Máj – keď je potrebné urobiť si čas pre seba!

Mesiac máj je čas, kedy si uctievame naše matky, materstvo, krásu materského puta a význam žien v spoločnosti. Oceňujeme ich perfektné umenie zvládať viacero úloh naraz, ich schopnosť vedieť plynulo žonglovať medzi úlohami v práci aj domácnosti a popri tom si nájsť čas na rodinu a priateľov.

Štúdia vykonaná v spolupráci s Nadáciou "Heart and Stroke Foundation" dokázala, že 60% matiek nemá dostatok času pre starostlivosť o seba. Mnohé zdravotné problémy, ktorým čelia ženy počas starnutia, sú výsledkom rizikových faktorov ako chronický stres, sedavý spôsob života a nevhodné stravovanie.

V dôsledku uponáhľaného spôsobu života sú ženy vystavované rôznym zdravotným problémom – kardiovaskulárnym a onkologickým ochoreniam, osteoporóze, a ďalším ochoreniam súvisiacim so zýšenou hladinou stresu. Mnohé z nich trápi predmenštruačný syndróm, nadváha a ťažko zvládajú menopauzu. Množstvo nevyhnutých vitamínov a minerálnych látok nachádzame v rôznych potravinách, ich suplementácia je však často nutná, vzhľadom na nižšiu kvalitu prijímaných potravín. Veľa ženských zdravotných problémov súvisí s nedostatkom alebo so zvýšenými požiadavkami na vitamín D, všetky vitamíny skupiny B, minerály ako vápnik, horčík, draslík či stopové prvky selén a jód.

odporúčané množstvá vápnika na každý deň

Tento mesiac predstavujeme:

Vápnik, horčík s vitamínom D3

jamieson vápnik, horčík s vitamínom d3Do skupiny ľudí, ktorí sú najviac ohrození nedostatkom vápnika, patria dospievajúce ženy, ženy po menopauze, striktní vegetariáni, ľudia s diétou, s intoleranciou laktózy a všetci, ktorí sa vyhýbajú konzumácii mliečnych produktov. Hoci sa osteoporóza vyskytuje predovšetkým u žien po menopauze, týka sa všeobecne oboch pohlaví vo vyššom veku. Pri nedostatočnom príjme vápnika z potravy rastie riziko vzniku osteoporózy. Pravidelné dopĺňanie vápnika spolu s cvičeniami môže pomôcť predchádzať kostnej resorpcii a osteoporóze, a redukuje riziko zlomenín vo vyššom veku. Najnovšie vedecké zistenia potvrdili, že vápnik plní v tele mnoho ďalších dôležitých funkcií. Ukázalo sa, že tento minerál zmierňuje dráždivé účinky žlčových kyselín a mastných kyselín na hrubé črevo. Význam horčíka je naozaj veľkolepý! Stará sa nielen o plynulé vstrebávanie vápnika, ale uvoľňuje tiež svalstvo a upokojuje nervový systém a srdce. Podporuje preto pokojný spánok a pomáha ženám pri kŕčoch počas menštruácie.

jamieson super vápnik s vitamínom d3 600 mg/400 iu

Super vápnik s vitamínom D3
600 mg/400 IU

Poskytuje veľmi vysokú účinnosť vápnika z jedného zdroja. Iba 2 tabletky denne pokryjú potrebnú dávku vápnika dospelej osoby. Nové mini tabletky pre ľahšie prehĺtanie. Obohatené o vitamín D3. Vitamín D3 je viac biologicky dostupná forma vitamínu D ako vitamín D2 a pomáha zabezpečiť maximálnu absorpciu vápnika.

Spoločnosť Jamieson ponúka program 360 Pure – 360 patentovaných výrobných postupov a kontrolných testov kvality, ktoré zabezpečujú maximálnu aktivitu, biologickú dostupnosť účinných látok a klinickú čistotu.

Omega-3 Select 1000 mg

jamieson omega-3 select 1000 mgOmega-3 nenasýtené mastné kyseliny sú nevyhnutné v každej fáze života ženy, už od počiatočného štádia vývoja v maternici. Tieto dôležité výživové látky podporujú vývin nervového systému plodu a udržujú zdravie mozgových a nervových buniek počas každého životného obdobia. Omega-3 mastné kyseliny – ako silný ochranca buniek – majú klinickými štúdiami overený protizápalový účinok i pozitívny vplyv na zdravie srdca a ciev a pohybového ústrojenstva. Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny získané z antarktických planktónových kôrovcov (krill) pomáhajú výrazne znížiť predmenštruačné symptómy, ako sú podráždenosť, výkyvy nálad vyúsťujúce do depresií, zadržiavanie vody v končatinách a bolesti v podbrušku.

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.