Basketbalové družstvo žien SvF STU zvíťazilo vo VŠL

V závere letného semestra v utorok 28. apríla 2015 sa odohral posledný zápas vo VŠL a zároveň finálový zápas basketbalovej univerzitnej ligy žien ( Bratislavská liga ).

basketbalové družstvo žien svf stu zvíťazilo vo všl

V závere letného semestra v utorok 28. apríla 2015 sa odohral posledný zápas vo VŠL a zároveň finálový zápas basketbalovej univerzitnej ligy žien ( Bratislavská liga ), v ktorom nastúpili hráčky FHI EU proti hráčkam Stavebnej fakulty STU. V priebehu celej VŠL družstvo žien odohralo veľa kvalitných výkonov, maximálne koncentrovaných, so ziskom celkového počtu bodov 23 z 12 odohraných zápasov, v ktorých družstvo obhájilo 11 víťazstiev a 1 prehru.

Finálový zápas sa vyvíjal v prvom polčase veľmi vyrovnane s minimálnym rozdielom skóre 5 bodov. ,, Cez polčas sme si povedali, že náskok chceme a musíme predĺžiť, aby naša hra bola kľudnejšia, koncentrovanejšia, vyrovnanejšia. A tak sa aj stalo. Druhý polčas sme mali veľa pekných a rýchlych protiútokov, ktorými sme bodový stav natiahli na rozdiel okolo 20 bodov. Tým sme si zabezpečili jednoznačné víťazstvo v zápase a v celej VŠL lige.´´

Trénerka Mgr. Zita Herzanová nás po celý čas dôsledne trénovala a počas každého zápasu nadmieru podporovala. Svojím prístupom nám dodala obrovskej chuti a trpezlivosti nielen do tréningov, ale aj do samotných zápasov, za čo sa jej chceme verejne poďakovať.

,,Na túto chvíľu sme sa všetky tešili! Naša snaha nevyšla na zmar, znovu sme obhájili celkové víťazstvo vo VŠL, teda druhé víťazstvo basketbalového tímu žien Stavebnej fakulty STU v Bratislave!“

basketbalové družstvo žien svf stu zvíťazilo vo všl

Basketbalové družstvo žien SvF STU postupuje do záverečného celoslovenského turnaja, ktorý sa uskutoční 10. a 11. júna v Banskej Bystrici. Bude tak reprezentovať nielen celú Slovenskú technickú univerzitu v Bratislave, ale aj celý Bratislavský región.

Bc. Mária Kajanová/Mgr. Valéria Kocianová, Referát pre vzťahy s verejnosťou, Dekanát SvF STU

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.