V Trenčíne skolaudovali novú kanalizáciu

Život viacerých rodín v Opatovej i v Zámostí sa už čoskoro skvalitní. Povolenia o užívaní vodnej stavby im umožňujú pripojiť sa na novovybudovanú kanalizáciu.

Spoločnosť Trenčianske vodárne a kanalizácie (TVK), a. s. získala v týchto dňoch právoplatné kolaudačné rozhodnutia pre nové úseky kanalizácie v Trenčíne a Zamarovciach v dĺžke 8 332 metrov, vrátane 8 novovybudovaných čerpacích staníc. Tie umožnia odkanalizovanie trenčianskych ulíc: Jahodová, Istebnícka, Matice slovenskej, Kasárenská, Jána Psotného, Opatovská, Mlynská, Pod driením, Niva, Mníšna, Horeblatie a 10. apríla. Novú kanalizáciu budú môcť užívať i Zamarovčania na ulici Alexandra Lišku, Pod Kaštieľom, Zamarovskej a Športovej ulici.

Na verejnú kanalizáciu sa môže ihneď pripojiť asi 3 440 obyvateľov. Všetky informácie o postupe a detailoch poskytnú pracovníci spoločnosti TVK v Zákazníckom centre na Kožušníckej 4 v Trenčíne, na telefónnom čísle (032) 65 72 851 a emailovej adrese rozborova@tvkas.sk.

Nová kanalizácia významne prispeje k trvalej udržateľnosti kvality životného prostredia a minimalizácii znečisťovania podzemnej vody a vodných tokov. Vybudovaná bola v rámci projektu „Intenzifikácia ČOV, odkanalizovanie a zásobovanie pitnou vodou v Trenčianskom regióne“, ktorý je spolufinancovaný z kohéznych fondov EÚ a štátneho rozpočtu. V rámci tohto tzv. "veľkého projektu", ktorý je najväčším vodohospodárskym projektom v celom regióne, ešte v tomto roku spoločnosť TVK dokončí alebo postaví 5 čističiek odpadových vôd a dobuduje 33 čerpacích staníc. Celkovo ide asi o 60 km kanalizácie a približne 26 km vodovodného potrubia. Projekt tak umožní napojenie viac ako 11 tisíc obyvateľov z 11 obcí, vrátane Trenčína na verejnú kanalizáciu a pripojenie viac ako 3000 obyvateľov z 3 obcí na verejný vodovod.

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch