7 Tipov pre starostlivosť o atopickú pleť

Trpíte problémom zvaným atopická dermatitída? Toto nepríjemné kožné ochorenie, ktoré sa prejavuje začervenanou, šupinatou kožou a nepríjemným svrbením nám vie poriadne skomplikovať život. S dermatolo

Trpíte problémom zvaným atopická dermatitída? Toto nepríjemné kožné ochorenie, ktoré sa prejavuje začervenanou, šupinatou kožou a nepríjemným svrbením, nám vie poriadne skomplikovať život.  S dermatologičkou MUDr. Nadeždou Suchou Vám ponúkame niekoľko praktických rád ako predchádzať recidívam atopickej dermatitídy, či účinne zmierniť jej nepríjemné prejavy v prípade, že sa objavia.

„Atopický ekzém je chronické zápalové ochorenie kože, ktoré postihuje takmer každé štvrté dieťa. Asi v 30-40% prípadov ochorenie pretrvá aj v dospelosti,“  vysvetľuje MUDr. Suchá. Znamená to, že vôbec nejde o zriedkavú zdravotnú komplikáciu. Pokiaľ Vás toto ochorenie stretne, budete sa s ním skrátka musieť naučiť žiť. Vyskúšajte týchto 7 účinných tipov a uľahčite si život s atopickým ekzémom.

1.) hydratácia – Atopickú kožu je potrebné pravidelne premasťovať a hydratovať, aby bola udržaná neporušená kožná bariéra, zvýšila sa jej elasticita a tým sa eliminoval vznik bolestivých trhliniek a ich následných zápalov,“ vysvetľuje  MUDr. Nadežda Suchá. Dermatologický telový krém s 10 % olivového oleja a 10 % urey SKIN IN BALANCE (200 ml/8,96 €) účinne zmierňujú svrbenie, bez farbív, parafínových a silikónových olejov, lanolínu a parabénov.skin in balance telovy krem.jpg

2.) prostredie – Obmedzte na minimum kontakt s alergénmi. Zbavte sa, pokiaľ je možné, kobercov, ktoré sa nedajú prať, závesov a iných „lapačov prachu.“ Používajte podľa možnosti ekologické čistiace prostriedky,“ radí dermatologička.

3.) kozmetika – „Používajte výlučne kozmetiku z lekárne, vhodnú pre atopickú kožu, bez obsahu potenciálne dráždiacich látok a alergénov ako napríklad lanolín, farbivá a konzervanty,“ odporúča MUDr. Suchá. Dermatologický pleťový krém SKIN IN BALANCE s 5 % olivového oleja a 5 % urey (50 ml/9,95 €), zmierňuje svrbenie a napätie pokožky, hĺbkovo hydratuje. Vhodný aj ako podklad pod make up.skin in balance pletovy krem.jpg

4.) umývanie – „Pre atopickú kožu je najvhodnejšie sprchovanie vlažnou vodou,“ odporúča dermatologička a radí: „vyhnite sa klasickým mydlám a uprednostnite šetrné hydratačné emulzie z lekárne.“ Dermatologická čistiaca emulzia SKIN IN BALANCE (250 ml/6,65€) je určená špeciálne na čistenie a ošetrenie suchej a citlivej pokožky. Silne premasťuje a zmierňuje svrbenie.skin in balance cistiaca emulzia.jpg

5.) strava – „Pokúste sa zo stravy vylúčiť potraviny, ktoré Vám prejavy atopického ekzému vyvolávajú, či zhoršujú,“ odporúča MUDr. Suchá. Uprednostnite čerstvé potraviny pred polotovarmi a tými priemyselne spracovanými.“

6.) oblečenie – „Najvhodnejším materiálom je 100% bavlna. Nevhodné sú syntetické materiály, ktoré môžu miesta postihnuté ekzémom nepríjemne dráždiť a zadržiavať vlhkosť. Používajte hypoalergénne prípravky na pranie,“ hovorí MUDr. Suchá.

7.) oddych – Doprajte si dostatok odpočinku a eliminujte stres. Každý problém má svoje riešenie a to, že sa budete rozčuľovať a trápiť, ničomu nepomôže- najmenej Vášmu zdraviu. „Pokiaľ vás trápi nočné škrabanie postihnutých miest, existujú návleky na ruky, ktoré účinne zabránia tejto neresti a následným nepríjemným rankám. Kúpite v predajniach lekárenských pomôcok,“ odporúča MUDr. Nadežda Suchá.

Skin in Balance, kozmetická starostlivosť z lekárne, obsahuje produkty na ošetrenie problematickej pleti. Pomáha účinne redukovať problémy ako pigmentové škvrny, akné, rozšírené cievky a iné. Na výrobu produktov sa používa tradične spracovaný panenský olivový olej z Toskánska, extrakty liečivých bylín, urea, či mikrostriebro. Spoločnosť Pharmatheiss Cosmetics ponúka kozmetické prípravky vyvinuté dermatológmi. Viac informácii nájdete na stránke www.naturprodukt.sk.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave

V utorok 19. júna 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Kreditná karta – áno alebo nie

Názory na „kreditky“ sú dvojaké – priaznivci kreditnej karty by bez nej ani nevyšli z domu, no mnohí jej na chuť ešte neprišli.