Darček pre zamilovaných? Medailón s Venušou je dokonalý

V staroveku ju uctievali ako bohyňu krásy, lásky a plodnosti. Teraz bájna Venuša zdobí pôsobivé medailóny zo zlata a striebra. Motív pre razbu, ktorá je určená nielen zamilovaným, vytvorila kremnická umelkyňa Mária Poldaufová.

poldaufova-mariazmfoto-michal-mikulenka-r460_res.jpg

Mária Poldaufová pripravuje sádrový model. Foto: Michal Mikulenka

Nájsť vhodný prezent pre priateľa, priateľku alebo pre novomanželov, nemusí byť vždy jednoduché. K darčekom, ktoré zaručene zaberajú, patria mince, či medaile z drahých kovov. Tých je dnes veľmi slušná ponuka, takže záujemcovia môže vybrať dukát do kolísky k narodeniu dieťaťa, synovi medailu k ukončeniu štúdia rovnako ako napríklad prarodičom k výročiu svadby.

venuseag1b300-r118_res.jpg

K tematický zameraným patrí samozrejme aj razba určená zamilovaným. Medailóny ako Amor- Eros, Ty a ja, Milujem Ťa, Svadobný toliar, hovorí za všetko. Vysokú umeleckú hodnotu nesú razby zo zlata a striebra s vyobrazením rímskej bohyne Venuše. „Inšpiráciou pre portrét bohyne s vlajúcimi vlasmi mi bol slávny obraz Sandra Botticelliho Zrodenie Venuše,“ prezradila autorka motívu Mária Poldaufová, ktorá patrí k najznámejším slovenským tvorcom numizmatiky. „Motív na rubu je tvorený postavou Venuše, ktorá na lastúre vystupuje z morskej peny. Hornú hranu opisuje text BOHYŇA KRÁSY, LÁSKY A PLODNOSTI,“ opísala druhú stranu Poldaufová.

venuseag2b300-r904_res.jpg

Vedľa individuálnej hodnoty, spojenej so spomienkou na významnú životnú udalosť, tvorí hodnotu pamätného medailónu aj cena samotného drahého kovu. Jeho čistotu garantuje certifikát zo Štátnej tlačiarne cenín, ktorý je, rovnako ako darčeková krabička (etue), súčasťou balenia.

Darček, na ktorý sa nezabúda

Medailón Venuše je k dostaniu v dvoch veľkostiach z rýdzeho striebra, ale tiež v dvoch zlatých prevedeniach. Obe varianty je možné si prehliadnuť na internetových stránkach www.Zlate-Mince.cz alebo na vlastné oči v predajnej galérii Pražskej mincovne v Bratislave, ktorá sa nachádza len kúsok od pamätnej Michalskej brány.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.