Objavte Štajersko I

To je motto Štajerska, aby ste spoznali pestrý obraz tohto zeleného srdca medzi rôznymi prírodnými regiónmi a zážitkovými miestami.

Bájny Dachstein: Turistika po stopách svetového kultúrneho dedičstva UNESCO

Svojimi 2 996 nadmorskými metrami je Dachstein druhým najvyšším vrcholcom severných Vápencových Álp a jeho ľadovce sú najvýchodnejšie v Alpách. Tento veľkolepý vrch so svojimi rozmanitými prírodnými úkazmi nadchýnal ľudí už od nepamäti. Okolie Dachsteinu krášlia skalnaté útesy, zelené pasienky, bizarné končiare, vežičky a mohutné previsy, ľadovce, vápencové skaly a osamelé náhorné plošiny, staré lesy a vyhliadkové vrcholce, záhadné krasové pramene a zrkadliace sa plesá. V okolí Dachsteinu zanechalo svoje stopy veľa významných ľudí. Maliari a spisovatelia, bádatelia, horolezci, skalolezci a jaskyniari, vysokohorskí nosiči a remeselníci. V rámci 3-dňového turistického výletu začínajúceho od Ramsau am Dachstein možno objavovať tie najlepšie miesta tejto krajiny.

1398skywalkdachsteingletschertext1-r126_res.jpg