Chloé: Příjemné vůně pro každou zralou ženu

Dámská vůně pro každou zralou ženu, která jistě neunikla Vašemu oku. Hlava parfému Chloé – Chloé skrývá vůni liči, pivoňky a frézie, srdce pak konvalinku, růži a magnólii.

Dámská vůně pro každou zralou ženu, která jistě neunikla Vašemu oku. Hlava parfému CHLOÉ – Chloé skrývá vůni liči, pivoňky a frézie, srdce pak konvalinku, růži a magnólii. Samotný základ CHLOÉ – Chloé však napovídá o ženami oblíbeném cedrovém dřevu a ambře.

Samotná francouzská značka CHLOÉ, vyznačující se spíše odíváním, je od roku 1952 nezanedbatelnou součástí pařížské módní scény. Založila ji Pařížanka egyptského původu, Gaby Aghion (zavrhující poválečnou módu), a to spolu se svým přítelem – Jacquesem Lenoirem. Jejich cílem byly oděvy s měkkými liniemi, kopírující křivky ženského těla, jejich cílem byla ženskost, romantika a něha. Nemůžeme však opomenout grandiózního Karla Lagerfelda, který značce vtiskl duši díky své bohémské eleganci, ustavené z kombinace 18. století a dneška...

První kolekce CHLOÉ společnost čekala v roce 1956 v pařížské kavárně Le Café de Flore. O rok později zakladatelka potkala právě Karla Lagerfelda, který za tři roky nato začal pro CHLOÉ pracovat jako módní a hlavní návrhář. Rok 1971 znamenal pro společnost naprostý přelom, značka totiž otevřela svůj první butik, aby se následně stala jednou z nejvýznamnějších značek svého rodiště. Nakupovat do CHLOÉ chodila například Grace Kelly, Brigitte Bardot, ale i Jackie Kennedy. Brzy nato, v osmdesátých letech však Lagerfeld společnost opouští, odchází totiž k Chanelu, aby po čase koketoval s tím, že se zase vrátí a vrátil se.

chloéJak jen mohla, nahradila jej mezitím Martine Sitbon. V devadesátých letech byl však Velký Lagerfeld potupně nahrazen mladičkou Stellou McCartney, dcerou Brouka. Lagerfeldovi se dostalo jakési spravedlnosti v roce 2001, kdy byla slavná dcerka nahrazena Phoebe Philo, která se inspiruje právě tak Lagerfeldem, jako dcerou Brouka. V roce 2002, se pak pod taktovtou Philo zaznamenal přelom se zájmem o kabelku Paddington. V roce 2004 byla Phoebe Philo nakonec oceněna Návrhářem roku. Od roku 2006 je CHLOÉ zase v jiném područí – Paula Melima Anderssona, v roce 2008 Hanny MacGibbon.

Londýn: Úspešná Slovenka balí kufre. Chce bývať v Bratislave

Lucia je úspešná mladá žena, ktorá odišla študovať na univerzitu do Británie a neplánovane tam zostala dlhých šestnásť rokov.

Zabezpečte vstup osôb na stavenisko podľa zákona

Efektívnym riešením je vstupný turniketový kontajner na stavbu.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Najvýhodnejšie ročné online predplatné SME.sk len za 29€

Kúpou ročného predplatného ušetríte až 44% oproti týždennému za 1€.