Slovensko môže opäť rásť

Slovensku od roku 2006, až na krátky časový úsek, prakticky vládne jedna strana. A vážne dôsledky tohto faktu vidno na každom kroku. Po období reforiem a rastu je tu obdobie stagnácie, ktoré vládna strana nazýva „stabilitou“. Je to však zároveň aj obdobie, kedy sa naša krajina začína skôr približovať k Východu než k Západu, a to vo všetkých negatívnych významoch týchto slov. Počnúc zahraničnou politikou, rastúcou šedou ekonomikou, či rozsiahlou korupciou. Sociálna politika sa zmenila na marketingové kupovanie voličských hlasov vybraných skupín obyvateľov. Za tento stav nesie zodpovednosť strana Smer.

Zmeniť sa to nedá vládnym populizmom, a ani ľúbivými opozičnými návrhmi, ktoré neriešia príčiny, ale len následky. Na skutočnú zmenu je potrebný čitateľný program a odvaha stáť si za ním, aj keď neprináša okamžité výsledky. Politickým programom MOST-HÍD je Občianska vízia; program slušného, tolerantného a prosperujúceho Slovenska pre všetky skupiny obyvateľstva. Či sú to živnostníci alebo zamestnanci, študenti alebo dôchodcovia, Slováci alebo Maďari, či príslušníci iných národnostných menšín.

Pozitívnu zmenu na Slovensku môže priniesť len vláda, ktorá bude schopná presadzovať systémové zmeny a budú ju tvoriť strany, ktoré sú ochotné spolupracovať. Za nevyhnutný predpoklad takejto vlády považujeme programovú blízkosť strán, ktoré ju budú tvoriť.

Na diskusiu o tomto, ale aj o tom, že Slovensko môže a musí opäť rásť, o Občianskej vízii pre túto krajinu, ale aj o všetkom, čo zaujíma Vás, sa tešia Béla Bugár, Lucia Žitňanská a ďalší predstavitelia MOST-HÍD – v utorok 14. apríla 2015 o 17:00 v hoteli Národný dom v Banskej Bystrici!

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Počet ochorení na rakovinu stále stúpa. Nepodceňujte prevenciu

Až jedno zo štyroch úmrtí v rámci Európskej únie je zapríčinené rakovinou.