Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Študentská vedecká konferencia

V tomto akademickom roku sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnili na Stavebnej fakulte STU dve kolá súťaže študentskej vedeckej a odbornej činnosti.

študentská vedecká konferencia

V tomto akademickom roku sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnili na Stavebnej fakulte STU dve kolá súťaže študentskej vedeckej a odbornej činnosti.

Dňa 21. apríla 2015 prebehlo tradičné fakultné kolo študentskej vedeckej konferencie, v ktorom súťažilo v 17 sekciách 211 študentov so 176 prácami; v odborných komisiách pôsobilo 90 významných odborníkov z fakulty a praxe. Ocenených bolo 71 prác, ktoré sa  umiestnili na 1. až 3. mieste, v sekciách s počtom prác 11 a viac i na 4 a 5. mieste.

Na Cenu dekana bolo navrhnutých 10 prác, z toho bolo vybraných 6 nominácií a z nich jednej práci bolo udelené ocenenie „za vynikajúcu prácu vo fakultnom kole študentskej vedeckej konferencie v ak. roku 2014/2015“. Túto cenu získala práca Bc. Ľudmily Furtkevičovej, študentky 2. ročníka 2. stupňa štúdia študijného programu geodézia a kartografia, s názvom Softvérový nástroj PLGP - Predictlandslidewith GRASS GIS and Python; vedúcou práce bola Ing. Renata Ďuračiová, PhD.

Študentka 2. ročníka 2. stupňa štúdia študijného programu nosné konštrukcie stavieb Bc. Hajnalka Rózsová získala s prácou Variantné riešenia nosnej konštrukcie autosalónu Cenu Zväzu slovenských vedecko-technických spoločností; vedúcou práce bola Ing. Zsuzsanna Vaník, PhD. Na Cenu Literárneho fondu (LF) bolo navrhnutých 12 prác.

Slávnostného vyhlásenia výsledkov sa zúčastnil PhDr. Radovan Slobodník, zástupca Prvej stavebnej sporiteľne, ktorá je dlhoročným sponzorom ŠVK a prof. Ing. Anton Puškár, PhD., člen Slovenskej stavebnej vedeckotechnickej spoločnosti (SSt VTS), ktorý odovzdal ocenenie Zväzu slovenských vedeckotechnických spoločností (ZSVTS).

študentská vedecká konferencia

Stavebná fakulta STU v Bratislave bola po šiestich rokoch opätovne hostiteľom súťaže ŠVOČ stavebných fakúlt Českej republiky a Slo­venskej republiky, ktorej XVI. ročník sa uskutočnil 14. mája 2015 v priestoroch fakulty.

Zúčastnili sa jej študenti stavebných fakúlt ČVUT Praha, VUT Brno, VŠB TU Ostrava, ŽU Žilina, TU Košice a STU Bratislava. Súťaž prebiehala v zmysle štatútu v 10 sekciách, súťažilo v nej 101 študentov s 95 prácami. V odborných komisiách pôsobilo 53 významných odborníkov, zástupcov všetkých zainteresovaných stavebných fakúlt.

Ocenených bolo 30 prác, ktoré sa umiestnili na 1. až 3. mieste a 3 práce získali Cenu Slovenskej komory stavebných inžinierov. V každej sekcii bolo udelené aj pochvalné uznanie za prácu ocenenú študentmi na 1. mieste.

Sponzormi tejto významnej medzinárodnej akcie, ktorá vo veľkej miere prispieva k udržaniu a rozvíjaniu nadštandardných vzťahov so sesterskými stavebnými fakultami v Českej republike i Slovenskej republike, boli Prvá stavebná sporiteľňa, a. s., Strabag, s.r.o., Slovenská komora stavebných inžinierov a Komora geodetov a kartografov.

Na slávnostnom vyhlásení výsledkov sa okrem členov Rady ŠVOČ, súťažiacich študentov a členov odborných komisií zúčastnili: v zastúpení rektora Slovenskej technickej univerzity prof. Ing. Roberta Redhammera, PhD., ktorý prevzal záštitu nad celou medzinárodnou akciou, doc. Ing. Štefan Stanko, PhD., prorektor STU pre vzdelávanie a predseda Slovenskej komory stavebných inžinierov prof. Ing. Vladimír Benko, PhD.

RNDr. Mária Ostrochovská, Interná komunikácia, Dekanát SvF

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Úprava osobného motorového vozidla

Zníženie podlahy v osobnom automobile je ideálnou úpravou pre prepravu telesne postihnutých osôb sediacich na invalidnom vozíku.

Bezbariérové vozidlo pre vozičkára Fiat Doblo

Important information for Brazilians living in Slovakia

Take action to receive information about the elections in Brazil and the Embassy of Brazil's activities.

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.