V Trenčíne skolaudovali novú kanalizáciu

Život viacerých rodín v Opatovej i v Zámostí sa už čoskoro skvalitní. Povolenia o užívaní vodnej stavby im umožňujú pripojiť sa na novovybudovanú kanalizáciu.

Spoločnosť Trenčianske vodárne a kanalizácie (TVK), a. s. získala v týchto dňoch právoplatné kolaudačné rozhodnutia pre nové úseky kanalizácie v Trenčíne a Zamarovciach v dĺžke 8 332 metrov, vrátane 8 novovybudovaných čerpacích staníc. Tie umožnia odkanalizovanie trenčianskych ulíc: Jahodová, Istebnícka, Matice slovenskej, Kasárenská, Jána Psotného, Opatovská, Mlynská, Pod driením, Niva, Mníšna, Horeblatie a 10. apríla. Novú kanalizáciu budú môcť užívať i Zamarovčania na ulici Alexandra Lišku, Pod Kaštieľom, Zamarovskej a Športovej ulici.

Na verejnú kanalizáciu sa môže ihneď pripojiť asi 3 440 obyvateľov. Všetky informácie o postupe a detailoch poskytnú pracovníci spoločnosti TVK v Zákazníckom centre na Kožušníckej 4 v Trenčíne, na telefónnom čísle (032) 65 72 851 a emailovej adrese rozborova@tvkas.sk.

Nová kanalizácia významne prispeje k trvalej udržateľnosti kvality životného prostredia a minimalizácii znečisťovania podzemnej vody a vodných tokov. Vybudovaná bola v rámci projektu „Intenzifikácia ČOV, odkanalizovanie a zásobovanie pitnou vodou v Trenčianskom regióne“, ktorý je spolufinancovaný z kohéznych fondov EÚ a štátneho rozpočtu. V rámci tohto tzv. "veľkého projektu", ktorý je najväčším vodohospodárskym projektom v celom regióne, ešte v tomto roku spoločnosť TVK dokončí alebo postaví 5 čističiek odpadových vôd a dobuduje 33 čerpacích staníc. Celkovo ide asi o 60 km kanalizácie a približne 26 km vodovodného potrubia. Projekt tak umožní napojenie viac ako 11 tisíc obyvateľov z 11 obcí, vrátane Trenčína na verejnú kanalizáciu a pripojenie viac ako 3000 obyvateľov z 3 obcí na verejný vodovod.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.