Vkusné vůně z rukou návrhářky Jil Sander

To, proč si ženy světa značku Jil Sander oblíbily, je snadné – její móda se dá snadno kombinovat. Jil Sander je autorkou nejen stylových módních konceptů, ale i neodolatelných parfémů.

Společnost Jil Sander se zrodila v roce 1968 v Německu. Jméno dostala podle své zakladatelky, které právě v tomto roce otevřela módní dům s poznávacím znamením minimalismu, přiléhavých siluet, kvalitních látek a propracovaných detailů. Právě pracující moderní ženy jsou typickými zákaznicemi společnosti Jil Sander. Značka totiž původně oblékala právě je.

Tak akorát střižené kalhoty, jednoduchá a elegantní saka, vypasované košile, které jsou vyrobené z nejluxusnějších materiálů barvy šedé, černé, modré i bílé, a to v duchu minimalismu. Vynechávají veškeré výrazné detaily, zdobné ornamenty, jásavé barvy, a naopak upřednostňují německé hodnoty, efektivitu před efektivností, kvalitu před okázalou zdobností.

jil sanderTo, proč si ženy světa značku Jil Sander oblíbily, je snadné – Jil Sander móda se dá snadno kombinovat, Jil Sander je navíc autorkou zajímavého konceptu Zwiebel – Look, čili doslova „Cibule –look“, pro který je typické vrstvení oděvů v rámci jednoho outfitu. Návrhářský styl této zakladatelky vystihují přezdívky, jakými jsou: „Malá královna“, „Kašmírová královna“, „Mistryně minimalismu“, nebo dokonce „Módní redukcionistka“. Ty vystihují podstatu jejího návrhářského stylu, a zároveň vzdávají poctu pozici, kterou si Jil Sander na poli světové módy vydobyla.

sunNa konci devadesátých let minulého století, si společnost koupila Prada Group. S tou ještě v roce 2004 Jil Sander spolupracovala, aby se poté ze světa módy naprosto stáhla. Značka s jejím jménem nicméně žije nadále, a začala být navíc popularizována i širokým portfoliem parfémů, přičemž již v roce 1978 uvedla na trh sama zakladatelka svůj první parfém s názvem „Sun“. Ten byl stvořený stejně jako její oděvy pro inteligentní, podnikavé, a hlavně nezávazné ženy.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.

Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii

Rektor EU v Bratislave podpísal zmluvu o dvojitom diplome s Univerzitou národného a svetového hospodárstva v Sofii.

Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave

V utorok 19. júna 2018 sa uskutočnilo ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Kreditná karta – áno alebo nie

Názory na „kreditky“ sú dvojaké – priaznivci kreditnej karty by bez nej ani nevyšli z domu, no mnohí jej na chuť ešte neprišli.