5. 5. 2015 skús hovoriť aspoň 5 minút o duševnom zdraví

Dnes sa už zhovárame o všetkom, o zdravotníctve, politikoch, peniazoch, sme angažovaní, chrumkaví aj zložití. Ale ani nevieme,že sa nevieme rozprávať o našom vlastnom duševnom zdraví ..

Máme tu ešte stále aj témy, ktoré  riešime radšej doma v kuchyni, alebo ich vytesňujeme z našich myslí… Medzi ne patrí aj duševné zdravie naše a našich blízkych. Alebo naše prežívanie a citové problémy.  A pri tom je duševné zdravie také dôležité… Skúsme si preto nájsť 5.5.2015 len 5 minút a porozprávajme sa o svojom duševnom zdraví so svojimi blízkymi, známymi, so sebou…

Urobte selfi, pošlite, zdieľajte… Pomôžte nám rozhýbať stojaté vody ticha, mlčania o tom, čo nás trápi. Len rozhovorom sa nám uľaví, len tým, že sa o svoje problémy podelíte, môžete získať možnosť ich riešenia. Inak s nimi ostávate sami a ponesiete ich dlho, možno navždy …

dado-nagy-a-synhocorme-len-5-minut-r739_res.jpg

Ani nevieme, že nevieme

Cieľmi tohto projektu Ligy za duševné zdravie je priniesť komunikačnú inováciu – vyrušiť spoločenské stereotypy, upozorniť spoločnosť na to, že ani nevieme o tom, že nevieme o DUŠEVNOM ZDRAVÍ hovoriť. Ďalej odkázať ľuďom, že žiť s duševnou poruchou je normálne. Prostredníctvom médií posielame informáciu o krásnom dni 5.5.2015, počas ktorého skúsite nájsť cestu k svojim “bútľavým vŕbam”, teda k niekomu, s kým sa skúsite porozprávať o vašom duševnom zdraví, teda o tom ako sa cítite, čo vás teší alebo čo vás trápi.

cernak-psychiater-len5minut-r745_res.jpg

Na webovej stránke Ligy za duševné zdravie a na Ligovom Facebooku sú všetky informácie, ako sa zapojiť do projektu a ako ho zdieľať s ostatnými. Urobte si svoju fotku, napíšte na papier „len 5 minút“ a svoj múdry text k tomu. A posielajte, zdieľajte, pošlite k nám, pošlite na Facebook! Sieťujme, píšme si, rozprávajme sa!

5-minut-hovorme-olga-valentova-r254_res.jpg

Akcia sa koná od teraz stále a všade, šírime ju internetom a vy sa pridáte tak, že budete hovoriť o svojom duševnom zdraví s dôvernými priateľmi, ktorí sú vašej dôvery hodní. Už sa pridali mladí psychológovia, riaditeľ psychiatrickej nemocnice, noderátor Dado Nagy, herečka Zuza Martinková a mnoho ďalších, ktorých fotky visia na webovej stránke Ligy za duševné zdravie.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave

V utorok 19. júna 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Kreditná karta – áno alebo nie

Názory na „kreditky“ sú dvojaké – priaznivci kreditnej karty by bez nej ani nevyšli z domu, no mnohí jej na chuť ešte neprišli.