Ani nevieme, že nevieme

Skúsme 5. 5. 2015 hovoriť aspoň 5 minút o našom duševnom zdraví, len 5 minút hovorme o svojich pocitoch s blízkymi

Dnes sa už zhovárame o všetkom, o dôchodkoch, zdravotníctve, politikoch,              peniazoch, chorobách a liekoch, deťoch… Sme angažovaní, chrumkaví aj zložití, ale máme tu ešte stále aj témy, ktoré  riešime radšej doma v kuchyni alebo ich z našich hláv rovno vytesňujeme … Medzi ne patrí aj duševné zdravie, naše aj našich blízkych. Alebo naše intímne prežívanie a naše citové problémy.  A pri tom je duševné zdravie také dôležité, bez duševného zdravia predsa nie je ani celkové zdravie… Skúsme si preto nájsť 5.5.2015 len 5 minút a porozprávajme sa o svojom duševnom zdraví so svojimi blízkymi, známymi, so sebou…

5-minut-hovorme-olga-valentova-r273_res.jpg

Ako podporiť komunikáciu o citovom prežívaní?

Urobte selfi (svoju fotku na mobile), pošlite, zdieľajte… Pomôžte nám rozhýbať stojaté vody ticha, mlčania o tom, čo nás trápi. Už len rozhovorom sa nám uľaví! Už len tým, že sa o svoje problémy podelíte, môžete získať možnosť ich riešenia. Inak s nimi ostávate sami a ponesiete ich dlho, možno navždy … Veď je to škoda takto trpieť! Užime si radšej radosti života.

Ani nevieme, že nevieme

Cieľmi tohto projektu, ktorý sme našli v Anglicku je priniesť komunikačnú inováciu – vyrušiť spoločenské stereotypy, upozorniť spoločnosť na to, že ani nevieme o tom, že nevieme o DUŠEVNOM ZDRAVÍ hovoriť. Ďalej odkázať ľuďom, že žiť s duševnou poruchou je normálne, chceme získať vaše sympatie pre prácu Ligy za duševné zdravie. Každý má niekedy problémy s psychickým zdravím, len o tom nevie a zbytočne trpí.

Prostredníctvom médií posielame informáciu o krásnom dni 5.5.2015, počas ktorého skúste nájsť cestu k svojim “bútľavým vŕbam”, teda k niekomu, s kým sa porozprávate o vašom duševnom zdraví, teda o tom ako sa cítite, čo vás teší alebo čo vás trápi.

Len 5 minút

Urobte si svoju fotku, napíšte na papier „len 5 minút“ a svoj múdry text k tomu. A posielajte, zdieľajte, pošlite k nám, pošlite na Facebook! Sieťujme, píšme si, rozprávajme sa! Určite nájdete niekoho, kto má vašu dôveru a môžete mu hovoriť o svojich úspechoch aj prehrách, aj vám potom budú viac dôverovať.

Viac info na webstránke dusevnezdravie.sk

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.

Slovensko má pralesy, púšť aj kameňopád. Už ste ich videli?

Prinášame vám niekoľko cestovateľských tipov, za ktorými nemusíte cestovať ďaleko.

Toto tajomstvo vrcholoví športovci dlho skrývali

Súhlasíte s tým, že na Slovensku sú zimné športy veľmi populárne?

Vlani sme si vyberali z vyše pol milióna inzerovaných áut

Oproti ostatným krajinám Vyšehradskej štvorky boli u nás vozidlá najmladšie, no aj raz tak drahé