Summer Code Camp 2015: Tábor plný hier v Poluse

Predstavujeme vám prvý detský tábor, kde sa deťom chce učiť aj cez letné prázdniny, a s najväčšou radosťou!

Predstavujeme vám prvý detský tábor, kde sa deťom chce učiť aj cez letné prázdniny, a s najväčšou radosťou!

V dňoch 6. až 8. júla 2015 sa v priestoroch Digipoint v Polus City Center uskutoční 3-dňový programátorský tábor pod záštitou spoločnosti Learn2Code. Zúčastniť sa ho môžu deti vo veku 10-14 rokov, ktoré majú chuť hrať sa a spoznávať vzrušujúci svet počítačových programov.

V dennom tábore sa naučia vytvárať 2D hru v prostredí Unity a dostanú sa do kontaktu s programovaním. Hra bude obsahovať ovládanie a pohyb postáv, rôzne animácie, zvuk aj tabuľku so skóre, a bude možné zahrať si ju na stolnom počítači, na telefóne či tablete.

dg3-r146_res.jpg

Okrem programovania účastníci kurzu zažijú aj exkurziu do Pixel Federation – najznámejšej slovenskej hernej vývojárskej firmy, a vyskúšajú si rôzne ďalšie hry.

Účastníci budú potrebovať len vlastný laptop, žiadne predchádzajúce skúsenosti nie sú potrebné. V cene kurzu 99 eur je zahrnutý kompletný program, strava, pitný režim a všetky vstupy na voľnočasové aktivity.

Prihlášky na adrese: www.learn2code.sk/kurzy/summer-code-camp-bratislava

e-mailom: info@learn2code.sk

alebo telefonicky: 0948 828 228

Čo je to DIGIPOINT?    logo-stvorec-r762_res.jpg

Miesto, kde žijú inovácie a stretávajú sa informácie a informačné technológie.

Jediné takéto miesto -unikátny priestor na testovanie nových technológií a taktiež zaujímavých projektov FIIT STU /Fakulty informačných technológií v Bratislave/ s názvom DIGIPOINT funguje od októbra 2013 v Poluse. Pod jeho vznik sa podpísal unikátny nápad, dlhodobá príprava a v neposlednom rade netradičná spolupráca nákupného centra Polus City Center s FIIT STU a so spoločnosťou Microsoft Slovakia.

DIGIPOINT je zároveň občianske združenie založené Fakultou informatiky a informačných technológií STU v Bratislave v spolupráci s Polus City Center a spoločnosťou Microsoft. Polus s partnermi vytvoril projekt a zariadil priestor, ktorý je nie len náučný, ale aj obsahovo zaujímavý a zároveň prepojený s komerčnými  prezentáciami produktov, čím sa vytvorí pre zákazníkov pohodlie výberu produktov na jednom mieste. „V „našich končinách“ nie je vôbec obvyklé, aby sa subjekt, ako je nákupné centrum, venovalo edukácii a prezentovaniu technologického pokroku.  Práve preto je DIGIPOINT na Slovensku unikátom.“ uviedla Zuzana Špičková, online marketingová manažérka nákupného centra. DIGIPOINT je určený rôznym komunitám:  verejnosti - návštevníkom nákupného centra, akademikom - študentom IT  a taktiež komerčným spoločnostiam vyrábajúcim a predávajúcim HW.

DIGIPOINT má i ďalšiu úlohu. Projekty študentov Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave budú odteraz dostupné pre každého a to práve v unikátnom priestore DIGIPOINT v bratislavskom  nákupnom centre  Polus City Center.  DIGIPOINT  tiež potvrdzuje priblíženie FIIT STU ku komerčným firmám a ochotu fakulty reagovať na rýchlo sa meniace prostredie na trhu práce. Ako ďalší faktor prichádza konečný spotrebiteľ.

Ďalšie informácie vám poskytne: Petra Kotuliaková, koordinátorka aktivít,

kotuliakova@fiit.stuba.sk, 0902273128 www.digipoint.sk

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.