Suchá koža? Riešiteľný problém!

Urea je unikátna fyziologická látka, ktorá sa v dermatologickej praxi používa na liečbu suchej kože, psoriázy, ekzémov a ichtyózy.

Ošetrenie citlivej suchej pokožky si vyžaduje starostlivý a opatrný prístup, pretože je náchylná na podráždenie. Nezanedbateľnou príčinou vysušenia kože sú kožné ochorenia, najmä ekzémy, psoriáza a ichtyóza. Dermatológovia preto pri týchto stavoch odporúčajú používať prípravky, ktoré dostatočne kožu premasťujú a hydratujú.

Zachovať a udržať kvalitu kože, nenahraditeľnej vonkajšej ochrany nášho tela, pomáhajú emolienciá, teda topické prostriedky, ktoré zmäkčujú, zvláčňujú a chránia kožný povrch. Jeho dobré funkčné vlastnosti, pružnosť a vláčnosť závisia od optimálneho množstva vody.

Na to, aby obsah vody v pokožke bol dostatočný a trvalý, je nevyhnutné zásobiť ju látkami, ktoré sú schopné viazať vodu dlhodobo – takouto substanciou je napríklad urea (močovina).

Čím je urea pre pokožku zaujímavá?

O popularitu urey sa postarali v prvom rade jej účinnosť a dobré kozmetické vlastnosti, ale aj fakt, že nie je toxická a nealergizuje. Lokálne aplikovaná má výrazné hydratačné vlastnosti, podporuje hydratáciu zrohovatenej kože (keratínu) a priaznivo ovplyvňuje keratolýzu v suchej, popraskanej a zhrubnutej koži. Zvyšuje absorpciu vody v hlbších vrstvách pokožky, je schopná ju dlhodobo viazať a zadržiavať v bunkách. Pôsobí doslova ako bariéra proti strate vody – zabraňuje odparovaniu a vysychaniu pokožky, zvláčňuje ju a zmäkčuje. Práve tieto vlastnosti položili základ pre jej klinické využitie v dermatológii a kozmetológii.

Ako hlavná účinná látka austrálskych výrobkov Flexitol pomáha riešiť problémy so suchou a popraskanou pokožkou rúk a nôh, ale i suchých plôch na lakťoch, ramenách a chrbte. Urea v špeciálnom masťovom základe podporuje zlepšenie stavu kože aj pri ekzéme a psoriáze. Suchú šupinatú a svrbiacu pokožku upokojuje, zmäkčuje a zrohovatené časti pomôže ľahko odstrániť.

Úľava pri veľmi podráždenej pokožke

Uvoľnenie pri veľmi podráždenej pokožke – ekzéme, psoriáze, dermatitíde i ďalších dermatologických problémoch, prinesie Flexitol krém na veľmi suchú pokožku s obsahom 12,5% urey v synergickej zmesi zvlhčujúcich a zvláčňujúcich látok. Pomáha pri šupinatej pokožke, optimálne hydratuje veľmi suchú kožu horných a dolných končatín, lakťov a chrbta. Na každodennú hydratáciu a ochranu pokožky je vhodná kombinácia s Flexitol intenzívnym hydratačným mliekom s 2% urey a obsahom unikátnych prírodných látok. Účinne vyživuje pokožku celého tela, poskytuje jej mimoriadnu vlhkosť a chráni ju pred vysychaním a podráždením. Vďaka pôsobeniu tohto komplexu pokožka zaktivizuje svoje vlastné obranné mechanizmy a zabezpečí si pocit komfortu po celý deň.

koniec nepríjemnému svrbeniu

Koniec nepríjemnému svrbeniu

Ľudia so suchou kožou, zvlášť ekzematici a psoriatici, dobre poznajú pocit nepríjemného svrbenia pri šupinatej pokožke a ekzémoch. Novinka z radu prípravkov Flexitol – Flexitol anti-svrbivý a upokojujúci krém – dokáže svrbiacu a začervenanú pokožku rýchlo upokojiť a zmierniť jej podráždenie. Vďaka unikátnej kombinácii aktívnych zložiek, založenej na vysoko účinnej hydratačnej a utišujúcej zmesi bez použitia dráždivých chemických látok poskytuje pokožke intenzívnu hydratáciu a zároveň zmierňuje jej zápalové prejavy.

Starostlivosť o nohy – aj pre diabetikov

flexitol foot careVynikajúcim riešením na hydratáciu suchej, drsnej a popraskanej  kože nôh sú Flexitol balzam na popraskané päty s 25% urey, Flexitol krém na otlaky a tvrdú zhrubnutú kožu s 22% urey, Flexitol výsuvná tyčinka na päty s 9% urey i Flexitol návlek s aktívnym gélom na päty. Na pokožke vytvárajú bariéru – tenký film, ktorý na mieste aplikácie zabraňuje odparovaniu a vysychaniu pokožky. Zmäkčujúcim látkam umožňujú preniknúť do hĺbky a tak ju zvláčňovať. Pri pravidelnej aplikácii dokážu tvrdú zrohovatenú kožu nielen zjemniť, ale aj zmäkčiť do takej miery, že sa po kúpeli ľahko odstráni. Tenká a mäkká pokožka, zvlášť na pätách, nemá už potom tendenciu praskať a zvlášť u diabetikov znižuje riziko infekcií. Prípravky na hydratáciu drsných a suchých nôh dodávajú tak pokožke nielen mimoriadnu vlhkosť, ale zároveň zvyšujú jej odolnosť.

Zapojte sa do súťaže a vyhrajte výlet do Londýna pre dvoch!

veľká súťaž flexitol

DEXIS SLOVAKIA má nového generálneho riaditeľa

Po zlúčení DELUX a SLS-TECHNACO, kde sa právnym nástupcom stala firma DEXIS SLOVAKIA, dochádza k výmene na strategickej pozícii.

Vianoce a Silvester v teple: Pätnásť tipov, kam sa vybrať

Strávte hlavné sviatky roka netradične - namiesto zimy si oddýchnite v exotike.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.