Pozor na pavúčikov na nohách!

Objavili sa vám na nohách viditeľné žilky - metličky? Spozornite. Metličky totiž nie sú iba kozmetickým nedostatkom. Signalizujú, že žilné steny strácajú elasticitu, čo môže vyústiť do neskoršieho vzniku kŕčových žíl! Návštevu lekára neodkladajte, čím skôr problém podchytíte, tým lepšie pre vás.

Kedy a prečo vznikajú?

Výskyt “malých pavúčikov” je daný najmä genetikou – až z 80 %.  „ Metličky patria do rodiny kŕčových žíl a častejšie sa obajvujú u žien. Tvoria sa počas celého života, typickými sú najmä pre obdobie dospievania, pôrodu a prechodu,“ hovorí dermatologička MUDr. Nadežda Suchá. Majú podobu drobných modrých, fialkastých i modročervených žiliek o priemere 1-1,5 mm, ktoré môžu vystupovať na povrch. Nie je nič nezvyčajné, ak sa spolu s nimi objavia pocity napätia a bolesti nôh. Zvyčajne sa vyskytujú na vonkajších stranách stehien, ale napríklad aj na tvári. Rizikovými faktormi sú nesprávna životospráva, nadváha a nedostatok pohybu. Prevencia ich rozvoja spočíva najmä vo včasnej liečbe, v zdravom životnom režime s dostatkom pohybu, tekutín a spánku. Naplánujte si prechádzky tak často, ako je to len možné. Unavené, ťažké nohy sa totiž objavujú ako dôsledok nedostatku pohybu. „ Veľmi účinné sú striedavé teplé a studené kúpele nôh, pretože podporujú cirkuláciu krvi,“ radí odborníčka. Pomáhajú tiež jemné masáže s vhodnými prípravkami.

Možnosti liečby

Metličkovité kŕčové žily alebo aj mikrovarixy si vyžadujú cielenú liečbu. Samé od seba nezmiznú. Často sa totiž vyskytujú s väčšími kŕčovými žilami. Presnej diagnóze by malo predchádzať dôkladné preskúmanie cievneho systému na základe klinického a ultrazvukového vyšetrenia.  „ Samotné metličky sa zvyčajne odstraňujú pomocou sklerotizácie a laseru. Výhodou sklerotizácie je lepší efekt u väčších metlíc, laser je vhodný pre najmenšie metličky,“ dopĺňa dermatologička.

Prevencia metličkových žiliek v 2 krokoch:

1. CHLADENIE a ÚĽAVA

Allga San Chladivý sprej na metličkové žilky s pantenolom – 75 ml/6,83

. prináša úľavu pri venóznych problémoch  (opuch, oťaženie, únava nôh)

. zdravotnícka pomôcka

allga san chladivý sprej na žilky.jpg

2. OŠETRENIE a KRYTIE

Allga San Balzam na metličkové žilky 100 ml/9,45

. chladivo osviežujúci účinok

. kryje, čím znižuje viditeľnosť metličkových žiliek

. ošetruje pokožku

allga san balzam na metlickove zilky.jpg

Tip pre pekné pevné nohy:

1. trénujte svalstvo lýtok
  2. vykladajte si nohy hore tak často, ako je to len možné
  3. noste rovné pohodlné topánky
  4. vyhýbajte sa príliš tesným nohaviciam
  5. dbajte na vyváženú racionálnu stravu
  6. športujte: plávanie, bicyklovanie po rovnom teréne, beh na lyžiach

Allga San, kozmetická starostlivosť z lekárne, obsahuje produkty vhodné na ošetrenie unavených nôh a chodidiel, bolesť svalov a kĺbov, podvrtnutia a pomliaždeniny. Základom zloženia produktov je kosodrevina, z ktorej sa získava kosodrevinová silica najvyššej kvality, zmes 60 komponentov. Vďaka vynikajúcej znášanlivosti sú produkty vhodné pre každého – ženy, mužov, mladých aj starých, športovcov i pracujúcich v kancelárii. Allga San vyrába výrobky na báze extraktov z liečivých bylín, či už na liečebné účely alebo ako kozmetické prípravky s obsahom jedinečných látok získaných z rastlín. Viac informácií nájdete na www.allgasan.sk

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018