Neodolatelné parfémy Gucci

Lákavé parfémy příjemné vůně jsou italskou specialitou a pokud se pomyslí na ty nejlepší, většině se vybaví slavní značka Gucci. Ta se postarala o vznik mnoha neodolatelných parfémů.

Lákavé parfémy příjemné vůně jsou italskou specialitou a pokud se pomyslí na ty nejlepší, většině se vybaví slavní značka Gucci. Ta se postarala o vznik mnoha neodolatelných parfémů, ačkoliv se zaměřuje především na módu.

Gucci je italskou společností s nezanedbatelnými kořeny ve dvacátých letech minulého století (1921), která se na trh dostala jako obchod s koženými doplňky pro jízdu na koních. S II. světovou válkou však přišel nedostatek kůže a Gucci musel své výrobky nahrazovat konopím a lnem, které nakonec dodnes zakomponovává do svých osobitých doplňků.

gucci eau de parfum iiO třicet let později však společnost převzala otěže v módním žebříčku pro odívání člověka i do ulic a v současné době je jméno Gucci samotnou legendou oděvního průmyslu, která však neupustila od kůže a nedbalé elegance. K nádherným kabelkám (zmiňme ty první okázalé a už zakořeněné - s bambusovým držadlem, které přišly v roce 1947) přidala i parfémy, které si jen těžko spletete s jinou značkou. K oblíbeným parfémům patří Gucci Eau De Parfum II nebo Gucci Pour Homme.

Aby toho nebylo málo, Guccio Gucci se začal soustředit i na obuv a vyrobil více než sto tisíc bot pro oboje pohlaví, včetně pánských tenisek a mokasín (slávu si vydobily zejména semišové mokasíny). Gucciho nosila Audrey Hepburn nebo Grace Kelly, ale i dnešní hvězdy červeného koberce. Samotná společnost tak má dnes hodnotu několika bilionů dolarů (butiků má Gucci na celém světě přes 400), dokonce spolupracuje se samotným filmem nebo automobilovým průmyslem a výjimkou není ani zápis v Guinessově knize rekordů pro nejdražší (otrhané) džíny světa, Genius Jeans z roku 1998 s cenou 3134 dolarů.

Po smrti zakladatele byl podnik rozdělen mezi čtyři syny, vzniklo logo GG, i kabelka „Jackie O“ na zakázku pro Jacqueline Onassis, nebo například hedvábný šál s květinovým potiskem pro Grace Kelly. A vzniká toho pod GG dodnes mnoho více…

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.