Štvrtok, 12. december, 2019 | Meniny má Otília

Neodolatelné parfémy Gucci

Lákavé parfémy příjemné vůně jsou italskou specialitou a pokud se pomyslí na ty nejlepší, většině se vybaví slavní značka Gucci. Ta se postarala o vznik mnoha neodolatelných parfémů.

Lákavé parfémy příjemné vůně jsou italskou specialitou a pokud se pomyslí na ty nejlepší, většině se vybaví slavní značka Gucci. Ta se postarala o vznik mnoha neodolatelných parfémů, ačkoliv se zaměřuje především na módu.

Gucci je italskou společností s nezanedbatelnými kořeny ve dvacátých letech minulého století (1921), která se na trh dostala jako obchod s koženými doplňky pro jízdu na koních. S II. světovou válkou však přišel nedostatek kůže a Gucci musel své výrobky nahrazovat konopím a lnem, které nakonec dodnes zakomponovává do svých osobitých doplňků.

gucci eau de parfum iiO třicet let později však společnost převzala otěže v módním žebříčku pro odívání člověka i do ulic a v současné době je jméno Gucci samotnou legendou oděvního průmyslu, která však neupustila od kůže a nedbalé elegance. K nádherným kabelkám (zmiňme ty první okázalé a už zakořeněné - s bambusovým držadlem, které přišly v roce 1947) přidala i parfémy, které si jen těžko spletete s jinou značkou. K oblíbeným parfémům patří Gucci Eau De Parfum II nebo Gucci Pour Homme.

Aby toho nebylo málo, Guccio Gucci se začal soustředit i na obuv a vyrobil více než sto tisíc bot pro oboje pohlaví, včetně pánských tenisek a mokasín (slávu si vydobily zejména semišové mokasíny). Gucciho nosila Audrey Hepburn nebo Grace Kelly, ale i dnešní hvězdy červeného koberce. Samotná společnost tak má dnes hodnotu několika bilionů dolarů (butiků má Gucci na celém světě přes 400), dokonce spolupracuje se samotným filmem nebo automobilovým průmyslem a výjimkou není ani zápis v Guinessově knize rekordů pro nejdražší (otrhané) džíny světa, Genius Jeans z roku 1998 s cenou 3134 dolarů.

Po smrti zakladatele byl podnik rozdělen mezi čtyři syny, vzniklo logo GG, i kabelka „Jackie O“ na zakázku pro Jacqueline Onassis, nebo například hedvábný šál s květinovým potiskem pro Grace Kelly. A vzniká toho pod GG dodnes mnoho více…

Tento text je platenou formou reklamy. Informujte o svojej firme viac ako 2,5 miliónov čitateľov Sme.sk aj vy. Bližšie informácie nájdete TU. Kontakt: internet@petitpress.sk; tel:+421 2 59 233 227.

Vianočné trhy vďaka inovácii pomáhajú rodinám v ohrození

Vďaka Good Pay poputuje za každú platbu kartou na trhoch príspevok OZ Návrat.

Triedený odpad nekončí na jednej kope. Vysvetľujeme to už roky

Ako sa financuje zber triedeného odpadu, prečo sa v obciach na Slovensku triedi rôznymi spôsobmi?

Výnos 5,5 % alebo 15 % p.a.?

V Proxente sa výška výnosu mení podľa výšky a dĺžky investície a podľa typu cenného papiera