Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Viac denného svetla v obývačke

Denné svetlo robí s interiérom doslova zázraky. Preto je dôležité myslieť na jeho dostatočný prístup už v procese plánovania domu.

Mimoriadny význam v tomto procese má premyslený návrh obývacej izby, kde trávime čas s blízkymi alebo tu oddychujeme po náročnom dni. Keďže ide o centrum spoločenského života domácnosti, zvyčajne ide o najväčšiu miestnosť v dome. Veľkorysý priestor však ukrýva aj istú nevýhodu. Časti, ktoré sa nachádzajú najďalej od okien bývajú ukrátené o prísun denného svetla. Tento nedostatok však možno jednoducho kompenzovať pomocou strešných okien.

Presvetľovanie ako trend

Aktuálny trend je presvetľovanie častí umiestnených v hĺbke miestnosti pomocou strešných okien aj v jednopodlažných domoch. Ich umiestnenie a tiež riešenie dispozície miestnosti treba však zvažovať už v procese návrhu stavby. Kombinácia strešných okien s fasádnymi prináša zásadné zlepšenie svetelných pomerov, ktoré oceníte nielen v ústredných obytných miestnostiach, ale napríklad aj pri pracovných plochách v kuchyni. Okrem denného svetla sa zefektívni aj odvetranie priestorov a prísun čerstvého vzduchu.

Komfortne v obývačke

Spoľahlivú ochranu pred prehrievaním interiéru poskytnú doplnky sortimentu VELUX – rôzne typy vnútorných roliet alebo žalúzií. Priehľadné rolety zmierňujú intenzitu slnečných lúčov, pričom miestnosť stále príjemne presvetľujú. Strešné okná v streche prízemného domu možno komfortne ovládať pomocou diaľkového ovládača s moderným dotykovým displejom VELUX INTEGRA®. Systém tiež umožňuje nastaviť inteligentné riadenie tienenia, ktoré sa automaticky prispôsobí zmenám počasia.
strešné okná velux zefektívnia systém vetrania v interiéri

Pár tipov a trikov pre priestrannú obývačku:

• V tmavších častiach zaistite umelé osvetlenie a môžete tu umiestniť televízor

• Pri výbere farieb a dekorácií dbajte na okolie okien. Vyberajte svetlé farby, tie dobre odrážajú svetlo a miestnosť vďaka tomu pôsobí opticky väčšie a priestrannejšie.

• Tmavý nábytok a doplnky pohlcujú svetlo, no pomôžu vám vytvoriť kontrast – nesmú však byť dominantné.

Viac informácií nájdete na: www.velux.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.

Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť

Priemerný dôchodok na Slovensku je 486,29 €, pričom ženy ho majú v priemere o 100 € nižší ako muži.