Cykloturistický trip 2015 – štvrtá etapa

Na prelome apríla a mája sa konal pod vedením Ing. arch. Martin Hépala už druhý ročník cyklisticko-turistického podujatia.

Na prelome apríla a mája sa konal pod vedením Ing. arch. Martin Hépala už druhý ročník cyklisticko-turistického podujatia, ktoré si kladie za cieľ nielen zoceľovať študentov po fyzickej stránke, ale najmä zvyšovať povedomie o Stavebnej fakulte v očiach verejnosti. Bolo to krásnych a podnetných 5 dní. Poďakovanie preto patrí vedeniu Stavebnej fakulty za plnú podporu a sponzorstvo,  oddeleniu projektov a vonkajších vzťahov a taktiež športovému klubu STAVAR, ktorý finančne prispel na ubytovanie študentov.

cykloturistický trip 2015 – štvrtá etapacykloturistický trip 2015 – štvrtá etapa

Z odstupom času sa podarilo zozbierať všetku dostupnú fotodokumentáciu. Hovorí sa, že je lepšie raz vidieť, ako stokrát počuť. Pripomeňme si preto nezabudnuteľné chvíle tohto podujatia malým fotoseriálom.

Štvrtá etapa: Skalica- Gajary

Štvrtá etapa nemohla začať inak, než raňajkovaním čerstvého skalického trdelníka. Prvou zastávkou tohto dňa bol prístav Skalica, ktorý je súčasťou vnútrozemskej vodnej cesty – Baťovho kanála. Následne sme prešli po hrádzi rieky Moravy cca 70 km až do Gajár. Cestou sme navštívili Hodonín, kde nás upútala budova radnice, postavená v štýle norimberskej secesie a rovnako tak dynamická novostavba - predajňa morských rýb, ktorá je súčasťou tunajšieho rozsiahleho spracovateľského závodu. V Kopčanoch sme sa nadchli kostolom svätej Margity Antiochijskej z 9. storočia a ropnými poliami pri Gbeloch. Zaujalo nás aj niekoľko desiatok vojenských bunkrov, ktoré tvorili ľahké opevnenie pozdĺž rieky Moravy. Etapu sme zakončili návštevou Múzea habánskej kultúry vo Veľkých Levároch.

text: Ing. arch. Matrin Hépal, foto: účastníci cykloturistického tripu: doktorandi: Ing. arch. Matrin Hépal (vedúci), Ing. Peter Ivan, Ing. Veronika Bretzová, Ing. Peter Pollák; študenti: Bc. Adriana Bobeková, David Granec, Filip Hlista, Bc. Lucia Beláňová, Bc. Maroš Kamenský, Martin Pős, Matej Hráček, Matúš Kmeť, Matúš Kravčík, Ondrej Soják, Bc. Patrik Chmelíček, Bc. Radovan Búzik, Bc. Stanislava Balážová, Vincent Čahoj, Bc. Zuzana Bozsiková.

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018