Záhorská Bystrica získala dotáciu na prístavbu miestnej škôlky

Záhorská Bystrica dostala finančný príspevok Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Príspevky boli udeľované na základe žiadostí o poskytnutie dotácie na rozšírenie kapacít materských škôl.

BRATISLAVA, 20. máj 2015 – Mestská časť Záhorská Bystrica je jednou z obcí, ktorá dostala finančný príspevok Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Príspevky boli udeľované na základe žiadostí o poskytnutie dotácie na rozšírenie kapacít materských škôl. Informoval o tom dnes miestny poslanec a člen KLUBU PRE BRATISLAVU Roman Weinštuk.

V januári 2015 vydalo ministerstvo Výzvu na predloženie žiadostí o poskytnutie dotácie na rozšírenie kapacít materských škôl. Vyčlenené finančné prostriedky boli určené na prístavbu, výstavbu a rekonštrukcie priestorov materských škôl. Ministerstvo prijalo spolu 426 žiadostí.

„Aj naša mestská časť požiadala o finančný príspevok, pretože kapacita materskej škôlky v Záhorskej Bystrici je absolútne nedostatočná. Škôlka môže dnes prijať 40 detí, ale máme až 105 žiadostí o prijatie, prístavba je teda nevyhnutnosťou. Potreby rozšírenia škôlky som konzultoval s jej riaditeľkou a ideu prestavby som podporoval na pôde miestneho úradu. Som preto rád, že sa nám dotáciu vo výške 60 000 eur podarilo získať,“ povedal Roman Weinštuk, poslanec Záhorskej Bystrice a člen poslaneckého KLUBU PRE BRATISLAVU.

KLUB PRE BRATISLAVU potvrdil, že stav, v akom sa nachádzajú niektoré predškolské zariadenia, je katastrofálny. V Záhorskej Bystrici bude teraz ale potrebné nájsť na prístavbu ďalšie financie. „Bude záležať na vôli miestnych poslancov, aby vyčlenili v rozpočte nevyhnutné prostriedky na doplnenie dotácie a dofinancovanie celej prestavby,“ dodal Roman Weinštuk.

Prístavba škôlky musí byť zrealizovaná najneskôr do konca roka 2016, termín zúčtovania poskytnutej dotácie je totiž do 30 dní od kolaudácie stavby alebo najneskôr do 31. decembra 2016.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.