Streda, 23. október, 2019 | Meniny má Alojzia

Martin Borguľa podáva na A.R.K. tech. služby trestné oznámenie

BRATISLAVA, 14. 4. 2015 – Poslanec mesta Martin Borguľa podal dnes trestné oznámenie na Jána Ludvíka, konateľa spoločnosti A.R.K. technické služby, pre podozrenie z ohovárania.

12. apríla 2015 bol na webovej stránke Bratislavských novín zverejnený rozhovor s Jánom Ludvíkom zo spoločnosti A.R.K. technické služby. Okrem iného v rozhovore uvádza, že poslanci mesta prijali uznesenie, v ktorom žiadajú primátora, aby analyzoval zmluvu mesta s A.R.K. a prípadne zvážil jej vypovedanie, na základe lživých vyjadrení mestských poslancov Martina Borguľu a Jozefa Uhlera. Martin Borguľa považuje vyjadrenia Jána Ludvíka za nepravdivé a za snahu očierňovať jeho meno na verejnosti, ako aj jeho politickú činnosť v komunálnej politike.

„Dôsledne sa proti informáciám, ktoré sa objavili v rozhovore, ohradzujem. V žiadnom prípade som nevyslovil lživé vyjadrenia o spoločnosti, taktiež som sa o tejto spoločnosti nevyjadril, že sú „podvodníci“ a nie je pravda, že o tejto spoločnosti rozširujem lži, ako je to uvedené v spomínanom rozhovore. Preto som sa rozhodol podať na konateľa A.R.K. technické služby trestné oznámenie pre podozrenie z ohovárania,“ povedal poslanec Martin Borguľa.

Ako ďalej uviedol, na zasadnutí Mestského zastupiteľstva dňa 5. februára 2015 vystúpil v rámci rozpravy, ktorá sa týkala zimnej údržby komunikácií, s príspevkom, v ktorom upozornil na dlhodobo pretrvávajúce nedostatky pri výkone zimnej údržby ako zo strany dodávateľa – spoločnosti A.R.K. technické služby, tak aj zo strany magistrátu.

„Vyslovil som sa kriticky k práci obidvoch subjektov a som presvedčený o pravdivosti skutočností uvedených v mojom prejave. Využil som len svoje legitímne právo poslanca poukazovať na problémy týkajúce sa mesta a zastávať záujmy jej obyvateľov. V neposlednom rade sa moje vyjadrenia opierajú aj o správu hlavného kontrolóra mesta, ktorý taktiež našiel pochybenia a kritizoval kontrakt so spoločnosťou A.R.K. technické služby,“ upresnil Martin Borguľa.

Spoločnosť A.R.K. technické služby, s.r.o., zabezpečuje pre magistrát zimnú a letnú údržbu mesta. Už v minulosti bola spolupráca s firmou viackrát kritizovaná poslaneckým zborom kvôli nedostatkom v jej činnosti, naposledy po nezvládnutej kalamite a kolapse dopravy v hlavnom meste 30. januára 2015.

Grafickí dizajnéri ukázali, ako možno zmeniť charakter miesta

Spravili nový „mejkap“ jednej prevádzky, ale Centrum stále nefunguje ako celok.

Zabudni na prvoplánové kostýmy. Tu sa budeš skutočne báť

Nebavia ťa halloweenske párty? Kašli na ne. Neďaleko Bratislavy otvárajú Strašidelný dom pre silné žalúdky.

Komerčné priestory v Jarabinkách: Istí zákazníci = isté tržby

Podnikateľom v obchode a službách sa črtá zaujímavá príležitosť. V predaji sú nové komerčné priestory v Jarabinkách.