Kultúra a kulinárske dobroty Štajerska pešo i na bicykli

Objavte Štajersko a spoznajte pestrý obraz tohto zeleného srdca medzi rôznymi prírodnými regiónmi a zážitkovými miestami.

Nové objavné cesty „Turistická trasa Od ľadovca k vínu“ a „Cyklotrasa Štajersko: vínna krajina“ sú zostavené práve tak, aby ste vnímali prírodné pozoruhodnosti, kultúrne poklady, kulinárske dobroty a štajerskú osobitosť, ktoré sa dajú pozdĺž týchto trás objavovať.

Turistický chodník „Od ľadovca k vínu“

33 etáp/552 km na severnej trase

23 etáp/403 km na južnej trase

2022-ennstal-mit-dachsteintext2-r820_res.jpg© Steiermark Tourismus / Raffalt

Hovorí sa, že krajinu najlepšie spoznáte kráčaním po turistických chodníčkoch. Tu môžete objaviť najlepšie prírodné, kultúrne a kulinárske osobitosti Štajerska: od najznámejších pohorí Dachstein, Gesäuse alebo Hochschwab, cez kultúrne poklady, ako je opátstvo Admont alebo Semmeringbahn, železnica svetového kultúrneho dedičstva UNESCO, až po množstvo chránených oblastí Natura 2000, termálne pramene a pôžitkárske mestečká. Táto cesta spája ľadovec pohoria Dachstein s vínnou krajinou juhu a východu Štajerska prostredníctvom severnej a južnej trasy. Prvý čiastkový úsek, ktorý sa skladá z troch etáp, bude otvorený v júni 2015. V priebehu roka bude otvorených aj ďalších 5 až 6 čiastkových úsekov. Celá trasa bude hotová a schodná do jesene 2016. Turistická trasa sa tiahne výlučne po už existujúcich a označených turistických chodníkoch.

www.steiermark.com

1799-steirisches-weinlandtext2-r705_res.jpg© Steiermark Tourismus / ikarus.cc

Cyklotrasa „Štajersko: vínna krajina“

8 etáp/399 km, možnosť napojenia na túto okružnú trasu odvšadiaľ

Prejdite na bicykli tie najkrajšie miesta Štajerska: Takmer 400 kilometrov a 8 etáp pozýva spoznať juh a východ Štajerska spolu s jeho obyvateľmi, kulinárskymi zvláštnosťami, vinohradmi a jablkovými sadmi, poliami a riečnymi krajinami, prírodným parkom Pöllauer Tal, termálnymi prameňmi a wellness hotelmi medzi historickými mestami Hartberg, Bad Radkersburg, Deutschlandsberg a Graz. Bohatý kultúrny poklad s hradmi, zámkami a pútnickými kostolmi, kde môžete objavovať historickú, ale aj modernú architektúru.

551radfahrenweinlandtext2-r569_res.jpg © Thermenland Steiermark / Hans Wiesenhofer

„Víno+“: Pozornosť pozdĺž tejto cyklotrasy sa samozrejme zameriava na vinársku krajinu a jej ponuky, ale navyše tu taktiež môžete spoznať aj iné kulinárske výrobky a prázdninové aktivity. Na východe je ťažiskovou témou „víno a jablká“, v regióne termálnych prameňov Thermenland „víno a termálna voda“, na juhu sa k tomu pridáva tematika „vína a oleja z tekvicových jadier“ a nakoniec „víno a kultúra“.

www.steiermark.com

www.steiermark.com/de/urlaub/bewegen-und-natur/rad-und-bike/weinland_radtour

herzrgbsk1-r860_res.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu