Summer Code Camp 2015: Tábor plný hier v Poluse

Predstavujeme vám prvý detský tábor, kde sa deťom chce učiť aj cez letné prázdniny, a s najväčšou radosťou!

Predstavujeme vám prvý detský tábor, kde sa deťom chce učiť aj cez letné prázdniny, a s najväčšou radosťou!

V dňoch 6. až 8. júla 2015 sa v priestoroch Digipoint v Polus City Center uskutoční 3-dňový programátorský tábor pod záštitou spoločnosti Learn2Code. Zúčastniť sa ho môžu deti vo veku 10-14 rokov, ktoré majú chuť hrať sa a spoznávať vzrušujúci svet počítačových programov.

V dennom tábore sa naučia vytvárať 2D hru v prostredí Unity a dostanú sa do kontaktu s programovaním. Hra bude obsahovať ovládanie a pohyb postáv, rôzne animácie, zvuk aj tabuľku so skóre, a bude možné zahrať si ju na stolnom počítači, na telefóne či tablete.

dg3-r146_res.jpg

Okrem programovania účastníci kurzu zažijú aj exkurziu do Pixel Federation – najznámejšej slovenskej hernej vývojárskej firmy, a vyskúšajú si rôzne ďalšie hry.

Účastníci budú potrebovať len vlastný laptop, žiadne predchádzajúce skúsenosti nie sú potrebné. V cene kurzu 99 eur je zahrnutý kompletný program, strava, pitný režim a všetky vstupy na voľnočasové aktivity.

Prihlášky na adrese: www.learn2code.sk/kurzy/summer-code-camp-bratislava

e-mailom: info@learn2code.sk

alebo telefonicky: 0948 828 228

Čo je to DIGIPOINT?    logo-stvorec-r762_res.jpg

Miesto, kde žijú inovácie a stretávajú sa informácie a informačné technológie.

Jediné takéto miesto -unikátny priestor na testovanie nových technológií a taktiež zaujímavých projektov FIIT STU /Fakulty informačných technológií v Bratislave/ s názvom DIGIPOINT funguje od októbra 2013 v Poluse. Pod jeho vznik sa podpísal unikátny nápad, dlhodobá príprava a v neposlednom rade netradičná spolupráca nákupného centra Polus City Center s FIIT STU a so spoločnosťou Microsoft Slovakia.

DIGIPOINT je zároveň občianske združenie založené Fakultou informatiky a informačných technológií STU v Bratislave v spolupráci s Polus City Center a spoločnosťou Microsoft. Polus s partnermi vytvoril projekt a zariadil priestor, ktorý je nie len náučný, ale aj obsahovo zaujímavý a zároveň prepojený s komerčnými  prezentáciami produktov, čím sa vytvorí pre zákazníkov pohodlie výberu produktov na jednom mieste. „V „našich končinách“ nie je vôbec obvyklé, aby sa subjekt, ako je nákupné centrum, venovalo edukácii a prezentovaniu technologického pokroku.  Práve preto je DIGIPOINT na Slovensku unikátom.“ uviedla Zuzana Špičková, online marketingová manažérka nákupného centra. DIGIPOINT je určený rôznym komunitám:  verejnosti - návštevníkom nákupného centra, akademikom - študentom IT  a taktiež komerčným spoločnostiam vyrábajúcim a predávajúcim HW.

DIGIPOINT má i ďalšiu úlohu. Projekty študentov Fakulty informatiky a informačných technológií STU v Bratislave budú odteraz dostupné pre každého a to práve v unikátnom priestore DIGIPOINT v bratislavskom  nákupnom centre  Polus City Center.  DIGIPOINT  tiež potvrdzuje priblíženie FIIT STU ku komerčným firmám a ochotu fakulty reagovať na rýchlo sa meniace prostredie na trhu práce. Ako ďalší faktor prichádza konečný spotrebiteľ.

Ďalšie informácie vám poskytne: Petra Kotuliaková, koordinátorka aktivít,

kotuliakova@fiit.stuba.sk, 0902273128 www.digipoint.sk

Problém s darčekom? 10 perfektných tipov na Vianočné darčeky!

Prinášame vám niekoľko super tipov na darčeky pre celú rodinu, ktoré potešia nie len pod Vianočným stromčekom ale aj po sviatkoch.

Slovensko bude vo svete reprezentovať projekt Zachráň včely

Slovensko patrí k špičke v oblasti technológií a projekt Zachráň včely je toho dôkazom.

Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou

Predvianočný zhon je v plnom prúde a pri nákupoch zabúdame na starých rodičov.

Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska

Zážitkami nabitý poznávací zájazd vám predstaví všehochuť Thajského kráľovstva.