Máj – keď je potrebné urobiť si čas pre seba!

Mesiac máj je čas, kedy si uctievame naše matky, materstvo, krásu materského puta a význam žien v spoločnosti. Oceňujeme ich perfektné umenie zvládať viacero úloh naraz, ich schopnosť vedieť plynulo žonglovať medzi úlohami v práci aj domácnosti a popri tom si nájsť čas na rodinu a priateľov.

Štúdia vykonaná v spolupráci s Nadáciou "Heart and Stroke Foundation" dokázala, že 60% matiek nemá dostatok času pre starostlivosť o seba. Mnohé zdravotné problémy, ktorým čelia ženy počas starnutia, sú výsledkom rizikových faktorov ako chronický stres, sedavý spôsob života a nevhodné stravovanie.

V dôsledku uponáhľaného spôsobu života sú ženy vystavované rôznym zdravotným problémom – kardiovaskulárnym a onkologickým ochoreniam, osteoporóze, a ďalším ochoreniam súvisiacim so zýšenou hladinou stresu. Mnohé z nich trápi predmenštruačný syndróm, nadváha a ťažko zvládajú menopauzu. Množstvo nevyhnutých vitamínov a minerálnych látok nachádzame v rôznych potravinách, ich suplementácia je však často nutná, vzhľadom na nižšiu kvalitu prijímaných potravín. Veľa ženských zdravotných problémov súvisí s nedostatkom alebo so zvýšenými požiadavkami na vitamín D, všetky vitamíny skupiny B, minerály ako vápnik, horčík, draslík či stopové prvky selén a jód.

odporúčané množstvá vápnika na každý deň

Tento mesiac predstavujeme:

Vápnik, horčík s vitamínom D3

jamieson vápnik, horčík s vitamínom d3Do skupiny ľudí, ktorí sú najviac ohrození nedostatkom vápnika, patria dospievajúce ženy, ženy po menopauze, striktní vegetariáni, ľudia s diétou, s intoleranciou laktózy a všetci, ktorí sa vyhýbajú konzumácii mliečnych produktov. Hoci sa osteoporóza vyskytuje predovšetkým u žien po menopauze, týka sa všeobecne oboch pohlaví vo vyššom veku. Pri nedostatočnom príjme vápnika z potravy rastie riziko vzniku osteoporózy. Pravidelné dopĺňanie vápnika spolu s cvičeniami môže pomôcť predchádzať kostnej resorpcii a osteoporóze, a redukuje riziko zlomenín vo vyššom veku. Najnovšie vedecké zistenia potvrdili, že vápnik plní v tele mnoho ďalších dôležitých funkcií. Ukázalo sa, že tento minerál zmierňuje dráždivé účinky žlčových kyselín a mastných kyselín na hrubé črevo. Význam horčíka je naozaj veľkolepý! Stará sa nielen o plynulé vstrebávanie vápnika, ale uvoľňuje tiež svalstvo a upokojuje nervový systém a srdce. Podporuje preto pokojný spánok a pomáha ženám pri kŕčoch počas menštruácie.

jamieson super vápnik s vitamínom d3 600 mg/400 iu

Super vápnik s vitamínom D3
600 mg/400 IU

Poskytuje veľmi vysokú účinnosť vápnika z jedného zdroja. Iba 2 tabletky denne pokryjú potrebnú dávku vápnika dospelej osoby. Nové mini tabletky pre ľahšie prehĺtanie. Obohatené o vitamín D3. Vitamín D3 je viac biologicky dostupná forma vitamínu D ako vitamín D2 a pomáha zabezpečiť maximálnu absorpciu vápnika.

Spoločnosť Jamieson ponúka program 360 Pure – 360 patentovaných výrobných postupov a kontrolných testov kvality, ktoré zabezpečujú maximálnu aktivitu, biologickú dostupnosť účinných látok a klinickú čistotu.

Omega-3 Select 1000 mg

jamieson omega-3 select 1000 mgOmega-3 nenasýtené mastné kyseliny sú nevyhnutné v každej fáze života ženy, už od počiatočného štádia vývoja v maternici. Tieto dôležité výživové látky podporujú vývin nervového systému plodu a udržujú zdravie mozgových a nervových buniek počas každého životného obdobia. Omega-3 mastné kyseliny – ako silný ochranca buniek – majú klinickými štúdiami overený protizápalový účinok i pozitívny vplyv na zdravie srdca a ciev a pohybového ústrojenstva. Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny získané z antarktických planktónových kôrovcov (krill) pomáhajú výrazne znížiť predmenštruačné symptómy, ako sú podráždenosť, výkyvy nálad vyúsťujúce do depresií, zadržiavanie vody v končatinách a bolesti v podbrušku.

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.