Martin Borguľa podáva na A.R.K. tech. služby trestné oznámenie

BRATISLAVA, 14. 4. 2015 – Poslanec mesta Martin Borguľa podal dnes trestné oznámenie na Jána Ludvíka, konateľa spoločnosti A.R.K. technické služby, pre podozrenie z ohovárania.

12. apríla 2015 bol na webovej stránke Bratislavských novín zverejnený rozhovor s Jánom Ludvíkom zo spoločnosti A.R.K. technické služby. Okrem iného v rozhovore uvádza, že poslanci mesta prijali uznesenie, v ktorom žiadajú primátora, aby analyzoval zmluvu mesta s A.R.K. a prípadne zvážil jej vypovedanie, na základe lživých vyjadrení mestských poslancov Martina Borguľu a Jozefa Uhlera. Martin Borguľa považuje vyjadrenia Jána Ludvíka za nepravdivé a za snahu očierňovať jeho meno na verejnosti, ako aj jeho politickú činnosť v komunálnej politike.

„Dôsledne sa proti informáciám, ktoré sa objavili v rozhovore, ohradzujem. V žiadnom prípade som nevyslovil lživé vyjadrenia o spoločnosti, taktiež som sa o tejto spoločnosti nevyjadril, že sú „podvodníci“ a nie je pravda, že o tejto spoločnosti rozširujem lži, ako je to uvedené v spomínanom rozhovore. Preto som sa rozhodol podať na konateľa A.R.K. technické služby trestné oznámenie pre podozrenie z ohovárania,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Ako ďalej uviedol, na zasadnutí Mestského zastupiteľstva dňa 5. februára 2015 vystúpil v rámci rozpravy, ktorá sa týkala zimnej údržby komunikácií, s príspevkom, v ktorom upozornil na dlhodobo pretrvávajúce nedostatky pri výkone zimnej údržby ako zo strany dodávateľa – spoločnosti A.R.K. technické služby, tak aj zo strany magistrátu.

„Vyslovil som sa kriticky k práci obidvoch subjektov a som presvedčený o pravdivosti skutočností uvedených v mojom prejave. Využil som len svoje legitímne právo poslanca poukazovať na problémy týkajúce sa mesta a zastávať záujmy jej obyvateľov. V neposlednom rade sa moje vyjadrenia opierajú aj o správu hlavného kontrolóra mesta, ktorý taktiež našiel pochybenia a kritizoval kontrakt so spoločnosťou A.R.K. technické služby,“ upresnil Martin Borguľa.

Spoločnosť A.R.K. technické služby, s.r.o., zabezpečuje pre magistrát zimnú a letnú údržbu mesta. Už v minulosti bola spolupráca s firmou viackrát kritizovaná poslaneckým zborom kvôli nedostatkom v jej činnosti, naposledy po nezvládnutej kalamite a kolapse dopravy v hlavnom meste 30. januára 2015.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom