Inauguračná slávnosť

V Aule Dionýza Ilkoviča Slovenskej technickej univerzity (STU) sa v piatok 10. apríla 2015 konala slávnostná inaugurácia rektora STU a dekanov štyroch fakúlt STU.

inauguračná slávnosť

Po zvolení Akademickým senátom STU v decembri minulého roku a po vymenovaní do funkcie prezidentom SR Andrejom Kiskom, bol prof. Ing. Robert Redhammer, PhD. inaugurovaný do znovunadobudnutej hodnosti rektora STU. Po slávnostnom príhovore rektor predstavil aj svojich nových zástupcov - prorektorov : Dr. h. c., prof.h.c., prof. Dr. Ing. Olivera Moravčíka, prorektora pre rozvoj, doc. Ing. Štefana Stanka, PhD., prorektora pre vzdelávanie a opätovne zvolených prorektorov - prof. Ing. Stanislava Biskupiča, DrSc., prorektora pre vedu a výskum a prorektora pre spoluprácu s praxou prof. Ing. Mariána Peciara, PhD.

inauguračná slávnosť

Spolu s rektorom boli inaugurovaní aj dekani štyroch fakúlt STU: prof. Ing. Stanislav Unčík, PhD., dekan Stavebnej fakulty, doc. Ing. Branislav Hučko, PhD., dekan Strojníckej fakulty, prof. Dr. Ing. Miloš Oravec, dekan Fakulty elektrotechniky a informatiky a prof. Ing. Ján Šajbidor, DrSc., dekan Fakulty chemickej a potravinárskej technológie.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.