Najviac poistných udalostí sa stane v Turecku a Egypte

Chorvátsko už roky dominuje v rebríčku najobľúbenejších dovolenkových destinácií Slovákov. V rebríčku poistných udalostí ho predbehlo Turecko a Egypt.

Chorvátsko už roky dominuje v rebríčku najobľúbenejších dovolenkových destinácií Slovákov. Aj napriek tomu, že ročne navštívi túto krajinu prostredníctvom cestovných kancelárií približne 110 tisíc Slovákov a ďalšie desiatky tisíc ľudí cestujú k „slovenskému moru“ po vlastnej osi, nepatrí táto krajina na vrchol rebríčka v počte poistných udalostí, ktoré sa počas dovolenky pritrafia. Podľa minuloročných štatistík asistenčnej spoločnosti Mondial Assistance sa najviac poistných udalostí stalo v Turecku (19,6 %), Egypte (19 %) a Bulharsku (11,4 %). Chorvátsko sa nachádzalo až na šiestom mieste, s 3,54 %.

Aj tú najlepšie naplánovanú dovolenku, či služobnú cestu, môže pokaziť neočakávaná udalosť. Pošmyknutie sa na schodoch, pokazené jedlo v hoteli, stratená batožina na letisku a mnoho ďalších komplikácií. Slovákov vlani najčastejšie trápili podľa zistení Mondial Assistance hnačkové ochorenia, ktoré sa podieľajú až na pätine všetkých prípadov.

S nepríjemnými udalosťami sú vo väčšine prípadov spojené aj nečakané výdavky. V Turecku vyjdú náklady na ošetrenie hnačkových ochorení viac ako 600 eur, v Egypte prevýšia 180 eur a v Bulharsku, Chorvátsku, či v Taliansku sa ceny pohybujú okolo 150 eur. Druhým najčastejším ochorením v zahraničí boli zápaly ucha, či horných dýchacích ciest. K ďalším pomerne častým prípadom, ktoré môžu
okrem pokazenia dovolenky zvýšiť nečakane náklady v zahraničí, patria akútne zubné ošetrenia a zlomeniny rúk.

„Dovolenkovať v zahraničí bez cestovného poistenia neodporúčame. Popri ostatných výdavkoch na dovolenku je to zanedbateľná čiastka a môže ušetriť aj tisícky eur. Klienti tak majú vďaka poisteniu záruku, že v prípade neočakávaných nákladov ich bude znášať poisťovňa a nepôjdu z ich peňaženky,“ zdôrazňuje Anna
Tkáčová, hovorkyňa Poštovej poisťovne. V Poštovej poisťovni sa dá uzavrieť
cestovné poistenie aj cez internet. S nonstop asistenčnou službou získa
klient všetky potrebné informácie ako postupovať v prípade neočakávaných
udalostí.

Poštová poisťovňa ponúka cestovné poistenie ONLINE, ktoré je určené na krátkodobé cesty do zahraničia. Je určené pre všetkých, ktorí plánujú vycestovať do zahraničia, či už na dovolenku, letnú brigádu, alebo administratívnu pracovnú cestu. V prípade, že sa plánujú v zahraničí venovať aj rizikovejším športom (ako napr. windsurfing), je potrebné si zvoliť pripoistenie. Stačí vyplniť jednoduchý online dotazník, kde klienti zadajú údaje o ceste, vyberú si balík poistenia, prípadné pripoistenia a vyplnia údaje o poistených osobách. Následne sa zrealizuje platba a o platnosti poistenia dostane klient obratom e-mail a SMS potvrdenie.

Poštová poisťovňa, a.s., je súčasťou skupiny Poštovej banky od roku 2008. Na slovenskom trhu je jedným z popredných poisťovateľov úverov pre obyvateľstvo. V rámci svojho portfólia však oblasť poistenia pokrýva komplexne cez: poistenie bývania, poistenie domácnosti, detské poistenie pre nezbedníkov, kapitálové životné poistenie, investičné životné poistenie, cestovné poistenie a poistenie pohrebných nákladov.

Modernizácia rozvodov tepla v Medzeve, Slavošovciach a Plešivci

Tepelné rozvody na sídlisku v Medzeve, Slavošovciach a Plešivci prejdú v najbližšom období významnou modernizáciou.

Čerešne dozreli: Aj po zmenách na hypotekárnom trhu chutia!

V atraktívnom dúbravskom projekte Čerešne living sa začala druhá fáza predaja bytov. S ňou súvisí niekoľko dôležitých noviniek!

Edite sa podarilo schudnúť 30 kilogramóv vďaka 3D Chili.

Konečne si splníte svoje sny o plochom brušku a štíhlom páse vďaka novému systému založenom na zdravom chudnutí bez jojo efektu!

Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí

Aké je tajomstvo ich úspechu?