Hrošia pokožka chodidlám nesedí

Trápia vás suché a popraskané chodidlá? Leto, čas odhaľovania, sa nekompromisne blíži a mnohých z Vás chytá panika. Žiadne obavy, vďaka tipom a radám dermatologičky MUDr. Nadeždy Suchej a pohladením k

Trápia vás suché a popraskané chodidlá? Leto, čas odhaľovania, sa nekompromisne blíži a mnohých z Vás chytá panika. Žiadne obavy, vďaka tipom a radám dermatologičky MUDr. Nadeždy Suchej a pohladením kosodrevinovej silice budú vaše nožičky priam na zjedenie a zároveň chránené pred nástrahami kúpalísk.

Okrem správnej obuvi hrá dôležitú úlohu aj pravidelná starostlivosť a ošetrenie nôh. Doprajte svojim namáhaným chodidlám pravidelnú starostlivosť, najlepšie každý deň, no najmenej raz týždenne a verte, že sa Vám odvďačia vábivým vzhľadom.

1.    Doprajte im kúpeľ –  Vaše nohy budú istotne jasať šťastím. Do nádob nalejte teplú vodu a pridajte Allga San kúpeľ nôh so soľankou (350 g/6,30 €), ktorý nielen že povzbudzuje cirkuláciu krvi, jemne čistí pokožku, ale zároveň ošetruje porušené miesta. Výsledkom budú oživené a svieže nohy.allga san kosodrevinovy kupel noh.jpg

2.    Zbavte ich odumretej a nevábnej kože – Na odstránenie stvrdnutej kože použite pemzu, ktorá je šetrnejšia k Vašim chodidlám. Zbavovanie prebytočnej nevábnej kože Vám pôjde jednoduchšie po absolvovaní kúpeľa. „Stvrdnutá koža vzniká nielen nevhodnou obuvou, ale aj genetickými predispozíciami. Hrubá a tvrdá koža je živnou pôdou pre rozmnožovanie baktérií a tým aj pre vznik plesní,“ hovorí dermatologička Suchá a radí: „Zhrubnutú kožu si určite nestrihajte a podľa možnosti absolvujte pedikúru u odborníka, aby ste si na chodidlá nezaniesli infekciu.“

3.    Doprajte im hydratáciu – Po odstránení prebytočnej kože aplikujte na chodidlá aspoň 2x denne, napríklad Allga San kosodrevinový krém na popraskanú a zrohovatenú pokožku (90 ml/5,30 €), ktorý prinavráti poškodeným chodidlám elasticitu, vlhkosť a zároveň pôsobí preventívne proti zápalom. Vďaka obsahu kosodrevinovej silice a bisabolu budú Vaše nohy dostatočne hydratované. Tento krém navyše pôsobí preventívne proti diabetickej nohe.allga san kosodrevinovy krem na popraskane nohy.jpg

4.    Ostríhané a farebné sú príťažlivejšie – Ideálne upravujte dĺžku nechtov pilníkom a pri úprave rešpektujte tvar lôžka, inak sa môže stať, že Vám necht bude zarastať. Nezabúdajte na zatlačenie nechtovej kožičky a na ich nalakovanie. Toto leto sú IN perleťovo-pastelové farby.

5.    Noste obuv pri presune na kúpaliskách – V opojení slnečnej eufórie Vám možno napadne prebehnúť do bufetu bez flip-flopov.  Pozor, cestou vás čaká viacero nástrah ako črepiny, prišľapnutie nohy 2x väčšou osobou, špinavé nohy a čo je najhoršie kúpaliska sú živnou pôdou pre vznik baktérií a plesní. Plesne netreba podceňovať a radšej podstúpiť preventívne opatrenia obmedzujúce rast baktérií a plesní vo forme Allga San aktiv balzamu (50 ml/4,95 €), ktorý navyše reguluje potenie chodidiel. „Prevencia je vždy jednoduchšia ako liečba plesňového ochorenia, ktorá trvá aj 3-4 týždne,“ upozorňuje odborníčka.allga san aktiv balzam.jpg

6.    Nezabúdajte na ochranu chodidiel ochranným faktorom – Tak ako si chránite v lete pred slnečnými lúčmi telo a tvár, mali by ste venovať pozornosť aj chodidlám.

7.    Doprajte im masáž  - Nie je nič lepšie ako si po dlhom a náročnom dni vyložiť nohy a dopriať im masáž. Povzbudíte tým cirkuláciu krvi v chodidlách.

Allga San, kozmetická starostlivosť z lekárne, obsahuje produkty vhodné na ošetrenie unavených nôh a chodidiel, bolesť svalov a kĺbov, podvrtnutia a pomliaždeniny. Základom zloženia produktov je kosodrevina, z ktorej sa získava kosodrevinová silica najvyššej kvality, zmes 60 komponentov. Vďaka vynikajúcej znášanlivosti sú produkty vhodné pre každého – ženy, mužov, mladých aj starých, športovcov i pracujúcich v kancelárii. Allga San vyrába výrobky na báze extraktov z liečivých bylín, či už na liečebné účely alebo ako kozmetické prípravky s obsahom jedinečných látok získaných z rastlín. Viac informácií nájdete na www.allgasan.sk

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.