“ spresňuje hovorkyňa Poštovej banky Anna Tkáčová.

Ak požiada klient o Dobrú pôžičku do 30. apríla 2015, môže získať 5 000 € za
70 € mesačne*. Podmienkou je podiel na vlastníctve nehnuteľnosti, bez potreby
jej založenia. Samozrejme, záujemcovia môžu zažiadať o ľubovoľnú výšku
pôžičky od 300 € až do 30 000 €, podľa svojich potrieb. Úrokové sadzby sa
pri Dobrej pôžičke pohybujú už od 7,9 % p. a. a klient ju môže naďalej
získať bez poplatku za spracovanie úveru.

O Dobrú pôžičku je možné požiadať na ktoromkoľvek z viac ako 1 500 obchodných miest Poštovej banky. Pre väčšinu klientov Poštovej banky stačí na jej vybavenie občiansky preukaz. Bližšie informácie o produkte nájdete na http://www.postovabanka.sk

K pôžičke ponúkame klientom aj spôsob ako zabezpečiť,
aby bola riadne splácaná aj v prípade neočakávaných udalostí. V Poisťovni
Poštovej banky sa dá jednoducho poistiť schopnosť splácať úver, a to aj pre
prípad straty zamestnania.

Prečo je Dobrá pôžička dobrá:

• - bez poplatkov,

• - už od 300 € až do 30 000 €,

• - úrokové sadzby už od 7,9 % p.a.,

• - pre väčšinu klientov len s občianskym preukazom,

• - s dobou splácania od 1 do 9 rokov,

*Príklad výpočtu
RPMN: Pri Dobrej pôžičke vo výške 5 000 €, s úrokovou sadzbou 9,50 % p. a., s
počtom mesačných splátok 108 vo výške 70 €, so 100 % zľavou z poplatku za
spracovanie úveru je RPMN vo výške 10,00 % a celková suma, ktorú musí spotrebiteľ zaplatiť, je 7 477,03 €.

Poštová banka pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. S miliónom klientov patrí v oblasti retailu k najsilnejším bankám. Jej vlastnú sieť tvorí 44 pobočiek, 216 bankomatov a svoje služby poskytuje aj na viac ako 1 500 poštách po celom Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii viac ako 7 000 miest na výber hotovosti. Štandardnú ponuku bankových produktov a služieb dopĺňajú poistné produkty, podielové fondy a dôchodkové sporenie v druhom pilieri.

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.

Hovoriaci systém priblíži zrakovo znevýhodneným expozíciu múzea

Košice sú o krok bližšie k vízii smart city vďaka aplikácii Sám v múzeu.

Slovensko spieva koledy

Týždenníky MY pripravujú druhé pokračovanie predvianočnej kampane v desiatkach mestách a obciach na Slovensku.

Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave

V týždni od 10. – 14. decembra 2018 sa v Aule EU v Bratislave koná Ronald Coase Institute Workshop o inštitucionálnej ekonómii.