Nedeľa, 8. december, 2019 | Meniny má Marína

Kartami platíme najčastejšie za potraviny a pohonné látky

Potraviny, pohonné látky a drogéria. Za nákupy týchto položiek platíme v obchodoch kartami najčastejšie. Tvoria totiž až tri štvrtiny z celkového počtu bezhotovostných platieb.

Potraviny, pohonné látky a drogéria. Za nákupy týchto položiek platíme
v obchodoch kartami najčastejšie. Tvoria totiž až tri štvrtiny z celkového počtu bezhotovostných platieb. Už dávno pritom neplatí, že karty sú samozrejmosťou iba pre mladšie generácie. Vyplýva to z analýzy
údajov Poštovej banky za prvé tri mesiace tohto roka.

Z každých sto transakcií pripadá až 61 na platby v potravinách a s veľkým
odstupom nasledujú čerpacie stanice (8 %), drogérie a lekárne (6 %).

Pozreli sme sa aj na priemerné prerozdelenie každej stoeurovky, ktorú minú klienti pri platbe kartou. Viac ako tretinu sumy, spolu 39 eur, zaplatia za potraviny. Ďalších 16 eur zaplatia za náklady na bývanie (napr. energie, SIPO)  a o polovicu nižšiu sumu, 8 eur, na čerpacích staniciach.

„Počet platieb kartou stúpol v porovnaní s vlaňajškom o vyše tretinu. Medziročný nárast dokazuje, že tento bezpečný, pohodlný a rýchly spôsob platby nestráca na popularite. Naopak, vidíme priestor na ďalší rast  - objemu transakcií aj pohodlia pre našich klientov,“ uvádza Marek Vrbišťan, vedúci oddelenia kartových produktov v Poštovej banke.

Starší klienti sú pritom vo využívaní svojej platobnej karty podobne aktívni ako mladší klienti. „Až 78% klientov Poštovej banky s Dobrým účtom Senior používa svoju platobnú kartu. Takmer polovica z nich pritom platí kartou minimálne trikrát mesačne,“ dopĺňa Vrbišťan.

Platba kartou od Poštovej banky je tak pohodlná pre všetkých a klienti vďaka nej môžu vyhrať aj víkendový pobyt. Každý držiteľ platobnej karty od Poštovej banky, ktorý v termíne od apríla do konca júna 2015 zaplatí svojou kartou za tovar alebo službu v akejkoľvek hodnote bude automaticky zaradený do súťaže a môže vyhrať
atraktívny pobyt pre dve osoby v hodnote 400 eur.

V hre je 30 pobytov v 280 prázdninových hoteloch na Slovensku a v zahraničí. Čím častejšie klient Poštovej banky svojou kartou zaplatí, tým častejšie sa jeho meno dostane do mesačného žrebovania.

Poštová banka pôsobí na slovenskom trhu už 23 rokov. S miliónom klientov patrí v oblasti retailu k najsilnejším bankám. Jej vlastnú sieť tvorí 44 pobočiek, 216 bankomatov a svoje služby poskytuje aj na viac ako 1 500 poštách po celom Slovensku. Jej klienti majú k dispozícii viac ako 7 000 miest na výber hotovosti. Štandardnú ponuku bankových produktov a služieb dopĺňajú poistné produkty, podielové fondy a dôchodkové sporenie v druhom pilieri.

Rezerváciou first moment dovolenky viete ušetriť aj 40% z ceny

Kedy a komu sa oplatí rezervovať dovolenku s predstihom?

7 tipov, ako zariadiť malú kuchyňu

Patríte medzi majiteľov malých kuchýň? Tak určite viete, ako je niekedy ťažké navrhnúť jej priestor tak, aby sa do nej vše vošlo.

​​​​​​​Darujte pod stromček stolovú hru o Gorile

Ahoj vtáčik, si tu? Gorila ti radosť z Vianoc nepokazí. Priatelia sa dali dokopy a vyrobili vtipnú kvízovú hru o známych kauzách.