Chloé: Příjemné vůně pro každou zralou ženu

Dámská vůně pro každou zralou ženu, která jistě neunikla Vašemu oku. Hlava parfému Chloé – Chloé skrývá vůni liči, pivoňky a frézie, srdce pak konvalinku, růži a magnólii.

Dámská vůně pro každou zralou ženu, která jistě neunikla Vašemu oku. Hlava parfému CHLOÉ – Chloé skrývá vůni liči, pivoňky a frézie, srdce pak konvalinku, růži a magnólii. Samotný základ CHLOÉ – Chloé však napovídá o ženami oblíbeném cedrovém dřevu a ambře.

Samotná francouzská značka CHLOÉ, vyznačující se spíše odíváním, je od roku 1952 nezanedbatelnou součástí pařížské módní scény. Založila ji Pařížanka egyptského původu, Gaby Aghion (zavrhující poválečnou módu), a to spolu se svým přítelem – Jacquesem Lenoirem. Jejich cílem byly oděvy s měkkými liniemi, kopírující křivky ženského těla, jejich cílem byla ženskost, romantika a něha. Nemůžeme však opomenout grandiózního Karla Lagerfelda, který značce vtiskl duši díky své bohémské eleganci, ustavené z kombinace 18. století a dneška...

První kolekce CHLOÉ společnost čekala v roce 1956 v pařížské kavárně Le Café de Flore. O rok později zakladatelka potkala právě Karla Lagerfelda, který za tři roky nato začal pro CHLOÉ pracovat jako módní a hlavní návrhář. Rok 1971 znamenal pro společnost naprostý přelom, značka totiž otevřela svůj první butik, aby se následně stala jednou z nejvýznamnějších značek svého rodiště. Nakupovat do CHLOÉ chodila například Grace Kelly, Brigitte Bardot, ale i Jackie Kennedy. Brzy nato, v osmdesátých letech však Lagerfeld společnost opouští, odchází totiž k Chanelu, aby po čase koketoval s tím, že se zase vrátí a vrátil se.

chloéJak jen mohla, nahradila jej mezitím Martine Sitbon. V devadesátých letech byl však Velký Lagerfeld potupně nahrazen mladičkou Stellou McCartney, dcerou Brouka. Lagerfeldovi se dostalo jakési spravedlnosti v roce 2001, kdy byla slavná dcerka nahrazena Phoebe Philo, která se inspiruje právě tak Lagerfeldem, jako dcerou Brouka. V roce 2002, se pak pod taktovtou Philo zaznamenal přelom se zájmem o kabelku Paddington. V roce 2004 byla Phoebe Philo nakonec oceněna Návrhářem roku. Od roku 2006 je CHLOÉ zase v jiném područí – Paula Melima Anderssona, v roce 2008 Hanny MacGibbon.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.