O2 spustí 4G internet v 13 najväčších mestách

Obyvatelia 13 najväčších slovenských miest už v tomto roku budú môcť surfovať v najrýchlejšej 4G sieti od O2.

O2 ohlásilo masívnu investíciu, ktorá urýchli budovanie 4G siete na Slovensku. Už v tomto roku budú môcť surfovať v najrýchlejšom 4G internete obyvatelia 13 najväčších miest na Slovensku. Do konca budúceho roka chce O2 pokrývať vlastnou sieťou už 60 % populácie, pričom ukončenie budovania siete je naplánované na rok 2019 pri vyše 90-percentnom pokrytí Slovenska najrýchlejším internetom.

O2 masívne investuje do siete

Hoci je na Slovensku aktuálne len 8 % zariadení schopných pracovať v technológii 4G, O2 ohlásilo masívnu investíciu, ktorou chce urýchliť proces budovania vlastnej 4G siete v najbližšom období. Už koncom tohto roka sa budú do 4G siete pripájať obyvatelia Bratislavy, Košíc, Prešova, Žiliny, Banskej Bystrice, Nitry, Trnavy, Martina, Trenčína, Popradu, Prievidze, Zvolena a Považskej Bystrice. Spolu s budovaním siete sa O2 pripravilo na nástup 4G technológie aj ponukou zariadení. Už v týchto chvíľach je takmer 30 % zariadení predaných v O2 schopných prijímať 4G sieť.

90% pokrytia 4G s O2 v roku 2019

Vlastná 4G sieť od O2 bude koncom budúceho roka dostupná už pre 60 % populácie Slovenska. Proces pripájania aj tých najmenších obcí do najrýchlejšej siete by mal byť zavŕšený do roku 2019, kedy chce O2 pokrývať vlastnou sieťou až 90 % obyvateľov.

V lete 4G aj v Česku za ceny ako na Slovensku

O2 však pri téme 4G nekončí len s ďalším rozširovaním siete. Už v lete plánuje odštartovať aj 4G roaming v Českej republike, čím výrazne zvýši komfort svojich zákazníkov, ktorí v Česku surfujú v internete za domáce ceny. V Čechách sa zákazníci môžu tešiť z vysokorýchlostného internetu s viac ako 95%  pokrytím obyvateľstva. Následne plánuje postupne zaviesť 4G roaming aj v ostatných krajinách Európskej únie.

Viac info o internetových službách
stoziar490x600px-r680_res.jpg