O2 spustí 4G internet v 13 najväčších mestách

Obyvatelia 13 najväčších slovenských miest už v tomto roku budú môcť surfovať v najrýchlejšej 4G sieti od O2.

O2 ohlásilo masívnu investíciu, ktorá urýchli budovanie 4G siete na Slovensku. Už v tomto roku budú môcť surfovať v najrýchlejšom 4G internete obyvatelia 13 najväčších miest na Slovensku. Do konca budúceho roka chce O2 pokrývať vlastnou sieťou už 60 % populácie, pričom ukončenie budovania siete je naplánované na rok 2019 pri vyše 90-percentnom pokrytí Slovenska najrýchlejším internetom.

O2 masívne investuje do siete

Hoci je na Slovensku aktuálne len 8 % zariadení schopných pracovať v technológii 4G, O2 ohlásilo masívnu investíciu, ktorou chce urýchliť proces budovania vlastnej 4G siete v najbližšom období. Už koncom tohto roka sa budú do 4G siete pripájať obyvatelia Bratislavy, Košíc, Prešova, Žiliny, Banskej Bystrice, Nitry, Trnavy, Martina, Trenčína, Popradu, Prievidze, Zvolena a Považskej Bystrice. Spolu s budovaním siete sa O2 pripravilo na nástup 4G technológie aj ponukou zariadení. Už v týchto chvíľach je takmer 30 % zariadení predaných v O2 schopných prijímať 4G sieť.

90% pokrytia 4G s O2 v roku 2019

Vlastná 4G sieť od O2 bude koncom budúceho roka dostupná už pre 60 % populácie Slovenska. Proces pripájania aj tých najmenších obcí do najrýchlejšej siete by mal byť zavŕšený do roku 2019, kedy chce O2 pokrývať vlastnou sieťou až 90 % obyvateľov.

V lete 4G aj v Česku za ceny ako na Slovensku

O2 však pri téme 4G nekončí len s ďalším rozširovaním siete. Už v lete plánuje odštartovať aj 4G roaming v Českej republike, čím výrazne zvýši komfort svojich zákazníkov, ktorí v Česku surfujú v internete za domáce ceny. V Čechách sa zákazníci môžu tešiť z vysokorýchlostného internetu s viac ako 95%  pokrytím obyvateľstva. Následne plánuje postupne zaviesť 4G roaming aj v ostatných krajinách Európskej únie.

Viac info o internetových službách
stoziar490x600px-r680_res.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

Ako sa zmenili autá za štvrťstoročie?

Airbag má dnes už 99 % vozidiel, štandardom je aj klimatizácia či ABS

Accessible Urban Living

Urban Residence is a multi-use building geared towards renters with a love for urban living in a peaceful environment.

RPSP – A good intention ruined by execution

Almost ten months have lapsed since the Act concerning the Register of Public Sector Partners came into force.

Projekt Zig Zag dokázal, že Slováci túžia po zaujímavom bývaní

Realitný trh na Slovensku v posledných rokoch prekvitá a tiež pomaly „dospieva“.