ISCAMI 2015

16-ty ročník ISCAMI.

Organizáciou projektu  International Student Conference on Applied Mathematics and Informatics 2015 (ISCAMI), na ktorom už dlhšie obdobie spoločne participujú: Fakulta elektrotechniky a informatiky (FEI), Stavebná fakulta STU (SvF STU) a od roku 2009 aj Ostravská univerzita - sa tento rok zhostila Stavebná fakulta STU v Bratislave. 16-ty ročník ISCAMI sa v tomto roku konala v učebno-rekreačnom zariadení v Kočovciach. Je to študentská konferencia určená primárne pre doktorandov, ktorá bola už štvrtýkrát spojená aj s Letnou školou aplikovanej matematiky a informatiky -  Summer School on Applied Mathematics and Informatics. Účastníci konferencie mali teda možnosť vypočuť si prednášky pozvaných rečníkov: prof. Humberto Bustince (ESP), doc. Michal Holčapek (CZE), doc.  Mariana Remešíková (SVK) a prof. Radko Mesiar (SVK).

iscami 2015

Základnou myšlienkou konferencie ISCAMI je spájať mladých vedcov, ktorí by v budúcnosti mohli tvoriť výskumné tímy, čo sa tento rok určite podarilo. Na konferencii boli účastníci z ôsmich krajín sveta vrátane Malajzie a Vietnamu, ktorí mali možnosť prezentovať a konzultovať svoje vedecké výsledky. Veľa zaujímavých myšlienok bolo neoficiálne predstavených aj počas organizovaného výletu na krásny hrad Beckov a dvojhodinovej pešej túry späť do Kočoviec.

iscami 2015

Po prvýkrát boli na ISCAMI vyhodnotené najlepšie príspevky, pričom sa hodnotili vedecké výsledky a úroveň prezentácie. Ceny získali: Lenka Halčinová, Karel Mikeš, Linh Nguyen, Radek Suchánek a Lukáš Tomek.

iscami 2015

O úspechu konferencie ISCAMI 2015 hovorí množstvo pozitívnych ohlasov. V prvom rade patrí vďaka prof. Radkovi Mesiarovi, ktorý prevzal záštitu nad konferenciou a dlhodobo zaručuje vysokú kvalitu podujatia. Poďakovanie patrí aj vedeniu SvF STU, ktoré túto akciu podporilo finančne a materiálne,  celému personálu v učebno-rekreačnom zariadení v Kočovciach za vytvorenie príjemnej, až rodinnej atmosféry, a v neposlednom rade organizačnému tímu z Katedry matematiky a deskriptívnej geometrie SvF STU v Bratislave.

Za organizačný tím ISCAMI 2015

Mgr .art., Mgr. Ladislav Šipeky

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.