Pondelok, 22. apríl , 2019

Neodolatelné parfémy Gucci

Lákavé parfémy příjemné vůně jsou italskou specialitou a pokud se pomyslí na ty nejlepší, většině se vybaví slavní značka Gucci. Ta se postarala o vznik mnoha neodolatelných parfémů.

Lákavé parfémy příjemné vůně jsou italskou specialitou a pokud se pomyslí na ty nejlepší, většině se vybaví slavní značka Gucci. Ta se postarala o vznik mnoha neodolatelných parfémů, ačkoliv se zaměřuje především na módu.

Gucci je italskou společností s nezanedbatelnými kořeny ve dvacátých letech minulého století (1921), která se na trh dostala jako obchod s koženými doplňky pro jízdu na koních. S II. světovou válkou však přišel nedostatek kůže a Gucci musel své výrobky nahrazovat konopím a lnem, které nakonec dodnes zakomponovává do svých osobitých doplňků.

gucci eau de parfum iiO třicet let později však společnost převzala otěže v módním žebříčku pro odívání člověka i do ulic a v současné době je jméno Gucci samotnou legendou oděvního průmyslu, která však neupustila od kůže a nedbalé elegance. K nádherným kabelkám (zmiňme ty první okázalé a už zakořeněné - s bambusovým držadlem, které přišly v roce 1947) přidala i parfémy, které si jen těžko spletete s jinou značkou. K oblíbeným parfémům patří Gucci Eau De Parfum II nebo Gucci Pour Homme.

Aby toho nebylo málo, Guccio Gucci se začal soustředit i na obuv a vyrobil více než sto tisíc bot pro oboje pohlaví, včetně pánských tenisek a mokasín (slávu si vydobily zejména semišové mokasíny). Gucciho nosila Audrey Hepburn nebo Grace Kelly, ale i dnešní hvězdy červeného koberce. Samotná společnost tak má dnes hodnotu několika bilionů dolarů (butiků má Gucci na celém světě přes 400), dokonce spolupracuje se samotným filmem nebo automobilovým průmyslem a výjimkou není ani zápis v Guinessově knize rekordů pro nejdražší (otrhané) džíny světa, Genius Jeans z roku 1998 s cenou 3134 dolarů.

Po smrti zakladatele byl podnik rozdělen mezi čtyři syny, vzniklo logo GG, i kabelka „Jackie O“ na zakázku pro Jacqueline Onassis, nebo například hedvábný šál s květinovým potiskem pro Grace Kelly. A vzniká toho pod GG dodnes mnoho více…

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.