Sobota, 19. október, 2019 | Meniny má Kristián

Mesto Trenčín získalo špeciálnu cenu za projekt TRENČÍN SI TY

Projekt získal Špeciálnu cenu, ktorú sa po prvý krát rozhodla udeliť komisia posudzujúca osobnosti slovenskej architektúry, stavebníctva, biznisu a developmentu ASB GALA.

Vo štvrtok 28. mája 2015 sa v bratislavskom hoteli Holiday Inn odovzdávali ceny významným osobnostiam slovenskej architektúry, stavebníctva, biznisu a developmentu. Na prestížnom podujatí   ASB GALA 2015 odovzdali Špeciálnu cenu roka 2015 projektu TRENČÍN SI TY.

Po prvýkrát v deväťročnej histórii udeľovania ocenení ASB sa nominačná komisia rozhodla udeliť popri oceneniach pre osobnosť architektúry a stavebníctva, pre developera roka a stavebnú firmu roka aj Špeciálnu cenu v roku 2015, a to projektu TRENČÍN SI TY.

„Chceme tým vyzdvihnúť výnimočnosť tohto projektu na Slovensku a medzinárodný ohlas, ktorý projekt získal najmä kvalitnou organizáciou, prípravou a priebehom,“ vyslovil sa Peter Halász, konateľ vydavateľstva JAGA, ktoré podujatie ASB GALA organizuje.   „Ďalej chceme oceniť prínos pre rozvoj mesta Trenčín a jeho obyvateľov a zároveň touto cestou upozorniť odbornú a laickú verejnosť na nevyhnutnosť nastavenia procesov tvorby a rozvoja miest takým príkladným spôsobom, ako je to v prípade projektu TRENČÍN SI TY a jeho organizačného tímu.“

Cenu si prišli spoločne prevziať primátor mesta Richard Rybníček, hlavný architekt mesta Martin Beďatš a koordinátorka projektu Renata Kaščáková. Ako povedal primátor R. Rybníček vo svojom príhovore, udelená cena je veľkou satisfakciou pre celý tím, ktorý na projekte pracuje už vyše štyroch rokov a postupne si získal renomé nielen doma, ale aj v zahraničí, čoho dôkazom bol vysoký medzinárodný záujem o zrealizovanú urbanistickú súťaž Trenčín-mesto na rieke.

Kvalitnou prípravou strategických plánovacích dokumentov chce podľa neho mesto pripraviť jasné a zrozumiteľné podmienky pre investorov, developerov či architektov, ktorí prejavia záujem vstúpiť so svojimi aktivitami do nášho mesta. „Som presvedčený, že vďaka projektu Trenčín si Ty sa naše mesto stane v horizonte desiatich až pätnástich rokov tým najkrajším miestom pre život na Slovensku“, uzavrel R. Rybníček.

Slávnostné odovzdávanie cien poctil v úvode svojou prítomnosťou aj prezident Andrej Kiska. Vo svojom príhovore vyjadril radosť nad tým, že sa aj napriek často neprajným podmienkam na Slovensku nájde stále dostatok pozitívnych príkladov, u ktorých víťazí slušnosť a zodpovednosť k budúcim generáciám a ocenil počin oceňovania, ktorým sa takéto osobnosti v stavebníctve a architektúre vyzdvihujú.

cena-asb-r192_res.jpg

Firma BONATO oddlžila svojich klientov v sume 100 000 000 Eur

Spoločnosť, ktorá pomáha ľuďom s dlhmi.

Ako manažovať 16 miliónov dielov denne?

Nová Riadiaca Veža bude v reálnom čase manažovať polohu vyše 16 miliónov dielov

Karibik: Dokonalý oddych v špičkových hoteloch

Nielen palmy, pláže a slnko vás čakajú v Karibiku, ale aj relax v top hoteloch.