Slovensko môže opäť rásť

Slovensku od roku 2006, až na krátky časový úsek, prakticky vládne jedna strana. A vážne dôsledky tohto faktu vidno na každom kroku. Po období reforiem a rastu je tu obdobie stagnácie, ktoré vládna strana nazýva „stabilitou“. Je to však zároveň aj obdobie, kedy sa naša krajina začína skôr približovať k Východu než k Západu, a to vo všetkých negatívnych významoch týchto slov. Počnúc zahraničnou politikou, rastúcou šedou ekonomikou, či rozsiahlou korupciou. Sociálna politika sa zmenila na marketingové kupovanie voličských hlasov vybraných skupín obyvateľov. Za tento stav nesie zodpovednosť strana Smer.

Zmeniť sa to nedá vládnym populizmom, a ani ľúbivými opozičnými návrhmi, ktoré neriešia príčiny, ale len následky. Na skutočnú zmenu je potrebný čitateľný program a odvaha stáť si za ním, aj keď neprináša okamžité výsledky. Politickým programom MOST-HÍD je Občianska vízia; program slušného, tolerantného a prosperujúceho Slovenska pre všetky skupiny obyvateľstva. Či sú to živnostníci alebo zamestnanci, študenti alebo dôchodcovia, Slováci alebo Maďari, či príslušníci iných národnostných menšín.

Pozitívnu zmenu na Slovensku môže priniesť len vláda, ktorá bude schopná presadzovať systémové zmeny a budú ju tvoriť strany, ktoré sú ochotné spolupracovať. Za nevyhnutný predpoklad takejto vlády považujeme programovú blízkosť strán, ktoré ju budú tvoriť.

Na diskusiu o tomto, ale aj o tom, že Slovensko môže a musí opäť rásť, o Občianskej vízii pre túto krajinu, ale aj o všetkom, čo zaujíma Vás, sa tešia Béla Bugár, Lucia Žitňanská a ďalší predstavitelia MOST-HÍD – v utorok 14. apríla 2015 o 17:00 v hoteli Národný dom v Banskej Bystrici!

Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou

Predvianočný zhon je v plnom prúde a pri nákupoch zabúdame na starých rodičov.

Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska

Zážitkami nabitý poznávací zájazd vám predstaví všehochuť Thajského kráľovstva.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii