Ani nevieme, že nevieme

Skúsme 5. 5. 2015 hovoriť aspoň 5 minút o našom duševnom zdraví, len 5 minút hovorme o svojich pocitoch s blízkymi

Dnes sa už zhovárame o všetkom, o dôchodkoch, zdravotníctve, politikoch,              peniazoch, chorobách a liekoch, deťoch… Sme angažovaní, chrumkaví aj zložití, ale máme tu ešte stále aj témy, ktoré  riešime radšej doma v kuchyni alebo ich z našich hláv rovno vytesňujeme … Medzi ne patrí aj duševné zdravie, naše aj našich blízkych. Alebo naše intímne prežívanie a naše citové problémy.  A pri tom je duševné zdravie také dôležité, bez duševného zdravia predsa nie je ani celkové zdravie… Skúsme si preto nájsť 5.5.2015 len 5 minút a porozprávajme sa o svojom duševnom zdraví so svojimi blízkymi, známymi, so sebou…

5-minut-hovorme-olga-valentova-r273_res.jpg

Ako podporiť komunikáciu o citovom prežívaní?

Urobte selfi (svoju fotku na mobile), pošlite, zdieľajte… Pomôžte nám rozhýbať stojaté vody ticha, mlčania o tom, čo nás trápi. Už len rozhovorom sa nám uľaví! Už len tým, že sa o svoje problémy podelíte, môžete získať možnosť ich riešenia. Inak s nimi ostávate sami a ponesiete ich dlho, možno navždy … Veď je to škoda takto trpieť! Užime si radšej radosti života.

Ani nevieme, že nevieme

Cieľmi tohto projektu, ktorý sme našli v Anglicku je priniesť komunikačnú inováciu – vyrušiť spoločenské stereotypy, upozorniť spoločnosť na to, že ani nevieme o tom, že nevieme o DUŠEVNOM ZDRAVÍ hovoriť. Ďalej odkázať ľuďom, že žiť s duševnou poruchou je normálne, chceme získať vaše sympatie pre prácu Ligy za duševné zdravie. Každý má niekedy problémy s psychickým zdravím, len o tom nevie a zbytočne trpí.

Prostredníctvom médií posielame informáciu o krásnom dni 5.5.2015, počas ktorého skúste nájsť cestu k svojim “bútľavým vŕbam”, teda k niekomu, s kým sa porozprávate o vašom duševnom zdraví, teda o tom ako sa cítite, čo vás teší alebo čo vás trápi.

Len 5 minút

Urobte si svoju fotku, napíšte na papier „len 5 minút“ a svoj múdry text k tomu. A posielajte, zdieľajte, pošlite k nám, pošlite na Facebook! Sieťujme, píšme si, rozprávajme sa! Určite nájdete niekoho, kto má vašu dôveru a môžete mu hovoriť o svojich úspechoch aj prehrách, aj vám potom budú viac dôverovať.

Viac info na webstránke dusevnezdravie.sk

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave

V utorok 19. júna 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Kreditná karta – áno alebo nie

Názory na „kreditky“ sú dvojaké – priaznivci kreditnej karty by bez nej ani nevyšli z domu, no mnohí jej na chuť ešte neprišli.