Objavte Štajersko I

To je motto Štajerska, aby ste spoznali pestrý obraz tohto zeleného srdca medzi rôznymi prírodnými regiónmi a zážitkovými miestami.

Bájny Dachstein: Turistika po stopách svetového kultúrneho dedičstva UNESCO

Svojimi 2 996 nadmorskými metrami je Dachstein druhým najvyšším vrcholcom severných Vápencových Álp a jeho ľadovce sú najvýchodnejšie v Alpách. Tento veľkolepý vrch so svojimi rozmanitými prírodnými úkazmi nadchýnal ľudí už od nepamäti. Okolie Dachsteinu krášlia skalnaté útesy, zelené pasienky, bizarné končiare, vežičky a mohutné previsy, ľadovce, vápencové skaly a osamelé náhorné plošiny, staré lesy a vyhliadkové vrcholce, záhadné krasové pramene a zrkadliace sa plesá. V okolí Dachsteinu zanechalo svoje stopy veľa významných ľudí. Maliari a spisovatelia, bádatelia, horolezci, skalolezci a jaskyniari, vysokohorskí nosiči a remeselníci. V rámci 3-dňového turistického výletu začínajúceho od Ramsau am Dachstein možno objavovať tie najlepšie miesta tejto krajiny.

1398skywalkdachsteingletschertext1-r126_res.jpg

© Steiermark Tourismus / www.bigshot.at

Pritom dvakrát prenocujete vo vysokohorských chatách na Dachsteine. Ponuku si môžete rezervovať od 22. mája do 18. októbra 2015 a spolu so 4 nocami stojí od 227,- EUR

www.ramsau.com

Jazero Grüner See: najkrajšie miesto Rakúska

Počas fotografickej súťaže časopisu National Geographic v septembri 2014 okomentoval hollywoodský herec Ashton Kutcher obrázky Zeleného jazera ako „Atlantídu reálneho sveta“. Na sociálnych sieťach to spôsobilo značné rozrušenie. A potom ešte toto smaragdovo-zelené jazero v televíznej relácii v októbri dokonca zvolili za najkrajšie miesto Rakúska. A tak sa z kedysi tajného typu Horného Štajerska stal vyhľadávaný výletný ciel a námet fotografov.

2970gruenerseetext1-r332_res.jpg