Piatok, 26. apríl , 2019

Vkusné vůně z rukou návrhářky Jil Sander

To, proč si ženy světa značku Jil Sander oblíbily, je snadné – její móda se dá snadno kombinovat. Jil Sander je autorkou nejen stylových módních konceptů, ale i neodolatelných parfémů.

Společnost Jil Sander se zrodila v roce 1968 v Německu. Jméno dostala podle své zakladatelky, které právě v tomto roce otevřela módní dům s poznávacím znamením minimalismu, přiléhavých siluet, kvalitních látek a propracovaných detailů. Právě pracující moderní ženy jsou typickými zákaznicemi společnosti Jil Sander. Značka totiž původně oblékala právě je.

Tak akorát střižené kalhoty, jednoduchá a elegantní saka, vypasované košile, které jsou vyrobené z nejluxusnějších materiálů barvy šedé, černé, modré i bílé, a to v duchu minimalismu. Vynechávají veškeré výrazné detaily, zdobné ornamenty, jásavé barvy, a naopak upřednostňují německé hodnoty, efektivitu před efektivností, kvalitu před okázalou zdobností.

jil sanderTo, proč si ženy světa značku Jil Sander oblíbily, je snadné – Jil Sander móda se dá snadno kombinovat, Jil Sander je navíc autorkou zajímavého konceptu Zwiebel – Look, čili doslova „Cibule –look“, pro který je typické vrstvení oděvů v rámci jednoho outfitu. Návrhářský styl této zakladatelky vystihují přezdívky, jakými jsou: „Malá královna“, „Kašmírová královna“, „Mistryně minimalismu“, nebo dokonce „Módní redukcionistka“. Ty vystihují podstatu jejího návrhářského stylu, a zároveň vzdávají poctu pozici, kterou si Jil Sander na poli světové módy vydobyla.

sunNa konci devadesátých let minulého století, si společnost koupila Prada Group. S tou ještě v roce 2004 Jil Sander spolupracovala, aby se poté ze světa módy naprosto stáhla. Značka s jejím jménem nicméně žije nadále, a začala být navíc popularizována i širokým portfoliem parfémů, přičemž již v roce 1978 uvedla na trh sama zakladatelka svůj první parfém s názvem „Sun“. Ten byl stvořený stejně jako její oděvy pro inteligentní, podnikavé, a hlavně nezávazné ženy.

Tipy od sprievodkyne: Ako si užiť dovolenku na nádhernej Ischii?

Hodinky odložte, čas tu nikomu nič nehovorí, hovorí sprievodkyňa.

Arca Brokerage House mala úspešný rok 2018

Obchodník s cennými papiermi Arca Brokerage House pokračoval v roku 2018 s výrazným rastom aktív pod svojou správou.

5 funkcií ČSOB SmartBankingu, ktoré vám ušetria čas

ČSOB svoje mobilné bankovníctvo zdokonaľuje už 9 rokov.

Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.