Najlepšiu hypotéku roka 2015 ponúka Tatra banka

Druhý ročník hodnotenia Fincentrum&TREND pozná svojich víťazov. Najlepšiu hypotéku má Tatra banka.

Druhý ročník hodnotenia Fincentrum&TREND pozná svojich víťazov. Najlepšiu hypotéku má  Tatra banka.

Aké kritériá musí spĺňať najvýhodnejšia hypotéka Porota známkovala hypotekárne produkty bánk podľa deviatich kritérií. Hodnotila sa úroková sadzba, poplatky, LTV, možnosť mimoriadnych splátok, obľúbenosť, transparentnosť, administratívna náročnosť, flexibilita podmienok a komplexnosť ponuky.

Pri posudzovaní úrokovej sadzby zohľadňovala porota najnižší interval aktuálne ponúkaných sadzieb. K takejto sadzbe  sa potom pridávali všetky dodatočné náklady potrebné na jej získanie. Teda všetky finančné produkty, ktoré treba využívať a ostatné podmienky, ktoré treba splniť.

Významnú váhu malo v hodnotení i LTV (loan to value ratio). To hovorí o tom, aká časť z hodnoty nehnuteľnosti sa kryje úverom. Novým hodnotiacim ukazovateľom v tohtoročnom hodnotení bola obľúbenosť. Jej úlohou bolo reflektovať nielen hypotetickú výhodnosť úverovej ponuky, ale i jej reálnu dostupnosť pre klientov.

Domácnosť ušetrí na splátkach tisíce eur

Tatra banka oslavuje 25. výročie svojho založenia a pri tejto príležitosti uvádza limitovanú ponuku hypoték.  Hypotéku s úrokom len 2 % získa najrýchlejších 2500 klientov. Žiadne od, ale rovné 2 % získa naozaj každý, kto požiada o hypotéku s 3-ročnou fixáciou.

Vezmime si ako modelový príklad 3-izbový byt v hodnote 70 000 € a s dobou splácania 30 rokov. Pri priemernej trhovej sadzbe, ktorá bola vo februári 2,75%, by sme zaplatili každý mesiac splátku vo výške 286 €. Stačí však, aby úroková sadzba klesla na 2%, tak ako pri limitovanej ponuke od Tatra banky, a naša mesačná splátka je len 259 €.

Domácnosť s úrokom od Tatra banky tak ušetrí ročne na mesačných splátkach 324 €, ktoré môže použiť napríklad na nákup nového spotrebiča alebo spríjemnenie dovolenky. Úspora za celú dobu splatnosti je 9720 €.

Bude vás zaujímať:

Hypotéka na byt

Hypotéka na dom

Porovnanie hypotéky

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.