Mesto Trenčín získalo špeciálnu cenu za projekt TRENČÍN SI TY

Projekt získal Špeciálnu cenu, ktorú sa po prvý krát rozhodla udeliť komisia posudzujúca osobnosti slovenskej architektúry, stavebníctva, biznisu a developmentu ASB GALA.

Vo štvrtok 28. mája 2015 sa v bratislavskom hoteli Holiday Inn odovzdávali ceny významným osobnostiam slovenskej architektúry, stavebníctva, biznisu a developmentu. Na prestížnom podujatí   ASB GALA 2015 odovzdali Špeciálnu cenu roka 2015 projektu TRENČÍN SI TY.

Po prvýkrát v deväťročnej histórii udeľovania ocenení ASB sa nominačná komisia rozhodla udeliť popri oceneniach pre osobnosť architektúry a stavebníctva, pre developera roka a stavebnú firmu roka aj Špeciálnu cenu v roku 2015, a to projektu TRENČÍN SI TY.

„Chceme tým vyzdvihnúť výnimočnosť tohto projektu na Slovensku a medzinárodný ohlas, ktorý projekt získal najmä kvalitnou organizáciou, prípravou a priebehom,“ vyslovil sa Peter Halász, konateľ vydavateľstva JAGA, ktoré podujatie ASB GALA organizuje.   „Ďalej chceme oceniť prínos pre rozvoj mesta Trenčín a jeho obyvateľov a zároveň touto cestou upozorniť odbornú a laickú verejnosť na nevyhnutnosť nastavenia procesov tvorby a rozvoja miest takým príkladným spôsobom, ako je to v prípade projektu TRENČÍN SI TY a jeho organizačného tímu.“

Cenu si prišli spoločne prevziať primátor mesta Richard Rybníček, hlavný architekt mesta Martin Beďatš a koordinátorka projektu Renata Kaščáková. Ako povedal primátor R. Rybníček vo svojom príhovore, udelená cena je veľkou satisfakciou pre celý tím, ktorý na projekte pracuje už vyše štyroch rokov a postupne si získal renomé nielen doma, ale aj v zahraničí, čoho dôkazom bol vysoký medzinárodný záujem o zrealizovanú urbanistickú súťaž Trenčín-mesto na rieke.

Kvalitnou prípravou strategických plánovacích dokumentov chce podľa neho mesto pripraviť jasné a zrozumiteľné podmienky pre investorov, developerov či architektov, ktorí prejavia záujem vstúpiť so svojimi aktivitami do nášho mesta. „Som presvedčený, že vďaka projektu Trenčín si Ty sa naše mesto stane v horizonte desiatich až pätnástich rokov tým najkrajším miestom pre život na Slovensku“, uzavrel R. Rybníček.

Slávnostné odovzdávanie cien poctil v úvode svojou prítomnosťou aj prezident Andrej Kiska. Vo svojom príhovore vyjadril radosť nad tým, že sa aj napriek často neprajným podmienkam na Slovensku nájde stále dostatok pozitívnych príkladov, u ktorých víťazí slušnosť a zodpovednosť k budúcim generáciám a ocenil počin oceňovania, ktorým sa takéto osobnosti v stavebníctve a architektúre vyzdvihujú.

cena-asb-r192_res.jpg

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii

Stavebná fakulta STU má učebňu na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate odovzdala Stavebnej fakulte STUv Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality

Brzdia vás technické výpadky vo výrobe?

Každé zastavenie výroby spôsobuje stratu. Ako predísť nečakaným výpadkom na výrobných linkách? Riešenie = prediktívna údržba.