Firmu tvoria ľudia, nie autá a stroje

Koncom apríla vo Zvolene slávnostne otvorili nové priestory regionálnej pobočky firmy ADLO.

Koncom apríla slávnostne otvorili nové priestory regionálnej pobočky firmy ADLO. Vo Zvolene nie je nová, pôsobí tu už trinásť rokov, prvýkrát však vo svojich vlastných priestoroch na Námestí slobody (vedľa mestského úradu).

„Po viacročnej púti vo Zvolene sa nám konečne podarilo zakotviť vo vlastných priestoroch. Som veľmi rád, že je to práve vo Zvolene, pretože tu máme v rámci Slovenska odborné centrum a skutočne špičkové stredisko. Zvolen síce nie je krajským mestom, no svojou polohou v strede krajiny, navyše na hlavnej trase medzi východom a západom Slovenska, je veľmi dôležitým mestom,“ povedal konateľ firmy Jozef Adame. Podľa neho je aj po dvadsiatich piatich rokoch podnikania na Slovensku filozofia firmy stále rovnaká. „Snažíme sa robiť čo najviac sami. Sme jednak výrobcovia, no poskytujeme aj služby, keďže naše výrobky zákazníkom montujeme,“ dodal.

adlo1-r645_res.jpg

Reprezentujú Slovensko

Región okolo Zvolena označil konateľ za základňu pracovníkov firmy. „Aj keď máme svoje pobočky v zahraničí, gro pracovníkov tvoria Slováci. A práve odtiaľto, spod Poľany, je v našich zahraničných prevádzkach veľmi veľa odborníkov. Reprezentujú Slovensko, ako aj naši hokejisti,“ vysvetlil Jozef Adame.

Firmu podľa neho tvoria ľudia. Nie sú to ani autá, ani výrobné priestory a ani stroje. Ľudia sú jej základom a nájsť správnych ľudí na danú prácu je základom úspechu.

„U nás to funguje. Väčšina súčasných pracovníkov firmy začínala na najnižších pozíciách a postupne sa prepracovala vyššie,“ vysvetlil a doplnil: „To, že sú to práve z Podpoľania, nie je náhoda. Sú to typickí Slováci v dobrom zmysle slova – pracovití ľudia, ktorí si vedia poradiť s nepredvídanými situáciami. Možno to je dôvod, prečo sa u nás uplatnili a dnes robia v Čechách, Nemecku, Dánsku alebo Rakúsku.“

Začínali v Hypernove

Prvú predajňu vo Zvolene otvorila firma ešte v roku 2002. Bolo to v obchodnom dome Hypernova, kde poskytovali služby spojené s výrobou kľúčov a špecializovali sa na servisné práce s bezpečnostnými vložkami. Po štyroch rokoch sa prevádzka sťahovala, v pasáži na Námestí SNP zotrvala sedem rokov. „Nasledoval Hobby expres a od januára sa nám podarilo presťahovať do vlastných priestorov na Námestí slobody,“ povedal na slávnostnom otvorení regionálny riaditeľ Miloš Kóňa a dodal: „Verím, že aj na novom mieste budeme naďalej získavať spokojných zákazníkov nielen vo Zvolene, ale aj v širokom okolí.“

Kvalita z našich regiónov

„Na takéto spoločnosti môžeme byť právom hrdí, veď dáva prácu ľuďom v ôsmich regiónoch Slovenska. A nielen to, dokáže vyvážať a budovať značku aj v zahraničí,“ zhodnotila na malej slávnosti Bohumila Tauchmannová z občianskeho združenia Kvalita z našich regiónov, ktorá je zároveň členkou predstavenstva Zväzu obchodu a cestovného ruchu Slovenskej republiky. Do Zvolena neprišla náhodou, ADLO je zapojené do projektu Kvalita z našich regiónov, ktorého je autorkou.

Z takýchto spoločností, ktoré nerozmýšľajú sebecky, ale v širších kontextoch, si musíme brať príklad. Iba takto sa kvalita u nás bude zlepšovať.

„Kvalita nie je len to čo jeme, ako bývame, čo robíme, ale je to hlavne kvalita vzťahov. Od nej sa odvíja, ako sa cítime. Práve v tejto spoločnosti sa stretáva veľmi veľa prvkov, ktoré zlepšujú kvalitu nášho života,“ doplnila Bohumila Tauchmannová.

(NM)

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Počet ochorení na rakovinu stále stúpa. Nepodceňujte prevenciu

Až jedno zo štyroch úmrtí v rámci Európskej únie je zapríčinené rakovinou.