Nejedzte za dvoch, jedzte dvakrát zdravšie!

Ste tehotná? Dojčíte? Túžite po dieťati a vytúžený okamih stále neprichádza? Nezabúdajte na pravidelný prísun správnej kombinácie vitamínov a minerálov. Prečo?

Vaše zdravie podstatne závisí od vašej výživy. Ak sa organizmu nedostáva dostatok živín, vitamínov a minerálnych látok, nemôže dokonale plniť svoje funkcie. Objavuje sa celý rad porúch. Absencia týchto životne dôležitých látok môže dokonca negatívne ovplyvniť menštruáciu, činnosť pohlavných žliaz, ba spôsobiť i neplodnosť. Najspoľahlivejšou cestou, ako ich telu dodať, je zabezpečiť si dostatočný prísun živín a prípadne dopĺňať stravu kompletnými vitamínovými prípravkami – pre tehotné ženy to platí dvojnásobne. Pri výbere vitamínov pre najdôležitejšie obdobie svojho života vsaďte na kvalitu.

Ľahko stráviteľnými vitamínmi sú vitamíny Jamieson, vyrobené z prírodných surovín, ktoré neobsahujú žiadne cukry ani konzervačné látky. Pre organizmus sú biologicky dostupnejšie, a teda vhodnejšie ako syntetické vitamíny. Navyše ich výrobca, kanadská firma Jamieson, využíva už viac ako 90 rokov ako jediný výrobca vitamínov na svete unikátnu biotechnológiu 360 Pure – vo výrobnom procese uplatňuje 360 krokov kontroly, ktoré vedú k bezpečnosti, účinnosti a absolútnej čistote prírodných výživových doplnkov.

Nádej na potomstvo, podpora zdravia v tehotenstve a pri dojčení

jamiesonprenataldha30softgels-30multicaplets-r796_res.jpg

Prenatal s omega-3 DHA – medzi nutričné zložky, ktorých potreba v časeplánovania tehotenstva narastá a ktoré tehotným a dojčiacim ženám obvykle chýbajú pri bežnom príjme potravy, patria kyselina listová, vápnik, vitamín D3, železo, zinok a často i vitamíny B, C a omega-3 nenasýtená mastná kyselina ... Ich zvýšenú potrebu v optimálnom pomere a v ľahko stráviteľnej forme pokrýva multivitamín Prenatal s omega-3 DHA. Je dôležitým doplnkom výživy na podporu zdravia tehotných žien, dojčiacich matiek i pre vývoj detského organizmu. Zvyšuje celkovú imunitu organizmu, pomáha prekonávať obdobie tehotenstva v dobrom psychickom a fyzickom stave a podporuje zdravý vývoj detského organizmu. Ovplyvňuje tvorbu materského mlieka, urýchľuje popôrodné zotavenie a znižuje riziko možných porúch vývinu dieťaťa.

Kyselina listová - vitamín B9 – nemala by chýbať ženám, ktoré túžia otehotnieť i tehotným ženám. Podieľa na procese delenia buniek, čím prispieva k rastu zárodočných tkanív počas tehotenstva. Jej nedostatok v organizme žien môže mať na svedomí reprodukčné problémy, potrat či predčasný pôrod, nízku pôrodnú hmotnosť novorodenca. Podporuje správny vývoj nervovej sústavy dieťaťa, pomáha chrániť dieťa pred poruchami neurálnej trubice i ďalšími závažnými komplikáciami. Jej príjem pred otehotnením a na počiatku tehotenstva pôsobí ako účinná prevencia vrodených zdravotných problémov dieťaťa – znižuje ich riziko až o 50 - 70 %. Kyselinu listovú lekári zároveň odporúčajú na podporenie a zvýšenie tvorby materského mlieka počas tehotenstva i v materstve.

kyselina listová železo

Železo – jeho nedostatok môže zapríčiňovať málokrvnosť, ktorá sa najčastejšie prejavuje v poslednej tretine tehotenstva. Keďže v tele tehotných žien sa tvorí väčšie množstvo krvi na zásobenie placenty, železo je potrebné pre zvýšenie počtu červených krviniek matky aj pre tvorbu krvi dieťaťa. Absencia tohto minerálu v období tehotenstva môže byť príčinou nízkej pôrodnej hmotnosti novorodenca a predčasného pôrodu. Dostatočný prísun železa pomáha zmierňovať pôrodné kŕče a bolesti a zlepšuje popôrodnú rekonvalescenciu a hojenie.

Selén s betakaroténom a vitamínmi C a E – má priaznivý účinok na pohlavnéžľazy a podporuje plodnosť. Vzájomné pôsobenie E vitamínu a estrogénov má priaznivý vplyv na zdravý priebeh tehotenstva. Prípravok je vynikajúci antioxidant - zabraňuje škodlivému pôsobeniu voľných kyslíkových radikálov, ktoré narúšajú bunkovú membránu, genetický kód a vlákna kolagénu a elastínu, čo je dôležité obzvlášť počas tehotenstva. Organizmus chráni pred toxickými účinkami látkovej výmeny a zvyšuje imunitu.

selén s betakaroténom a vitamínmi c a e niacín

Niacín - vitamín B3 – rýchlo obnovuje hormonálnu rovnováhu. Je potrebný pre normálnu činnosť pohlavných orgánov po pôrode. Jeho užívanie zlepšuje využívanie potravy a tým zvyšuje energiu organizmu. Podporuje a zlepšuje funkcie vaječníkov, priaznivo pôsobí na zvýšenie počtu kvalitných a zrelých vajíčok a má pozitívny vplyv na úpravu a reguláciu menštruačného cyklu. Vďaka kombinácii s inozitolom v doplnku výživy Jamieson Niacín 500 mg s inozitolom nespôsobuje začervenanie, ani svrbenie kože.

vápnik, horčík s vitamínom d3 vápnik, horčík so zinkom

Vápnik, horčík s vitamínom D3 – prípravok je vynikajúci výživový doplnok žien, ktoré dojčia alebo práve s dojčením skončili a u ktorých absentuje príjem mliečnych výrobkov. Ideálna kombinácia v správnom pomere znižuje hladinu cukru v krvi, posilňuje organizmus a je dôležitá pre zdravý vývoj kostí a zubov.

Vápnik, horčík so zinkom – obsah zinku napomáha fyziologickým funkciám pohlavných orgánov. Komplex minerálov podporuje bunkovú látkovú výmenu, zabezpečuje zdravý rast kostí a zubov, priaznivo ovplyvňuje rast vlasov, nechtov a kože.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.