Slovensko môže opäť rásť

Slovensku od roku 2006, až na krátky časový úsek, prakticky vládne jedna strana. A vážne dôsledky tohto faktu vidno na každom kroku. Po období reforiem a rastu je tu obdobie stagnácie, ktoré vládna strana nazýva „stabilitou“. Je to však zároveň aj obdobie, kedy sa naša krajina začína skôr približovať k Východu než k Západu, a to vo všetkých negatívnych významoch týchto slov. Počnúc zahraničnou politikou, rastúcou šedou ekonomikou, či rozsiahlou korupciou. Sociálna politika sa zmenila na marketingové kupovanie voličských hlasov vybraných skupín obyvateľov. Za tento stav nesie zodpovednosť strana Smer.

Zmeniť sa to nedá vládnym populizmom, a ani ľúbivými opozičnými návrhmi, ktoré neriešia príčiny, ale len následky. Na skutočnú zmenu je potrebný čitateľný program a odvaha stáť si za ním, aj keď neprináša okamžité výsledky. Politickým programom MOST-HÍD je Občianska vízia; program slušného, tolerantného a prosperujúceho Slovenska pre všetky skupiny obyvateľstva. Či sú to živnostníci alebo zamestnanci, študenti alebo dôchodcovia, Slováci alebo Maďari, či príslušníci iných národnostných menšín.

Pozitívnu zmenu na Slovensku môže priniesť len vláda, ktorá bude schopná presadzovať systémové zmeny a budú ju tvoriť strany, ktoré sú ochotné spolupracovať. Za nevyhnutný predpoklad takejto vlády považujeme programovú blízkosť strán, ktoré ju budú tvoriť.

Na diskusiu o tomto, ale aj o tom, že Slovensko môže a musí opäť rásť, o Občianskej vízii pre túto krajinu, ale aj o všetkom, čo zaujíma Vás, sa tešia Béla Bugár, Lucia Žitňanská a ďalší predstavitelia MOST-HÍD – v utorok 14. apríla 2015 o 17:00 v hoteli Národný dom v Banskej Bystrici!

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.