V Trenčíne skolaudovali novú kanalizáciu

Život viacerých rodín v Opatovej i v Zámostí sa už čoskoro skvalitní. Povolenia o užívaní vodnej stavby im umožňujú pripojiť sa na novovybudovanú kanalizáciu.

Spoločnosť Trenčianske vodárne a kanalizácie (TVK), a. s. získala v týchto dňoch právoplatné kolaudačné rozhodnutia pre nové úseky kanalizácie v Trenčíne a Zamarovciach v dĺžke 8 332 metrov, vrátane 8 novovybudovaných čerpacích staníc. Tie umožnia odkanalizovanie trenčianskych ulíc: Jahodová, Istebnícka, Matice slovenskej, Kasárenská, Jána Psotného, Opatovská, Mlynská, Pod driením, Niva, Mníšna, Horeblatie a 10. apríla. Novú kanalizáciu budú môcť užívať i Zamarovčania na ulici Alexandra Lišku, Pod Kaštieľom, Zamarovskej a Športovej ulici.

Na verejnú kanalizáciu sa môže ihneď pripojiť asi 3 440 obyvateľov. Všetky informácie o postupe a detailoch poskytnú pracovníci spoločnosti TVK v Zákazníckom centre na Kožušníckej 4 v Trenčíne, na telefónnom čísle (032) 65 72 851 a emailovej adrese rozborova@tvkas.sk.

Nová kanalizácia významne prispeje k trvalej udržateľnosti kvality životného prostredia a minimalizácii znečisťovania podzemnej vody a vodných tokov. Vybudovaná bola v rámci projektu „Intenzifikácia ČOV, odkanalizovanie a zásobovanie pitnou vodou v Trenčianskom regióne“, ktorý je spolufinancovaný z kohéznych fondov EÚ a štátneho rozpočtu. V rámci tohto tzv. "veľkého projektu", ktorý je najväčším vodohospodárskym projektom v celom regióne, ešte v tomto roku spoločnosť TVK dokončí alebo postaví 5 čističiek odpadových vôd a dobuduje 33 čerpacích staníc. Celkovo ide asi o 60 km kanalizácie a približne 26 km vodovodného potrubia. Projekt tak umožní napojenie viac ako 11 tisíc obyvateľov z 11 obcí, vrátane Trenčína na verejnú kanalizáciu a pripojenie viac ako 3000 obyvateľov z 3 obcí na verejný vodovod.

Arabská exotika: TOP hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.

Boj o vedenie radnice v známom kúpeľnom meste

​​​​​​​Kto má šancu pripraviť o kreslo „večného“ primátora Hanuščáka v Bardejove? Porazí ho Andrej Gmitter?

Polus Market – trh v srdci nákupného centra

Po čerstvú zeleninu, sladučký med, či lokálne pivo už nemusíte chodiť ďaleko. Stačí sa zastaviť v Polus Markete.